• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    * * * Anketa: Jaký používáte wok či pánev a jak jste s nimi spokojeni???

Na nástěnce najdete:
    - OBCHODY - - odkazy a adresy obchodu, at uz kamenych ci internetovych, take odkazy info kde sehnat cerstve ryby
    - RESTAURACE - - odkazy a adresy restauraci
    - KUCHARKY A INFO NA NETU - - jak se starat o Wok, klice na asijske suroviny, odkazy na stranky s recepty ci informacemi
    rozbalit záhlaví
    LEENVECKA
    LEENVECKA --- ---
    MATEJICEKKK: diky :)
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    LEENVECKA: Podle me v tamde mit budou. Pripadne maji urcite v korejskem obchode vedle pho tungu.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    LEENVECKA: Jasný rozumim
    LEENVECKA
    LEENVECKA --- ---
    NAGASAWA: jo ja vim, ja spis chodim do toho korejskyho obchodu u Palladka ... ale ted mam blizko Sapy praci a potrebuju pomalu doplnit nejaky zasoby co maj v Tamde levny tak jsem si rikala, ze to vezmu jednim vrzem.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    LEENVECKA: Korejský Shin Food je má vždycky

LEENVECKA
    LEENVECKA --- ---
    Ahoj, rychlodotaz, budou mit v Tamde gochujang, pripadne i treba ssamjang nebo musim nekam tam v Sape do specialky? a pripadne mate tam tip na ty korejsky potraviny? diky :)
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    NAGASAWA: určitě nerozpadnou, normálně rovnou z mrazáku na rozpálenou pánev s trochou oleje tou plochou stranou, zasyčí a pa už jedou krásně, podle oka protřepáním promíchat a zalít vodou nebo vývarem, funguje to s pokličkou i bez. já je tak začal dělat, když jsem měl problém pro víc lidí všechno vecpat do pařáku, aby se mi nedotýkaly>neslepily>nepotrhaly. Od té doby je ale už nedělám jinak i při malém množství.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    TIGRE: takze na panvi jako klasickou gyozu? Zkusim. Mel jsem trochu obavu, aby se nerozpadly. Gyozu hazu na panev jenom z vlastniho testa.
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    NAGASAWA: tak mražený knedlíčky je zase moje superpotravina ze shinu - ať už bibigo nebo třeba samlip, ty korejský značky jsou fajn vesměs všechny. čistě vegetariánský nebo s masem kupuju pravidelně nějakých 8 let. jen je spíš než na pařáku dělám na pánvi. nejdříve orestuju pak dám cca 2 naběračky vývaru a nechám vstřebat. sojovka s octem a trochou čili na namáčení a bašavel nejlepší.
    LEENVECKA
    LEENVECKA --- ---
    NAGASAWA: zkus tenhle kanal na trubce a najdi si tam Tteokbokki
    https://www.youtube.com/c/AsKitchen/search
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    Btw zariskoval jsem a vzal jsem i dve baleni mrazenych Mandu knedlicku od Bibigo. Moc jsem necekal, respektive jsem mel za to, ze to bude klasicka "hotovka" s bidnym obsahem, ktera se pri napařování rozpadne a korejci me vyvedli rychle z omylu. Testo bylo tenoucky tak akorat, nic se nerozpadlo a prekvapilo me, ze je tam skoro tolik obsahu, co na fotce na baleni - na to clovek neni moc zvyklej a automaticky pocita s tim, ze se mu lze. Zkusil jsem Kimchi & Pork a Korean BBQ. Baleni vylo na 160,- a v sacku bylo 12 velkych "gyoz". Na lehkou veceri stacilo bohate 6-7 kousku. S takovou je zacnu brat pravidelne.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    TIGRE: Rychla fotka z košíku. Kilo za kilo.

MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    NAGASAWA: S kimchi. Korejci jedi vsechno s kimchi.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    TIGRE: Jinak takhle jsem je sfouknul loni poprvé

NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    TIGRE: dneska si jedu pro dalsi davku, tak je vyblejsknu.
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    NAGASAWA: nemáš link fotku z shinfoodu? :)
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    Zjistuju, ze zacinam byt regulerne zavislej na korejske ryzove rychlovce Tteokbokki a co vic, tak v Shin foodu maji jejich permanentni zasobu diky tomu, ze si je nechavaji vyrabet v Cesku presne podle originalu. Zatim si je delam s kupovanou Sempio Gochujang chilli omackou a zacinam a zacina me zajimat co vic by se s nimi dalo provest. Nemate nekdo tip?
    REEN
    REEN --- ---
    HAAALA: Jo slo to tam dost dolu. Já chodil naposledy loňské leto občas na poledni menu a to bejvalo Ok. Udon z menu taky Ok. Ale neni to co bývalo, souhlas…
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    POHODAVOLE: bohužel, jsem odkázán pouze na eshopy.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    BRUKEV: jestli jsi z Prahy a máš to kousek, tak se stav tu. Za 50 mi to přijde fér na zkoušku :-)

Restaurace Červený Jelen | Praha
    https://www.cervenyjelen.cz/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam