• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    LAZARIUS
    LAZARIUS --- ---
    LAZARIUS: vitenamec u nás to v obchodě má, takže to do ČR určitě někdo zaváží
    ESTEN
    ESTEN --- ---
    Mám dvojdotaz. Znáte někdo ty produkty na fotkách? Přišel jsem k nim náhodou, ale staly se důležitou součástí mojí kuchyně a brzo dojdou. To první je božská krevetová chili pasta, kterou měl jeden pražkej vietnamec ve slevě, ale dneska už si ani nepamatuje že to někdy prodával. Ta masala bude těžší oříšek – made in India, koupená a přivezená z Etiopie.

    Poraďte, kde to sehnat? Nebo čím to nahradit?

    LEENVECKA
    LEENVECKA --- ---
    GIA_: jestli mliko a vejce tak proste hledat vegansky recepty. A doplnovat je pripadne o maso.
    https://www.vegmania.cz/recepty/ napr
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    GIA_: francouzské galletes - palačinky z pohankového těsta, jablečné/švestkové nemléčné jáhelníky, jáhlové dezerty, nepečené koule z mletých ovesných vloček, v sapě prodávají "sojovku" z kokosové palmy, chutná velmi podobně sladké sojovce, takže můžeš vařit asijské pokrmy,různé stirfry apod.. Kynuté těsto dělám běžně bez vajec. Jednu dobu jsme doma hodně dělali napařovanou bábovku z jimejinak.cz, ořechy v ní můžeš nahradit něčím,co syn může (slunečnicová semínka?). Tipy jsem hledala na tom jimejinak, na veganotic (třeba šlehačka z kokosového mléka z konzervy).
    GIA_
    GIA_ --- ---
    ZUZKAOU: O zázračné efekty mi ani tak nejde, spíš o inspiraci co zkusit nového :D Syn je alergik (mléčné, vejce, ořechy, soja, avokádo, banány..), tak se snažím najít něco, čím bych mohla obohatit jídelníček. Btw jestli jsou nějaké tipy na jídla, tak sem s nimi :D
    Děkuji
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GIA_: no je to sladká, řídká rýžová kaše :-D a nemá to ty zázračné efekty, co tomu připisuje makrobiotika. Plus tedy česká makrobiotika používá sladování, klasické amazaké se dělá díky kodži.

    A samozřejmě že v tom jsou cukry - jen je tam člověk nepřidal, ale našípaly se na ně škroby není to bez cukru.

    jinak živé a čerstvé má celkem omezenou trvanlivost, protože rychle začne kvasit, takže koupit můžeš jedině nějak stabilizované.
    Jinak hledej ve zdravých výživách - dováží je sunfood.
    GIA_
    GIA_ --- ---
    Ahoj,
    rada bych zkusila amasake. Nemate nekdo prosim tip, kde ho koupit/ochutnat (Praha)? Radsi ho chci pred vlastni pripravou zkusit :D
    Dekuji
    LEENVECKA
    LEENVECKA --- ---
    MATEJICEKKK: diky :)
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    LEENVECKA: Podle me v tamde mit budou. Pripadne maji urcite v korejskem obchode vedle pho tungu.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    LEENVECKA: Jasný rozumim
    LEENVECKA
    LEENVECKA --- ---
    NAGASAWA: jo ja vim, ja spis chodim do toho korejskyho obchodu u Palladka ... ale ted mam blizko Sapy praci a potrebuju pomalu doplnit nejaky zasoby co maj v Tamde levny tak jsem si rikala, ze to vezmu jednim vrzem.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    LEENVECKA: Korejský Shin Food je má vždycky

    LEENVECKA
    LEENVECKA --- ---
    Ahoj, rychlodotaz, budou mit v Tamde gochujang, pripadne i treba ssamjang nebo musim nekam tam v Sape do specialky? a pripadne mate tam tip na ty korejsky potraviny? diky :)
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    NAGASAWA: určitě nerozpadnou, normálně rovnou z mrazáku na rozpálenou pánev s trochou oleje tou plochou stranou, zasyčí a pa už jedou krásně, podle oka protřepáním promíchat a zalít vodou nebo vývarem, funguje to s pokličkou i bez. já je tak začal dělat, když jsem měl problém pro víc lidí všechno vecpat do pařáku, aby se mi nedotýkaly>neslepily>nepotrhaly. Od té doby je ale už nedělám jinak i při malém množství.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    TIGRE: takze na panvi jako klasickou gyozu? Zkusim. Mel jsem trochu obavu, aby se nerozpadly. Gyozu hazu na panev jenom z vlastniho testa.
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    NAGASAWA: tak mražený knedlíčky je zase moje superpotravina ze shinu - ať už bibigo nebo třeba samlip, ty korejský značky jsou fajn vesměs všechny. čistě vegetariánský nebo s masem kupuju pravidelně nějakých 8 let. jen je spíš než na pařáku dělám na pánvi. nejdříve orestuju pak dám cca 2 naběračky vývaru a nechám vstřebat. sojovka s octem a trochou čili na namáčení a bašavel nejlepší.
    LEENVECKA
    LEENVECKA --- ---
    NAGASAWA: zkus tenhle kanal na trubce a najdi si tam Tteokbokki
    https://www.youtube.com/c/AsKitchen/search
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    Btw zariskoval jsem a vzal jsem i dve baleni mrazenych Mandu knedlicku od Bibigo. Moc jsem necekal, respektive jsem mel za to, ze to bude klasicka "hotovka" s bidnym obsahem, ktera se pri napařování rozpadne a korejci me vyvedli rychle z omylu. Testo bylo tenoucky tak akorat, nic se nerozpadlo a prekvapilo me, ze je tam skoro tolik obsahu, co na fotce na baleni - na to clovek neni moc zvyklej a automaticky pocita s tim, ze se mu lze. Zkusil jsem Kimchi & Pork a Korean BBQ. Baleni vylo na 160,- a v sacku bylo 12 velkych "gyoz". Na lehkou veceri stacilo bohate 6-7 kousku. S takovou je zacnu brat pravidelne.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    TIGRE: Rychla fotka z košíku. Kilo za kilo.

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam