• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    * * * Anketa: Jaký používáte wok či pánev a jak jste s nimi spokojeni???

    Na nástěnce najdete:
    - OBCHODY - - odkazy a adresy obchodu, at uz kamenych ci internetovych, take odkazy info kde sehnat cerstve ryby
    - RESTAURACE - - odkazy a adresy restauraci
    - KUCHARKY A INFO NA NETU - - jak se starat o Wok, klice na asijske suroviny, odkazy na stranky s recepty ci informacemi
    rozbalit záhlaví
    VOY
    VOY --- ---
    ZUZKAOU: A jak by to dopadlo?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KASTA: no to je jako by si českým kuchařům radil ať v tom dělají řízky :-D
    KASTA
    KASTA --- ---
    ZUZKAOU: nekdo by tohle mel poradit kucharum v (nekterych) vietnamskych bistrech
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    vzdušná fritéza je naprosto boží, při výrobě závitků!

    je potřeba nechat je oschnout a pak trošku pomazat olejem 200°C na 15 minut, pak otočit a ještě na 5 minut.

    Funguje jak na rejžovej papír, tak na pšeničný čínský pláty. Je to skvěle křupavý, mnohem víc než z trouby, rovnoměrněji opečený než z pánve a není to mastné.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    "Don't shake it!"
    "Shaking is just to be finished at the men's room."

    How To Eat Sushi The Right Way
    https://www.youtube.com/watch?v=pzAYPLetuPE
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    MRMNK: Tak to urcite spoustu lidi potesi. :))
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    MATEJICEKKK: dneska jsem v sape byl a na policce je jich slusna zasoba, jak ten zakladni, tak variace
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    HAAALA: Vim, ze zrovna crispy chilli od Laogan ma casto nemaji. Jak v sape, tak v kyjich. Nevim z jakeho duvodu. Ale urcite maj od jinych znacek
    SARTH
    SARTH --- ---
    HAAALA: mno a navíc podpultově můžeš poprosit paní v čínském bistru o domácí. (pssst :) )
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    HAAALA: myslis "angry grandma" ? to tam ma cinan co je vedle automycky
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    tušíte, jestli jde najít v Sapě crispy chilli v oleji?
    vím, že to mají v Modrým slonovi, jenže do Sapy to mám kousek, kdežto na Letnou / na Vinohrady ne
    KASTA
    KASTA --- ---
    MATEJICEKKK: tak jsem se konečně vypravil do tý Sapy a zamířil rovnou do čínskýho obchůdku. měli tam kromě těch 18kg pytlů i jeden předpřipravený pytel 4,5kg za 240 jak si říkal, takže super. potřeboval jsem dva, takže se tam ještě brzy vrátím a vezmu možná i tu thajskou lepivou, co měli hned vedle. rýže vypadá pěkně, je čistá a voní jak má, tak ještě jednou dík za tip, vypadá to na dobrý zdroj :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    RODWY: japonská restaurace kupuje ty mražený a rozmražuje :-D
    LEENVECKA
    LEENVECKA --- ---
    SALVATOR: heled mela jsem natto poprvy v zivote takze zatim totalne netusim jak by melo spravne chutnat. Treba je to ok chut a jen me proste nejede, uvidime priste.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    LEENVECKA: Já teda vždycky myslel, že rok tomu patří. Cejtim to i z některejch jinejch fermentovanejch věcí. Na druhou stranu když sem dělal kuře na citronech a žena si strašně pochvalovala, jak je to dobrý, já to pro hořkost skoro nemoh dojíst. Tak nevim.
    RODWY
    RODWY --- ---
    LEENVECKA: me tam nesedi ty Ecka a mrazeni,ale muzes zkusit treba nakou jap.restouraci..
    LEENVECKA
    LEENVECKA --- ---
    RODWY: tohle jsem presne mela a jak pisu .. lehce horky :/ takze zkusim spis to mrazeny.
    RODWY
    RODWY --- ---
    LEENVECKA: sunfood dela bio maji ho skoro vsude v bioshopech za par kacek.)
    https://e-sunfood.cz/bio-natto-150g
    a je zivy ne mrazeny!
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    LEENVECKA: nebo to prostě rozmixuj, osol a používej jako dochucovadlo.
    LEENVECKA
    LEENVECKA --- ---
    ZUZKAOU: kyseli jo? oki mam jeste pulku, zkusim zitra s necim kyselym :) a rohodne jeste to mrazeny. Vim, ze je to pro streva super tak to nezavrhnu hned po prvni davce :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    LEENVECKA: kyselý, chceš do toho kyselý věci. Jinak jestli nahořklý je to ze sunfoodu, tak už bylo moc uzrálé - to asijské mražené bývá jemnější. Jinak ultimátní kombo je natto, kimčchi :-D

    jinak jestli si to ochutnala a zbyl ti zbytek toho ve velké krabičce, tak to buď můžeš usušit v troubě tak na 120 a rozemlít a používat jako umami dochucovadlo, nebo k tomu přidat 10% soli, chilli, zázvor a česnek, zalít vrstvičkou neutrálního oleje, aby k tomu nemohl vzduch a zapomenout na to.

    Alkalická fermentace luštěnin | Zkvašeno.cz
    https://www.zkvaseno.cz/alkalicka-fermentace-lustenin
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam