• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    * * * Anketa: Jaký používáte wok či pánev a jak jste s nimi spokojeni???

Na nástěnce najdete:
    - OBCHODY - - odkazy a adresy obchodu, at uz kamenych ci internetovych, take odkazy info kde sehnat cerstve ryby
    - RESTAURACE - - odkazy a adresy restauraci
    - KUCHARKY A INFO NA NETU - - jak se starat o Wok, klice na asijske suroviny, odkazy na stranky s recepty ci informacemi
    rozbalit záhlaví
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    ZUZKAOU: Vyzkousim a dam vedet. Taky jsem zbezne googlil, ale bez uspechu a vubec me nenapadlo, podivat se na sunfood. Seslo se mi ted doma nekolik baleni japonskych Daruma Soba (32% pohanky), dva litry yakisoba omacky a Tsuyu, tak to budu muset pres leto smysluplne vyuzit a na studeny soba to bude ideal a zajimalo me, jak na tom budou se strukturou stoprocentni. Jeste jednou diky. V planu mam i tuhle zvrhlost.

Yakisoba Pan (Yakisoba Dog) - Midnight Diner Season 2 焼きそばパン • Just One Cookbook
    https://www.justonecookbook.com/yakisoba-pan/
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    NAGASAWA: je možný že ještě nějaké obskurní zdravé výživy budou mít další značky, ale jsem líná googlit :-D

jeslti je budeš objednávat, tak dej vědět jak chutnaly a jak se vaříly. Matně se pamatuju, že jsem před lety zkoušela jednat soba nudle dělat, ale z mouky od šamsrtly to fakt nejde - nedrží to a nejsem si jistá, jesti tou dobou byla ke koupi jiné hladká a pak jsem někde kupovala nějaké strašně drahé celozrnné soba a byly vlastně hnusné, protože se nedaly uvařit tak, aby nebyly rozvařené.

Takže jedu na klasické pšenično-pohankové.

Ale už si vůbec nepamatuju co to bylo za nudle.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    ZUZKAOU: Perfekt. Děkuji.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    NAGASAWA:

King Soba Bio Bezlepkové nudle proso a hnědá rýže (250g)
    https://herbahouse.cz/d/king-soba-bio-bezlepkove-nudle-proso-a-hneda-ryze-250g/921

100% Soba pohankové nudle BIO 200 g | Sunfood VM
    https://e-sunfood.cz/soba-pohankove-nudle-bio-300-g
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    nemáte tip na lepší korejské instantní black bean noodles?
    VOY
    VOY --- ---
    ZUZKAOU: A jak by to dopadlo?
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    Mimochodem nemate nekdo link na cesky eshop, kde by se daly sehnat soba nudle s pohankou +80%? Diky.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KASTA: no to je jako by si českým kuchařům radil ať v tom dělají řízky :-D
    KASTA
    KASTA --- ---
    ZUZKAOU: nekdo by tohle mel poradit kucharum v (nekterych) vietnamskych bistrech
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    vzdušná fritéza je naprosto boží, při výrobě závitků!

je potřeba nechat je oschnout a pak trošku pomazat olejem 200°C na 15 minut, pak otočit a ještě na 5 minut.

Funguje jak na rejžovej papír, tak na pšeničný čínský pláty. Je to skvěle křupavý, mnohem víc než z trouby, rovnoměrněji opečený než z pánve a není to mastné.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    "Don't shake it!"
    "Shaking is just to be finished at the men's room."

How To Eat Sushi The Right Way
    https://www.youtube.com/watch?v=pzAYPLetuPE
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    MRMNK: Tak to urcite spoustu lidi potesi. :))
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    MATEJICEKKK: dneska jsem v sape byl a na policce je jich slusna zasoba, jak ten zakladni, tak variace
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    HAAALA: Vim, ze zrovna crispy chilli od Laogan ma casto nemaji. Jak v sape, tak v kyjich. Nevim z jakeho duvodu. Ale urcite maj od jinych znacek
    SARTH
    SARTH --- ---
    HAAALA: mno a navíc podpultově můžeš poprosit paní v čínském bistru o domácí. (pssst :) )
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    HAAALA: myslis "angry grandma" ? to tam ma cinan co je vedle automycky
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    tušíte, jestli jde najít v Sapě crispy chilli v oleji?
    vím, že to mají v Modrým slonovi, jenže do Sapy to mám kousek, kdežto na Letnou / na Vinohrady ne
    KASTA
    KASTA --- ---
    MATEJICEKKK: tak jsem se konečně vypravil do tý Sapy a zamířil rovnou do čínskýho obchůdku. měli tam kromě těch 18kg pytlů i jeden předpřipravený pytel 4,5kg za 240 jak si říkal, takže super. potřeboval jsem dva, takže se tam ještě brzy vrátím a vezmu možná i tu thajskou lepivou, co měli hned vedle. rýže vypadá pěkně, je čistá a voní jak má, tak ještě jednou dík za tip, vypadá to na dobrý zdroj :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    RODWY: japonská restaurace kupuje ty mražený a rozmražuje :-D
    LEENVECKA
    LEENVECKA --- ---
    SALVATOR: heled mela jsem natto poprvy v zivote takze zatim totalne netusim jak by melo spravne chutnat. Treba je to ok chut a jen me proste nejede, uvidime priste.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    LEENVECKA: Já teda vždycky myslel, že rok tomu patří. Cejtim to i z některejch jinejch fermentovanejch věcí. Na druhou stranu když sem dělal kuře na citronech a žena si strašně pochvalovala, jak je to dobrý, já to pro hořkost skoro nemoh dojíst. Tak nevim.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam