• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    * * * Anketa: Jaký používáte wok či pánev a jak jste s nimi spokojeni???

    Na nástěnce najdete:
    - OBCHODY - - odkazy a adresy obchodu, at uz kamenych ci internetovych, take odkazy info kde sehnat cerstve ryby
    - RESTAURACE - - odkazy a adresy restauraci
    - KUCHARKY A INFO NA NETU - - jak se starat o Wok, klice na asijske suroviny, odkazy na stranky s recepty ci informacemi
    rozbalit záhlaví
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    KASTA: Já mám tohle z loňska https://www.alza.cz/tefal-rk102811-d4493649.htm
    Stálo to něco okolo 1000, protože Tefal. Ale jinak to je stopro to samé. Hliníkový hrnec s teflonovou vrstvou. Rýže za dvacet minut hotová, dvě nebo tři hodiny ji to drží v teple.
    Rýžovar je boží věc.

    A pokukuju teda po něčem od Ninja Foodie - ty jejich tlakové hrnce co umí air fry!
    KASTA
    KASTA --- ---
    jste me inspirovaly :) muj ryzovar Sharp koupeny nekdy v r 2008 v Tescu v Bangkoku, cena v prepoctu kolem 300,- kc, je uplne basic, ale porad funguje bez problemu a nemenil bych ho. Bylo to v dobe kdy se u nas dalo horkotezko sehnat jen nekolik predrazenych modelu, ale i dnes se ty hlinikovy docela blbe shani - aspon pokud vim

    ALONSIA
    ALONSIA --- ---
    MOIRAIN: :-D rýžovar ještě nemám, zase mám 2 kuchyňské minutky co měří 3 časy najednou a běžné je používám najednou. Skvělý jsou právě na tu rýži, pak něco dalšího co člověk zrovna vaří a k tomu si dělám čaj :-) Vychytala jsem postup na základní japonskou rýži, který mi funguje na plynu i na indukci. A hlavně jsem si ho zapsala. Jinak by byl navěky ztracen:-D Ale o nějakém pomalém hrnci uvažuji, jestli by mi to s dítětem neusnadnilo trochu život.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    ALONSIA: zas mám momentálně 3 rýžovary, jeden mini v práci, dva doma, jeden malý Sencor a druhý velký, co ho používám spíš pro fancy funkce jako pomalé vaření a tak
    ALONSIA
    ALONSIA --- ---
    MOIRAIN: přiznávám že to není úplně všechno, ale ta větší část rozhodně. Taky si uvědomuju, že manžel nekecal :-D a snažím se krotit svoje choutky. Dost tomu pomáhá, že už jsem dlouho nikde v obchodě nebo na eshopu neviděla pěkný asijský nádobí. Vesměs všude nabízí to stejné zboží a ze zahraničí se mi objednávat nechce.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    ALONSIA: :D tak tolik toho nemám :D
    ALONSIA
    ALONSIA --- ---
    MOIRAIN: viděla jsem je tam a svědily mě ruce. Ale mám doma zákaz kupování asijského nádobí a mističek. Prý jich mám moc a to manžel neví že se mi 2 rozbily a tudíž je aktuální stav - 2;-) když já je všechny "potřebuju" a používám i na běžné každodenní vaření. Vůbec je nešetřím. Ale uznávám že na nich trochu ulítávám. Přikládám foto ze stěhování

    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    V Kik mají docela pěkné asia food friendly nádobí. Tohle dohromady za 450 Kč. Mají ještě verzi s modrými kvítkovětvičkami, naštěstí neměli celou sadu, tak jsem to domů nepřitáhla taky.

    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    87HIGHFLYER: Tak jsem jednou zauzoval peceny lilek a bylo to naprosto super.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    Pokud delate nejakej dhal, posledni dobou casto pouzivam celkem fajn trik, nazyva se to dhungar metoda - do hrnce date misku s rozhavenym uhlikem, prelejete nejakym olejem nebo tukem a nechat pod poklici nacichnout. Je to neuveritelne dobry. V domacich podminkach staci uhlik do vodnice a flambovaci pistole. Vice viz treba:
    The Dhungar Method Is the Smoky Secret to Incredible Roast Chicken, Rice, and More | Epicurious
    https://www.epicurious.com/expert-advice/dhungar-method-smoky-ghee-article
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    SALVATOR: Taky si myslim, tyhle nasepavace textu by se mely zakazat...:-).
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    SAMOUT: Imo sojovka
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    ZUZKAOU: Co to je sonicka?
    LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    ZUZKAOU: Děkuju! :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    LOVE_DALI: kup jazyky, dej do vody spolu se zázvorem, česnekem, jarní cibulkou, sonickou, rýžovým vínem a 5 koření, případně ještě troškou glutamátu vody tak, aby byly jazyky ponořené.

    Uvař do měkka. v papinaku, to chce okolo hodiny, bez něj ještě déle. Jazyk nech vychladnout, oloupej blánu z povrchu (pokud nejde loupat, je to nedovareny), nakrajej na plátky. Omáčku uděláš tak, že vývar smichas s dobrou sójovou omáčkou - přídavek po troskách sójovou do vývaru a ochutnavej, případně přidej čerstvý zázvor, česnek a chilli a nech chvíli louhovat.

    S hovězím jazykem to bude ještě lepší.
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    RODWY: uz je to par let, ale daval jsem si congee s uhorem v sape v restauraci lotos a bylo to dobry
    LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    Nemáte někdo recept na vepřového jazyk? Nedávno jsem byl v čínské restauraci a tam měli jazyk se sojovkou jako předkrm. :)
    RODWY
    RODWY --- ---
    hoj,nemate tip kam zajit na Congee ( Cháo) v Praze pripadne Brno?diky
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    Nevíte někdo jestli ty nudle jsou v chilli oleji? Něco jako tohle třeba?

    Biang Biang Noodles, with Chili oil topping (油泼面)
    https://www.youtube.com/watch?v=SiBnK5DcWCU&ab_channel=ChineseCookingDemystified
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    ZUZKAOU: Dneska jsem tam byl a asi ne naposled. Díky za tip.
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    RUTHLESS: tahle kdysi relativně slušná restaurace dopadla naprosto tragicky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam