• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    Nenene!
    Kupujte Dark Soy Sauce nebo Double Deluxe Soy Sauce od Lee Kum Ki.
    Thank me later🙂 ke Kikkomanu už se nebudete chtít vrátit.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    SOFIJKA: Kikkoman, pullitr nebo litr
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    SOFIJKA: Jinak klasika litr Kikkoman za 180,-

    Kikkoman Sójová omáčka, 1 l | Susi.cz
    https://www.susi.cz/vyrobek/kikkoman-sojova-omacka-1-l/
    LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    V Sapě

    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    SOFIJKA: Shin Food. Kikkoman 2l s menším obsahem soli (zelena zatka) na vaření - tsuyu a spol. Přísadovou beru tady

    Vyhledávání - Americké, Asijské, Evropské sladkosti | Pepis.shop
    https://www.pepis.shop/vyhledavani/?string=Kikkoman

    Nejčastěji tuhle

    Kikkoman Freshly Squeezed Nama Shoyu Soy Sauce 450ml JAP - Americké, Asijské, Evropské sladkosti | Pepis.shop
    https://www.pepis.shop/japonske-premiove-produkty/kikkoman-freshly-squeezed-nama-shoyu-soy-sauce-450ml-jap/
    LEENVECKA
    LEENVECKA --- ---
    SOFIJKA: kupuju korejskou Sempio 501. Ted byl malinko problem s dovozem do Cech ani na Namesti republiky jak je ten korejskej obchudek ji nemeli .. tak jsem si ji koupila tady a rovnou tech cca 900ml :) je to jedna z nejvic prodavanych sojovek v Koreji :)
    Sójová omáčka 501 - SEMPIO 860ml | Foodland
    https://www.foodland.sk/sojove-omacky/sojova-omacka-501-sempio-860ml/
    SOFIJKA
    SOFIJKA --- ---
    ahoj, podělíte se, jakou sójovku a kde kupujete? já vždycky zjistim, že mi dochází, zrovna když ji potřebuju, a pak kupuju u nejbližsího Vietnamce, kde maj buď nějaký shity s milionem ingrediencí, nebo malej Kikkoman za 120. tak bych se třeba pro příště připravila a koupila dobrou, velkou a za lepší cenu. filtr mi nic moc nevyhodil. díky!
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    ZUZKAOU: nebyla, ona dlouho nebyla otevřena pro veřejnost
    venku lístek vyvěšený měli (+- měsíc zpátky) a jídla zněla jako obyčejné čínské bistro
    LEENVECKA
    LEENVECKA --- ---
    MOIRAIN: tak uz mam doma taky par kousku :) jasne, ze jsem to nepotrebovala, ale kdyz uz si varim vic a vic asie tak jsem si rekle, ze proste chci no :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Hele byl jste někdo v taiwanské restauraci na vinohradech?

    Nějak se nenamáhají s českým jídlením lísktkem

    Taiwan Restaurant - 布拉格二区的餐馆
    https://taiwan-restaurant-restaurant.business.site/#posts
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Hoj, zkoušel jste někdo vařit bopis? Případně lze na to zajít někde v ČR do restaurace?

    Bopis Recipe
    https://panlasangpinoy.com/bopis-pulutan-recipe/
    RODWY
    RODWY --- ---
    KASTA: delam to stejne...ja teda varim prevazne celozrnou nebo divokou travu.)
    jinak z ryzovaru v Japonsku byla dle me ryze opravdu lepsi..ten nas mel dokonce moznost vyberudle druhu ryze..

    btw..nekdo zkusenost s ryzovarem Steba RK4?
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    KASTA: Já mám tohle z loňska https://www.alza.cz/tefal-rk102811-d4493649.htm
    Stálo to něco okolo 1000, protože Tefal. Ale jinak to je stopro to samé. Hliníkový hrnec s teflonovou vrstvou. Rýže za dvacet minut hotová, dvě nebo tři hodiny ji to drží v teple.
    Rýžovar je boží věc.

    A pokukuju teda po něčem od Ninja Foodie - ty jejich tlakové hrnce co umí air fry!
    KASTA
    KASTA --- ---
    ALDARION: jo, taky obcas zapomenu. nastesti mu v tom pripade funguje i to automaticky vypnuti :)
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    KASTA: Myslím, že když to necháš dojít, uděláš to samé, co ten japonský hrnec. Ale já bych na to pořád zapomínal. :D
    KASTA
    KASTA --- ---
    ALDARION: aha, tak to zase neni takovy rozdil, ja cekal nejake rafinovane mnoha-hodinove japonske vareni :) no ten muj je vlastne taky japonskej (jestli je to tedy stejna firma Sharp, co dela kalkulacky), ale urceny pro thajsky trh a k tomu s evropskou zasuvkou teda :). kazdopadne, jak jsem psal, jsem s nim uplne spokojeny a jsem i rad, ze to neni teflon
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    KASTA: Mám pocit, že množství rýže, co uvařím v čínském za 20-30 minut uvaří japonský za 40 minut až hodinu... Ale je to hodně hrubý odhad.
    KASTA
    KASTA --- ---
    ALDARION: a co to vlastne znamena ze vari pomalu? mas nejaky odhad, jak dlouho to trva? nemam moc srovnani, jak rychle/pomalu by mel varit ryzovar, u toho myho to moc dlouho netrva, vetsinou jsem nestihl ani uvarit zeleninu v hrnci vedle. ted ho vypnu a necham klidne pul az hodinu dojit a ryze je opravdu lepsi
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    ALDARION: na druhý straně, u toho "rychlého" jsem byla schopná ho zapnout po tom, co jsem ráno vylezla z postele a než jsem se osprchovala, oblíkla a tak a musela vyrazit do práce, tak rýže byla hotová (když jsem ji zapomněla uvařit den předem na oběd do práce)
    ale teď mám rýžovar v práci a ta čerstvě uvařená rýže je boží
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    KASTA: Na to já nejsem, já potřebuju, aby to udělal za mne. :D I tak ho občas třeba zapomenu zapnout, nebo ho nestrčím do zásuvky...
    Když jsem studoval, toužil jsem po tom programovatelném, který by mi dělal rýži k snídani nebo k obědu na nastavení času, ale teď se dostávám domů tak náhodně, že bych ho musel nějak propojit s křišťálovou koulí. :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam