• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    GIANT
    GIANT --- ---
    REFLEX: ani ne, me dost prebiji jidlo svoji chuti. Kde je tak konec nasemu vietnamcovi ze strahova/karlina. Na stole vzdy nalozenej cesnek s chilli. To jsem daval do vseho. Dost mi to chybi kamkoliv prijdu.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    ZUZKAOU: secuanskej pepr ma skvelej i Salvator, aroma hodne intenzivni. Zatim jsem teda od nej nemel spatny koreni
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MRMNK: jj, to určitě platí i pro sečuánský pepř. (BTW - teď jsem kupovala u Amise nějaké random balení bobkového listu z libanonu, a je tak nějak daleko aromatičtější, než cokoliv v českém krámu.)
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    pripadne aliexpress a mas to za dva tydny doma, kupoval jsem od ruznych prodejcu a vzdy byla kvalita dobra, vlastne lepsi nez co jsem kdy koupil tady, cerstvejsi a silnejsi chut
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    POHODAVOLE: jesli se během posledního roku nepřestěhoval ,tak tady

Mapy.cz
    https://mapy.cz/s/kapevanuja
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    MRMNK: kde je pls v sape?

Díky
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    XCIDER: v sape cinan, v praze je maji treba vietnamci na hradcanske (roh dejvicka / bubenecska)

ZUZKAOU: jj je to tak :0
    UMMAGUMMA
    UMMAGUMMA --- ---
    XCIDER: V Sapě jsem je bohužel nenašel, ale dají se použít podobné korejské (gochugaru). Popřípadě se dají koupit tady (https://www.thechillidoctor.cz/chaotian-chilli-cele-susene-30-g-e265.htm) (celé nebo drcené). Ale v množství na chili olej se to asi prodraží...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MRMNK: jinak kdo chce jen chilli olej, aby to mělo dobrou chuť, tak tam nemusí dávat ostatní koření a funguje to taky dobře.
    XCIDER: z korejských gochukaru je to super, repsektive člověk může kombinovat libovolné chilli co mu chutná.

S tím že to nepotřebuje do lednice, do toho se veškří mikrobové dost bojí vlézt (hlavně v tom teda není voda, že).
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    MRMNK: daji se nekde v Praze koupit ty spravne sichuanske vlocky? teda asi ten cinsky obchod v Sape urcite, ale jinak?
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    REFLEX: Já si teď na všechno sypu chili vločky. Sriracha je super věc, ale začala mi vadit chuťová výraznost, všechno pak chutná jako Sriracha. Vločky jsou jemný a přijde mi, že chuť celýho jídla spíš dotvářej, Sriracha si většinou pozornosti strhává na sebe.
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    REFLEX: pripadne davame casto jinou vec, chilli olej po cinsku, pridavam i nejaka koreni, zazvor, secuansky pepr .. muzes to mit v lednici nebo se vlastne da udelat i narychlo, nutnost k jiaozi :)
    How to Make Chili Oil: The Perfect Recipe! - The Woks of Life
    https://thewoksoflife.com/how-to-make-chili-oil/
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    REFLEX: Dostal jsem od brachy domaci chilli pastu a od ty doby jedu spis to, delam to z kvasenyh domacich jalapenos a chutove je to mnohem lepsi nez sriratcha a vyhovuje mi lehka nakyslost ... neco jako tohle https://fresh.iprima.cz/domaci-omacka-sriracha
    REFLEX
    REFLEX --- ---
    Taky si davate Srirachu uplne do vseho? Nemel jsem to kupovat ;)
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    UMIAKI: Je fakt, ze ja sojovku pouziju 1-2x do roka, no :)
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    KEMENTARI: Mně to nedává vůbec smysl, protože běžně spotřebuju jednu 750 ml láhev sójové omáčky za měsíc. Kdybych měl kupovat ty malé Kikkomany, tak to mám na dvě tři jídla 🙂
    SARTH
    SARTH --- ---
    áá super debata, prosím teda o tipy na sojovku, co půjde jako Taré do ramenů (vepřové/hovězí)? Většinou vezmu nějakou sojovku, někdy do ní přidám dashi a občas teda i v ní uvařím kombu + shitake + katsuobushi.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    KEMENTARI: Vetsinou to probehne pri nejakym stehovani.
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    KEMENTARI: Pořád je to převážně voda, může se odpařit a pak už moc neteče, ale to chce podstatně delší dobu, než rok. :)
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    MOODYCAT: Neni to zbytecny? Na sojovce neni, co by se zkazilo, nebo jo?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam