• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MRMNK: jinak kdo chce jen chilli olej, aby to mělo dobrou chuť, tak tam nemusí dávat ostatní koření a funguje to taky dobře.
    XCIDER: z korejských gochukaru je to super, repsektive člověk může kombinovat libovolné chilli co mu chutná.

    S tím že to nepotřebuje do lednice, do toho se veškří mikrobové dost bojí vlézt (hlavně v tom teda není voda, že).
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    MRMNK: daji se nekde v Praze koupit ty spravne sichuanske vlocky? teda asi ten cinsky obchod v Sape urcite, ale jinak?
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    REFLEX: Já si teď na všechno sypu chili vločky. Sriracha je super věc, ale začala mi vadit chuťová výraznost, všechno pak chutná jako Sriracha. Vločky jsou jemný a přijde mi, že chuť celýho jídla spíš dotvářej, Sriracha si většinou pozornosti strhává na sebe.
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    REFLEX: pripadne davame casto jinou vec, chilli olej po cinsku, pridavam i nejaka koreni, zazvor, secuansky pepr .. muzes to mit v lednici nebo se vlastne da udelat i narychlo, nutnost k jiaozi :)
    How to Make Chili Oil: The Perfect Recipe! - The Woks of Life
    https://thewoksoflife.com/how-to-make-chili-oil/
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    REFLEX: Dostal jsem od brachy domaci chilli pastu a od ty doby jedu spis to, delam to z kvasenyh domacich jalapenos a chutove je to mnohem lepsi nez sriratcha a vyhovuje mi lehka nakyslost ... neco jako tohle https://fresh.iprima.cz/domaci-omacka-sriracha
    REFLEX
    REFLEX --- ---
    Taky si davate Srirachu uplne do vseho? Nemel jsem to kupovat ;)
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    UMIAKI: Je fakt, ze ja sojovku pouziju 1-2x do roka, no :)
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    KEMENTARI: Mně to nedává vůbec smysl, protože běžně spotřebuju jednu 750 ml láhev sójové omáčky za měsíc. Kdybych měl kupovat ty malé Kikkomany, tak to mám na dvě tři jídla 🙂
    SARTH
    SARTH --- ---
    áá super debata, prosím teda o tipy na sojovku, co půjde jako Taré do ramenů (vepřové/hovězí)? Většinou vezmu nějakou sojovku, někdy do ní přidám dashi a občas teda i v ní uvařím kombu + shitake + katsuobushi.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    KEMENTARI: Vetsinou to probehne pri nejakym stehovani.
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    KEMENTARI: Pořád je to převážně voda, může se odpařit a pak už moc neteče, ale to chce podstatně delší dobu, než rok. :)
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    MOODYCAT: Neni to zbytecny? Na sojovce neni, co by se zkazilo, nebo jo?
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    NAGASAWA: Já sojovku používám jen na vaření a marinování. Na sushi jsem moc líný :-) Ale na korejská jídla mi přijde Lee Kum Ki super.
    Moje klasické go-to jídlo je egg fried rice, kam je Lee Kum Ki nejlepší.

    (a ještě dovětek k sushi třeba na návštěvě nám nejvíce chutná Kikkoman low salt - velká zelená láhev)
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    UMIAKI: zkousel jsem a ze bych z tech Cinanu byl zrovna nadsenej se rict neda, tak jsem se vratil k premiovy Kikkoman, ale to je holt tim, ze jedu akorat Japonskou kuchyni.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    SOFIJKA: Vetsinou koupim ten malej Kikkoman, pak zapomenu, ze ho mam, koupim dalsi, takhle opakuju nekolikrat a cca za rok az dva vyhazuji treba pet lahvicdk :). Ponekud neefektivni.
    SOFIJKA
    SOFIJKA --- ---
    díky moc všem za reakce, zkusim se v tom nějak zorientovat. mám teď chuť nakoupit jich aspoň 5 a testovat, jestli poznám rozdíl :)
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    UMIAKI: Na čínskou kuchyni kupuju čínskou, na japonskou kuchyni japonskou, mají natolik odlišné chutě, že jsou dle mého názoru vzájemně nezaměnitelné. (Korejské se IMHO blíží spíš těm japonským.)

    Kikkoman a Yamasa jsou IMHO tak trošku McShoyu a McTamari, jako jsou dobrý, jídlo s nimi nezkazíš, ale nejsou ani nijak úžasné. Ty, co vozí Danfood od firmy Yamaki jsou IMHO překvapivě kvalitní! ;) A měl jsem teď Yuzu Ponzu značky Shibanuma a vůbec nebylo špatné, plánuju vyzkoušet i jejich shoyu, ale nechci mít doma několik flašek sojovky, už tak zabíraj ty asijský dochucovadla hrozně místa, tak asi počkám, až mi dojde. :)
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    SOFIJKA: Zalezi na co. Na japonsky/korejsky jidla kikoman, na cinsky pouzivam leta tuto: https://images.app.goo.gl/BcnguYVfbegPNrmW8
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    SOFIJKA: Shoyu san-j sojová omáčka BIO, dost se podoba oblibene Silver brand, ale bez glutamatu a spol.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam