• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    * * * Anketa: Jaký používáte wok či pánev a jak jste s nimi spokojeni???

    Na nástěnce najdete:
    - OBCHODY - - odkazy a adresy obchodu, at uz kamenych ci internetovych, take odkazy info kde sehnat cerstve ryby
    - RESTAURACE - - odkazy a adresy restauraci
    - KUCHARKY A INFO NA NETU - - jak se starat o Wok, klice na asijske suroviny, odkazy na stranky s recepty ci informacemi
    rozbalit záhlaví
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    GANBOY: ja jak pitomec varim nudle ve vode s korenim a on si jen zcedi nudle a zakape to pastou.
    GANBOY
    GANBOY --- ---
    MEANKITTY11: tyhle nudle sou děsný zlo…
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    dejte si nudle!

    Most Korean Fire Noodles Ever Eaten (x15 Packs) | 불닭 볶음면 도전
    https://www.youtube.com/watch?v=-sjI6xECTYo
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    SALVATOR: Spis si do ni namocim treba tousta. Anebo si ji dam pri jidle samotnou. Proste to nemicham do jidel abych ji citil celou dobu. Ja to takhle mam se vsema chilli omackama, jim je prevazne samotny na chut.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    MATEJICEKKK: Počkej a když máš Srirachu rád, ale do jídla by sis ji nedal, tak co s ní teda děláš?
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    REFLEX: Taky ne. Jak mam srirachu rad, tak do jidla bych si ji nikdy nedal.. vsechni prebije
    GIANT
    GIANT --- ---
    REFLEX: ani ne, me dost prebiji jidlo svoji chuti. Kde je tak konec nasemu vietnamcovi ze strahova/karlina. Na stole vzdy nalozenej cesnek s chilli. To jsem daval do vseho. Dost mi to chybi kamkoliv prijdu.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    ZUZKAOU: secuanskej pepr ma skvelej i Salvator, aroma hodne intenzivni. Zatim jsem teda od nej nemel spatny koreni
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MRMNK: jj, to určitě platí i pro sečuánský pepř. (BTW - teď jsem kupovala u Amise nějaké random balení bobkového listu z libanonu, a je tak nějak daleko aromatičtější, než cokoliv v českém krámu.)
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    pripadne aliexpress a mas to za dva tydny doma, kupoval jsem od ruznych prodejcu a vzdy byla kvalita dobra, vlastne lepsi nez co jsem kdy koupil tady, cerstvejsi a silnejsi chut
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    POHODAVOLE: jesli se během posledního roku nepřestěhoval ,tak tady

    Mapy.cz
    https://mapy.cz/s/kapevanuja
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    MRMNK: kde je pls v sape?

    Díky
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    XCIDER: v sape cinan, v praze je maji treba vietnamci na hradcanske (roh dejvicka / bubenecska)

    ZUZKAOU: jj je to tak :0
    UMMAGUMMA
    UMMAGUMMA --- ---
    XCIDER: V Sapě jsem je bohužel nenašel, ale dají se použít podobné korejské (gochugaru). Popřípadě se dají koupit tady (https://www.thechillidoctor.cz/chaotian-chilli-cele-susene-30-g-e265.htm) (celé nebo drcené). Ale v množství na chili olej se to asi prodraží...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MRMNK: jinak kdo chce jen chilli olej, aby to mělo dobrou chuť, tak tam nemusí dávat ostatní koření a funguje to taky dobře.
    XCIDER: z korejských gochukaru je to super, repsektive člověk může kombinovat libovolné chilli co mu chutná.

    S tím že to nepotřebuje do lednice, do toho se veškří mikrobové dost bojí vlézt (hlavně v tom teda není voda, že).
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    MRMNK: daji se nekde v Praze koupit ty spravne sichuanske vlocky? teda asi ten cinsky obchod v Sape urcite, ale jinak?
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    REFLEX: Já si teď na všechno sypu chili vločky. Sriracha je super věc, ale začala mi vadit chuťová výraznost, všechno pak chutná jako Sriracha. Vločky jsou jemný a přijde mi, že chuť celýho jídla spíš dotvářej, Sriracha si většinou pozornosti strhává na sebe.
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    REFLEX: pripadne davame casto jinou vec, chilli olej po cinsku, pridavam i nejaka koreni, zazvor, secuansky pepr .. muzes to mit v lednici nebo se vlastne da udelat i narychlo, nutnost k jiaozi :)
    How to Make Chili Oil: The Perfect Recipe! - The Woks of Life
    https://thewoksoflife.com/how-to-make-chili-oil/
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    REFLEX: Dostal jsem od brachy domaci chilli pastu a od ty doby jedu spis to, delam to z kvasenyh domacich jalapenos a chutove je to mnohem lepsi nez sriratcha a vyhovuje mi lehka nakyslost ... neco jako tohle https://fresh.iprima.cz/domaci-omacka-sriracha
    REFLEX
    REFLEX --- ---
    Taky si davate Srirachu uplne do vseho? Nemel jsem to kupovat ;)
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    UMIAKI: Je fakt, ze ja sojovku pouziju 1-2x do roka, no :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam