• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    RUTHLESS: Pecka!
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    MATEJICEKKK: jeden typek je pestuje :-) Vozi bylinky do vsech restauraci v praze vlastne, takovej mag zelenyho. Tak jsem se s nim domluvil a priveze mi to v pondeli domu.
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    RUTHLESS: Kde je meli?
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Mrazeny nejsou problém. Čerstvé jsem sehnal :-) děkuju!!!
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    BEBERA: proc nesmi?
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    KASUMI: čerstvé listy kafírové limetky se tuším nesmí dovážet. Mražené jsme kdysi koupili v té speciálce na Vinohradech...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Galangal je plus mínus jako zázvor, významý rozdíl v kvalitě mezi čerstvými neshledávám. Viethajci ho mívají určitě, doveze ho taky rohlík od tibitu. Kafrové listy imho v ČR čerstvé nebývají, prodávají se mražené - viethajci na francouzské je mají. Mražené jsou super a vydrží dlouho.

Případně Rohlim má i přímo kafrovou limetu, použít kůru a šťávu místo listu je taky hodně dobré.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    RUTHLESS: zkusil bych viet thajce ve Francouzské. Tuším že jsem je tam videl
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    RUTHLESS: Ty jsem cerstvy asi nikdy nevidela, leda fakt ta sapa, tam je sance
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    KASUMI: tam to stopro nebude, bohuzel. Ti nemaj skoro nic uz, cerstvy po brexitu nee, mozna mrazeny no... Nicmene ten problem neni, ten je na rohliku a to by byl ten z MaS. Spis jde fakt o ty kafirovy lsity.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    RUTHLESS: Ja jsem galangan videla podle me i v MS, ale oni ted dost omezuji zas ty cerstve veci, takze bych na to nespolehala.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Jo a druha otazka, galangan. Citronova trava neni problem, ale galangan, muze se radikalne lisit kvalita na rohliku a v msitni asijske vecerce? pak az budeme delat pivo, tak pujdeme do Sapy, to jo. ale ted nejak neni cas uplne
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Prosim vas, kde v Praze sehnat cerstvy kafirovy listy? mate nekdo tip, dik!

Potrebuju to do jednoho koktejlu a nasledne z toho budeme asi varit pivo, takze suseny jsou varianta, ale v jedny variante bych potreboval zkusit i cerstvy. Respektive, pivo bude urcite, ale musime vymyslet jak no... :-)
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    MATEJICEKKK: To vypada fakt dobre, doted veskery pokusy o cinske nudle v cr byly dost zklamani
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    JOHNNY
    JOHNNY --- ---
    MATEJICEKKK: Taky doporucuju! Mel jsme veprovy knedlicky v palivym vyvaru a byly super. Porce ne uplne velka ale chutnalo mi to dost
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    Nevim, zda tu uz probehlo, ale novy podnik na Jiraku.
    Vrele doporucuju, tohle tu chybelo :))

GIANT
    GIANT --- ---
    RODWY: hm to je pro me trochu z ruky. ja chodil nejdriv do bistra na strahove a pak v karline (pho viet huong), ale pak to pan s pani zavreli a predali to jinejm. kvalita sla hned dolu. vubec nevim kam zmizeli. btw. da se to dohledat z nejaky databaze firem - treba nejakej kontakt, nebo ze bych je sparoval s nejakou novou provozovnou?
    RODWY
    RODWY --- ---
    GIANT: vlastne sem Dũng Liên Restaurant:)
    RODWY
    RODWY --- ---
    GIANT: tu jsem tam nemel..chodim tam na polivky a domaci nakladany cesnek atd.)
    Na bun cha sem Hoáng Anh Quán jak gril tak para!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam