• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    * * * Anketa: Jaký používáte wok či pánev a jak jste s nimi spokojeni???

    Na nástěnce najdete:
    - OBCHODY - - odkazy a adresy obchodu, at uz kamenych ci internetovych, take odkazy info kde sehnat cerstve ryby
    - RESTAURACE - - odkazy a adresy restauraci
    - KUCHARKY A INFO NA NETU - - jak se starat o Wok, klice na asijske suroviny, odkazy na stranky s recepty ci informacemi
    rozbalit záhlaví
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    POHODAVOLE: jestli to bylo kyselý i sladký zaráz, tak to prostě doslazují před podáváním. Zcela legitimní dochucení pokrmu, žejo.
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    POHODAVOLE: Vim presne. Tak to mi nejede..
    Jinak jestli muzu doporucit, tak kdo jezdi nekdy po ceskobrodsky, tak ted jsem objevil primo u silnice v dolnich pocernicich..
    Prostě Kimči - Máme velikou radost, že jsme navázali... | Facebook
    https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=144894044649927&id=103975148741817&locale=ms_MY
    Je v topu. :)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    MAKROUSEK: my ho prave delame doma, ale sladky davame akorat jablko a tam takova chut nikdy neni :)

    MATEJICEKKK: bylo to u stanku po prave strane, kdyz stojis celem pred vstupem do "pizzerie", kde dela typek bagety. Pali to dost, ale je to moc dobry.

    ZUZKAOU: kysely mi prislo dost a sladkost byla i tak vyrazna. Diky za tip. Vypada to skvele :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    POHODAVOLE: to znamená že bylo čerstvý a ne moc prokvašený.

    Jinak udělej si ananasový - kimčchi pasta + jarní cibulky + ananas. Začít jsít už druhý den, nechat v lednici.

    Ananasové kimčchi | Zkvašeno.cz
    https://www.zkvaseno.cz/ananasove-kimcchi

    Kimčchi pastu si dělej přesně podle své chuti. Uvař škrobovou kaši a přilévej rybí omáčku, dokud to nebude tak akorát slané a rybí. Pak postupně přidávej nastrouhaný zázvor a česnek, dokud to nebude o fous víc zázvorové a o fous víc česnekové, než bys chtěla A pak začni přidávat papriku - ideálně korejské gočugaru, případně sladkou papriku, dokud to nebude hezky červené a dostatečně paprikové. Po každé lžíci ochutnej. Pokud nemáš korejské papričky a používáš sladkou papriku, tak chilli začni používat až po té, co to budeš mít červené a paprikové, pak přidávej palčivost.
    Pokud máš racionální přístup ke glutamántu sodnému, rozhodně ho ta přidej.


    (do jiného kimčchi, než je ananasové můžeš do té pasty rozmixovat třeba jablko a přidat tam lahůdkové droždí, houbový prášek, mořské řasy, solené korejské krevetk, sušené vietnamské krevety, črstvé ústřice a nebo jinou žoužel - viz https://www.zkvaseno.cz/tajny-trik-na-umami-aneb-bombasticke )
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    POHODAVOLE: Vis, cim se zivi kvasinky? A proc kimci kvasi? :-)
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    POHODAVOLE: U jakeho stanku? Ja co jsem mel kimchi ze sapy, tak se chuti kimchi priblizovalo fakt jen z dalky. Uz jen ty nasekane chilli co tam davaj, palilo to ze se to neda pozrit.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    RUTHLESS: to me samo napadlo, ale cekam neco pekelnejsiho :)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    POHODAVOLE: cukrem...? :-)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    O vikendu jsem koupil v sape u stanku kimchi a hrozne me zaujala nasladla chut. Netusite pls, cim to muze byt?

    Diky!
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    RUTHLESS: za me nejlepsi je chinese chives (cesnekova pazitka - dalo by se teoreticky nahradit tim medvedim cesnekem) + klasika mlety, sojova, pepr, sezam oil, ryzovy vino a kombo zazvor-cesnek
    LINOLEUMKA
    LINOLEUMKA --- ---
    RUTHLESS: A jestli mas medvedi cesnek, tak bych ho tam taky trochu posekala.. takova jarni variace.)
    LINOLEUMKA
    LINOLEUMKA --- ---
    RUTHLESS: Jj syrova:)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    LINOLEUMKA: Dík. A úplně blbej dotaz… směr úplně syrová, viď? Budu je dělat v páře
    LINOLEUMKA
    LINOLEUMKA --- ---
    RUTHLESS: Mlety veprovy + thajska bazalka + salotka. Desne jednoduchy a desne dobry
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    mate tip na nejakej ulrimatni dim sum/gyoza filling? testo mam, sbiram tipy na filling. zadny krevety pls.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    SAMOUT: ne, to byly listy kafírové limetky. Dříve (dávno) byly v Sapě dostupné a pak najednou zmizely. Když jsem pak pátrala na netu, našla jsem,že snad kvůli ochraně evropských citrusů před nějakou nemocí...
    LINOLEUMKA
    LINOLEUMKA --- ---
    RUTHLESS: Vitek?
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    SAMOUT: ten pestuje podle me vsechno na svete :-) zeptam se ho v pomdeli
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    BEBERA: To byly kari listky, ty se opravdu nesmeji dovazet, pac se u nich vyskytla nejaka bakterie / infekce, a asijsti dodavatele nebyli schopni zarucit jejich nezavadnost.

    RUTHLESS: Nepestuje taky ty kari listy?
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    RUTHLESS: Pecka!
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    MATEJICEKKK: jeden typek je pestuje :-) Vozi bylinky do vsech restauraci v praze vlastne, takovej mag zelenyho. Tak jsem se s nim domluvil a priveze mi to v pondeli domu.
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    RUTHLESS: Kde je meli?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam