POHODAVOLE: to znamená že bylo čerstvý a ne moc prokvašený.
Jinak udělej si ananasový - kimčchi pasta + jarní cibulky + ananas. Začít jsít už druhý den, nechat v lednici.
Ananasové kimčchi | Zkvašeno.czhttps://www.zkvaseno.cz/ananasove-kimcchiKimčchi pastu si dělej přesně podle své chuti. Uvař škrobovou kaši a přilévej rybí omáčku, dokud to nebude tak akorát slané a rybí. Pak postupně přidávej nastrouhaný zázvor a česnek, dokud to nebude o fous víc zázvorové a o fous víc česnekové, než bys chtěla A pak začni přidávat papriku - ideálně korejské gočugaru, případně sladkou papriku, dokud to nebude hezky červené a dostatečně paprikové. Po každé lžíci ochutnej. Pokud nemáš korejské papričky a používáš sladkou papriku, tak chilli začni používat až po té, co to budeš mít červené a paprikové, pak přidávej palčivost.
Pokud máš racionální přístup ke glutamántu sodnému, rozhodně ho ta přidej.
(do jiného kimčchi, než je ananasové můžeš do té pasty rozmixovat třeba jablko a přidat tam lahůdkové droždí, houbový prášek, mořské řasy, solené korejské krevetk, sušené vietnamské krevety, črstvé ústřice a nebo jinou žoužel - viz
https://www.zkvaseno.cz/tajny-trik-na-umami-aneb-bombasticke )