• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    * * * Anketa: Jaký používáte wok či pánev a jak jste s nimi spokojeni???

    Na nástěnce najdete:
    - OBCHODY - - odkazy a adresy obchodu, at uz kamenych ci internetovych, take odkazy info kde sehnat cerstve ryby
    - RESTAURACE - - odkazy a adresy restauraci
    - KUCHARKY A INFO NA NETU - - jak se starat o Wok, klice na asijske suroviny, odkazy na stranky s recepty ci informacemi
    rozbalit záhlaví
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    HONZA09: různě, proto doporučuju sledovat instagram. Ale teď pátek, sobota a neděle budou na Císařském ostrově (ne louce) v Praze. Od 14:00.
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    CRAZY_IVAN: A kde parkuje?
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    jinak ke všemu je možné si nechat přidat domácí sambal, nechce ho tam dávat defaultně, protože je hodně lidí, co nemá rádo pikatní věcí :)
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    JONEZ1: tohle je menu z úterý, pokaždý bude trochu jiné, ale ohledně cen a jídel si můžete udělat představu:

    JONEZ1
    JONEZ1 --- ---
    CRAZY_IVAN:: zvládneš prosím alespoň rámcově zmínit cenu jídel, která kamarádka ve foodtrucku prodává?
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    Ahoj, moje kamarádka z Malajsie začala teď v Praze s foodtruckem s malajskou kuchyní, tak jsem chtěl dát vědět, kdyby někdo chtěl ochutnat :)

    Lokace a tak bude dávat na instagram. Dneska měla poprvé otevřeno:

    Kučing Bistro (@kucingbistro) • Instagram photos and videos
    https://www.instagram.com/kucingbistro/
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    KOZINA: u nas vede Punjab king. Chutna, sypka a krasne dlouha zrna.

    KOZINA
    KOZINA --- ---
    STEAK9: KASTA: Já teď používám Jasmínovou, ale chtěl bych tu dlouhozrnou klasiku jak v indický restauraci.
    KASTA
    KASTA --- ---
    presneji

    KASTA
    KASTA --- ---
    ja pouzivam universalne tu kambodzskou jasminovou ze Sapy, co jste mi tu poradili (potraviny Wang), to je naprosta top kvalita, co se u nas da sehnat a ted ji maji dokonce jeste levnejsi: 650 kc za 18kg.
    neni to basmati, ale ja myslim, ze i k indicky kuchyni se dobra jasminovka hodi, ostatne thajska a indicka kuchyne se dost prekryvaji a schvaluje mi to i expritelkyne, ktera v Indii stravila dost casu
    STEAK9
    STEAK9 --- ---
    KOZINA: Kupuju basmati (obvykle Tilda) a příjemně mě překvapila Tilda lámanka (kilo za 41,-Kč https://www.indickykoreni.cz/tilda-lamana-basmati-ryze-10kg/). Také bych byl vděčný za tip na dobrou přílohovou rýži (ne nutně basmati) k indickým jídlům.
    KOZINA
    KOZINA --- ---
    Jakou rejži a kde kupujete k indický kuchyni? Předpokládám, že to je dlouhozrnná basmati, ne?
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    MC_KALAPU: Jono, uz jsem tam byl podruhe a vypada to mrtve.
    Ale ten lotus vypada taky pekne, zkusim.
    MC_KALAPU
    MC_KALAPU --- ---
    MATEJICEKKK: Mne se prave spis zda, ze zavreli nadobro, coz je za me vecna skoda, protoze jejich jelitko bylo skvostny a hlavne dokrupava vyprazany. Vcera jsem byl, tma, mrtvo, tak se furt jeste modlim za nakou dlouhou dovolenou.
    Kazdopadne, sel jsem na substitucni lecbu do Lotosu, a bylo to rozhodne ok. Obrovska porce (za 350 je to mysleno spis pro 2-3 lidi), me mrzelo, ze jelitko bylo jen vareny, a mene delikatni, nez u konkurence, a davam velky plus za pestrou variaci bylin.

    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    MC_KALAPU: Pred chvili jsem jel kolem, tak jsem se tam zajel podivat. Meli uz zavreno, ale pro predatavu prikladam foto nabidky. Priste tam zkusim zajit.!

    XCIDER
    XCIDER --- ---
    diky, zajdu vyzkouset az se zase octnu v sape...
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    MC_KALAPU: odkaz na mape by nebyl?
    MC_KALAPU
    MC_KALAPU --- ---
    MATEJICEKKK: Tam, kde jsem na to chodil to prave vypada zavrene, coz je vecna skoda, byl to fajn podnik.. Kazdopadne jsem to dnes zahlidl nekoho futrovat v Lotosu, dokonce v kombu se dvanactnikama(?), coz jsem si jako kombo daval dycky tam, jeste s osmazenym buckem a tou jejich tlacenkou (takovwj rekl bych vietnamskej "meatlovers special", rekl bych. Dava se k tomu mata a thajska bazalka, takova ta silnejsi rybi omacka, salat a bun nudle
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    MC_KALAPU: Vypada to chutne. Toho jsem si tam nikdy nikde nevsiml, kam na to chodis?
    MC_KALAPU
    MC_KALAPU --- ---
    MATEJICEKKK: Tohle, ale moje oblibena jelitkarna byla zavrena... A teda uz se mazat nebudu, pridanim receptu jsem tomu dal legitimni kontext.
    DỒI HEO NƯỚNG | Blood Sausage | VietNam Cuisine
    https://youtu.be/XhCIGF6o4To
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam