FISHEYE_100: Nejde čistě o přijímačky, jsem typ, co chce film natočit co nejlépe v mých podmínkách a chci, aby se vizuálně co nejvíce blížil mé vizi, skutečně se chci vyhnout zbytečně tmavým, neostrým záběrům nebo deformovaným tvářím... A jinak k bodu 2) Viděl jsem všechny přijaté filmy tento rok a roky minulé a poslední dobou přijímají filmy, na kterých dělalo 10-20 lidí a každá pozice má příslušnou osobu, tudíž běžně mají kameramana, asistenta kamery, ostřiče atd. a vskutku... filmy pak vypadají po technické stránce velice profesionálně... bohužel nemám tolik kontakty a jak jsem psal níže, má zkušenost spolupráce s kameramany není dobrá (dělal jsem s bývalým studentem z Písku a 2x se studenty FAMU). Bohužel je to o typu člověka na jakého narazíte, a jelikož nejsem student filmové praxe, tak často docházelo k degradování mé pozice. Přičemž jsem byl vždy naprosto připraven a naopak oni často nevěděli, co dělat... a na jejich věk a zkušenosti se chovali velmi neprofesionálně (krom jednoho). Nicméně vím přesnou kompozici, tudíž je nechci nechat záběr rámovat... potřebuji je pouze na světlo...