• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYMOONCUP, LUNETTE, LADYCUP, DIVACUP a další --- vychytávka pro menstruující ***
    LAIRE
    LAIRE --- ---
    SPUNT: tak po té "jen" kuličce docela toužím, protože si myslím, že narozdíl od té pitomé šťopky nebude klouzat a půjde za to pořádně chytit:) Tím teda nechci snižovat tvůj úspěch a gratuluju:)
    BOUCNER
    BOUCNER --- ---
    SPUNT: no to si asi nečetla dobře:-)ale gratulace nové spokojené uživatelce!!!taky jsem si říkala.kolik let jsem mohla už chodit bez tamponu po kapsách a bez balení vložek do odpadkového koše na veřejných záchodcích
    SPUNT
    SPUNT --- ---
    Nedávno jsem tu četla, že jste tu snad ještě něměly příspěvek, že by kalíšek šel pohodlně vyndat na poprvé...tak Vám jdu udělat radost:)
    O kalíšku jsem se dozvěděla nedávno od kámošky a teď zkouším první cyklus s ním. Po přečtení pár příspěvků jsem při první aplikaci radši vzala ještě klasickou vložku, ale nic neproteklo...na vyndavání jsem šla raději do vany, ale proběhlo naprosto v klidu skoro na první sáhnutí:)) (a to nemám držátko, ale jen kuličku)
    Co dodat ? Proč jen jsem o něm nevěděla dřív:))
    IGNACIUS
    IGNACIUS --- ---
    FANAE: ježkovy, tak je pravda že mě se to tak nejdýl napopátý dycky povedlo..takže sem až do takovýho stavu nedošla :( tak držim palce! já si třeba i pomáhám druhou rukou..
    LICINDA
    LICINDA --- ---
    a dalo by se to udělat tak, že by třeba ty názvy byly na pozadí, opravdu světle, třebas barevně vyvedené? Vyloženě jen jako stíny,... stal by se ten text Klasika, moderna, revoluce, kalíšek nečitelné?
    GIRAFFKA
    GIRAFFKA --- ---
    ..a kdyby se tam napsalo jen menstruační kalíšek a místo odkazu google..?
    GIMEL
    GIMEL --- ---
    LICINDA: taknějak všechno dohromady.
    Ale je fakt, že omezovat to jen na moon a lady je škoda.
    LICINDA
    LICINDA --- ---
    GIMEL: tím myslíš teď "pohodlí, zdraví,..."nebo značky kalíšků?
    MARGARITKA
    MARGARITKA --- ---
    GIMEL: to ano, ale aspon ty nazvy bych pridala protoze jinak narazi jen na moon a lady a to by byla skoda... kdyz uvidi ze existuje hodne druhu znacek bude to mylsim pusobit lepe - jakoze uz je to rozjete a bezne se to pouziva a v dotycne to treba vzbudi pocit ze neco prosvihla :)
    GIMEL
    GIMEL --- ---
    MARGARITKA: čímž už se vlastně dostáváme k zahlcení spotřebitele informacemi, které si nezapamatuje :)) tomu jsme se chtěly na začátku vyhnout, pokud si dobře pamatuju. Možná čím míň tam toho bude, tím líp.
    GIMEL
    GIMEL --- ---
    PROMETHEA: jj, já to dělala v rychlosti, takže kdyby se to takhle mělo tisknout, tak si s tím ještě pohraju a vyladím všechny detaily. :)
    Různé typy kalíšků je dobrý nápad (mě se s tím teď nahonem nechtělo kreslit) a podto bych ještě přidala takovou drobnou tiráž, kde by těch webovek mohlo být víc. fleurcup, mooncup, yuuki atd...
    MARGARITKA
    MARGARITKA --- ---
    jj pripsat je dolu stridave barevne do jednoho ci dvou radku (LadyCup MeLuna MoonCup Lunette etc.) a jeste bych pripsala nejake hesla jako pohodli zdravi hygiena...
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    GIMEL: ta s tim modrym nee - to vypada tak nemocensky
    druha varianta pekna, nevim jestli jsou treba ty maly barevny kalisky dole, ale v zasade se mi libej - nebo by mohlo bejt tech druhu vic, kazdej s jinou barvou

    a PS: ta prostredni carka tamponu je trochu hlubsi :)
    LICINDA
    LICINDA --- ---
    a co do toho připsat těch několik málo jmen kalíšků? Třebas světlejším písmem, jako rámeček...

    ale moc se mi to líbí:)
    GIMEL
    GIMEL --- ---
    co nějak takhle?
    FANAE
    FANAE --- ---
    IGNACIUS: To ja jsem teda nemela zachvaty smichu, spis jsem se nekolikrat vteky skoro rozbrecela, kdyz jsem byla akorat dole cela rozedrena a poskrabana od pul hodinovejch pokusu o vyndani. Ale nevzdavam to zatim, protoze jinak fakt super:)
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    IGNACIUS: jj, ten kalisek je par prispevku niz vybarvenej...to se mi taky libilo, ale uz jsem to nak nedodelala :)
    IGNACIUS
    IGNACIUS --- ---
    ještě přihazuju svojí iniciativu :) Moje imaginární facebookpostava Pan Půlbanán je taky zastánce kalíšku :D

    Plus mám za sebou první menstruaci s kalíškem (Ladycup L). Výsledek - rozhodně budu používat dál. Byla sem nadšená jak snadno se instaluje, vyndavání bylo horší (pár záchvatů smíchu na záchodě, když už sem nevěděla jak tu potvoru klouzavou chytit :) chce to cvik, hlavně i na to si předem umýt ruce.. Bohužel se mi povedlo, že mi kalíšek v noci protekl, ale doteď moc nevím čím to.. překvapilo mě hlavně to, že to co proteklo byla světle červená až vodová tekutina, ale přitom kalíšek byl do půli plný hodně tmavé a hlavně tuhé ..hm ..tekutiny :) ale protekl jen opravdu malinko. To co mě asi mrzí doteď nejvíc je, že mě celou menstruaci pobolívalo břicho, na což skoro vůbec netrpim. Nebylo mi vyloženě zle na prášek, ale prostě mě břicho brnělo a třeba při kýchání mě podbříšek zabolel..obávám se že tím podtlakem..prostě nemám asi navyklou sliznici a té se kalíšek s podtalekm nejspíš moc nezamlouval.. K tomu se mi dokonce menstruace o den prodloužila a přišla mi silnější. Už 7 let beru antikoncepci a menstruaci mám jak hodinky a velmi slabou (ikdyž je pravda, že člověk nevidí kolik toho tampon nasákne..v kalíšku to je víc překvapující :) Doufám, že si pupek zvykne a bude klid, protože jinak super ekopocit!
    IGNACIUS
    IGNACIUS --- ---
    PROMETHEA: výborný, já bych přidala barvy, teda třeba jen vybarvit kalíšek..a zbytek černobílej. :)
    GIMEL
    GIMEL --- ---
    PROMETHEA: Já si taky myslím, že to je výborný nápad. Naprosto jasné, stručné, výstižné :). S dovolením ho zkusím ještě trochu poupravit a za chvíli nahodím.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam