• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYMOONCUP, LUNETTE, LADYCUP, DIVACUP a další --- vychytávka pro menstruující ***
    XAJA
    XAJA --- ---
    GIMEL: priamo v príbalovom letáku mooncupu sú odporúčané tri spôsoby sterilizácie: vyváranie 5-7 min, parný sterilizátor alebo v roztoku min. 5% chlórnanu sodného - a to je napríklad práve to savo. a aj milton tablety - len budia viac dôvery, lebo marketing a ich určenie pre kojencov:))

    a savo okrem toho (keďže ideš zrejme mimo civilizácie) možno využiješ aj na pitnú vodu:))

    čo sa týka následného oplachovania, a tak: do nejakej pol hodiny po vyschnutí zostane na kalíšku len trochu čistej klasickej soli, čo je jediný výsledný produkt savovania.

    pravda, myslím savo originál, nie nejaké tie kúpeľnovo záchodové variácie.
    GIMEL
    GIMEL --- ---
    XAJA: díky, to je zajímavý tip.
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    BRUSINKA: delam to taky stejne:)

    XAJA: ja ho chtela pri prvnim cyklu taky vyhodit a byla sem na sebe nasrana, ze to stalo tolik penez, byla sem z toho nadsena a pak zklamana, ale nastesti sem vydrzela a prineslo to ovoce:)
    XAJA
    XAJA --- ---
    a inak, používam mooncup, už takmer rok a spokojnosť. teda, po prvých dňoch, kedy som myslela, že to vyhodím po tom, ako som sa hrala na lovca v hlbinách - frajersky som hneď pred prvým použitím odstrihla stopku - úplne. a to pre začiatok nebolo bohviečo, aspoň pre mňa teda:)
    XAJA
    XAJA --- ---
    XAJA: namočiť - na cca 7 minút, nielen namočiť a vytiahnuť.
    XAJA
    XAJA --- ---
    GIMEL: zober si deci sava. fakt. na dezinfekciu sa používa liter na 10l vody, takže deci na liter, alebo štvrť deci na štvrť litra vody - do pohára s viečkom, namočiť a je to. mne sa vyvárať nechce, toto mi príde rýchlejšie. a savo nebezpečné skutočne nie je.

    a riešili ste tu to pretekanie, ako tak spätne dočítam. neviem, po prvom použití a nadšení mi pri ďalšom cykle tiež pretekal. keď všetko zlyhá (kontrola umiestnenia, vytiahnutie a znovunasadenie, a tak), tak som si vytiahla príbalový leták. a zaujalo ma upozornenie, že treba udržiavať čisté tie dierky. no, pri prvom použití som ešte plná elánu pri každom vytiahnutí (od začiatku mením len ráno a večer v sprche) nielen dôkladne vyplachovala a umývala mydlom, ale aj poctivo čistila kefkou (áno, vyhradila som na to novú najmäkšiu curaproxku:)). neskôr som to už nerobila, bola som v tom, že vypláchnutie a mydlo stačia. ale potom sa mi zdalo, akoby tie dierky, čo majú udržiavať podtlak neboli úplne vyčistené - nebola v nich krv, skôr by som povedala, že to bolo od sekrétu zvonka. takže zase čistím kefkou, alebo aspoň pri vyplachovaní zohýbam v mieste tej perforácie pod tečúcou vodou. a či to je skutočne tým, alebo nie, to neviem, ale odvtedy už sa mi nestalo, aby pretiekol.
    PABLINKA
    PABLINKA --- ---
    S tím kalíškem jsem fakt spokojená a jeho "slávu" šířím dál :-D... už si ho objednaly 3 kamarádky a další 2 uvažují, že si kalich nadělí k Vánocům :-)
    BOUCNER
    BOUCNER --- ---
    BRUSINKA: stejně tak...prostě ho vespod zmáčknu,pak už je užší a vytáhnu...když jsem ho cpala ven normálně,maličko mi popraskala kůžička a pak tadá svědění,pálení a už jsem měla zaděláno...
    LILY
    LILY --- ---
    BRUSINKA: Taky tak. Sbalím ho odspodu během vytahování.
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    tak já to dělám tak, že zatlačím, dám 3 prsty, zmáčknu zespoda a vytáhnu, takhle bych tam ukazováček asi nikdy nenacpala(neohnula bych tak ruku) :)
    LICINDA
    LICINDA --- ---
    JULYZ: taky ho občas doooost daleko lovím,... většinou pomůže se troščku uvolnit, zatlačit aby se posunul a pak tam chmátnout, moc se s tím nebabrat. Případně ještě malinko jakoby opřít o protější stěnu, než máš prst a nebo dvěma prsty ho stáhnout kousek za špičku dolů..
    JULYZ
    JULYZ --- ---
    LICINDA: nech to skúšam ako skúšam, ale na vrchný okraj proste nedočiahnem. zatiaľ mi stále odplával niekam desne hlboko :o(
    PABLINKA
    PABLINKA --- ---
    LICINDA: tak super! Teď to bylo naprosto bezbolestné :-)
    PABLINKA
    PABLINKA --- ---
    LICINDA: díky za obrázek... vyzkouším :-)
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    LICINDA: Dělám to stejně:o)
    LICINDA
    LICINDA --- ---
    s vypětím všech sil jsem se pokusila o přiblížení mé techniky (nemám copyright:)), možná jen pro ilustraci. Bude to ale chtít vysvětlivky: Zavedený kalíšek, oranžové dlouuuuhé je ukazováček, poslední článek jakoby zaháknutý o horní okraj (většinou buď vpředu nebo na levé straně - k levé noze). Když zatáhnu a lehce přitlačím k protější stěně, kalíšek se zdeformuje (přibližný tvar vpravo nahoře:) zpředu, dole pak shora)

    Kalíšek jde takhle mnohem lépe, po cviku naprosto bezproblémů :)



    Skutečně prosím omluvte neumělectví, s touchepadem a nulovým talentem ke kreslení to moc nejde:)
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    XMARGE: tak to mě vůbec nenapadlo, konečně jsem pochopila v čem je u mě problém :)
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    PABLINKA: no já jsem ze začátku taky jen zrušila podtlak a pak ten kalíšek vytahovala rozbalenej.. a ke konci menzes skoro brečela bolestí, jak jsem dole byla odřená. Takže doporučuju sbalovat co nejvíc to vevnitř zvládneš:o) Mně taky bolela hlavně břišní strana vagíny, mám ji citlivější, takže kalíček sbalím a vytahuju tak, aby se pokud možno nedotýkal břišní strany..
    PABLINKA
    PABLINKA --- ---
    XMARGE: aha! Tak to zkusím! V návodu psali jen zatáhnout, příp. uvolnit prstem podtlak a vytáhnout... zkusím tedy trochu sbalit...
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    PABLINKA: A když kalíšek vyndaváš, sbaluješ ho? Já třeba kalíšek při vyndavání musím jakoby sbalit do stenýho tvaru jako když ho zandavám. Když jsem ho jen v půlce zmáčka a vyndavala, pokaždý jsem si poranila poševní vchod a na konci menstruace mě pak bolel celý spodek jako kdybych měla zánět nebo něco.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam