• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYMOONCUP, LUNETTE, LADYCUP, DIVACUP a další --- vychytávka pro menstruující ***
    JULYZ
    JULYZ --- ---
    ktorý kalíšek je výrazne väčší ako ladycup S? myslím spíš priemerovo ako objemovo.
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    zajimava informace, ze kalisky sou v anglii v regalu vedle tamponu, super, dyby to takle bylo i u nas, hned se o tom dozvi mnohem vic zenskych a zacnou se vic zajimat..no ja fakt nevim, proc neudelali vyrobci kalisku u nas nakou reklamu, tak hrozne by je to snad nezruinovalo
    GALTHEA
    GALTHEA --- ---
    LICINDA: proč ne, když je to pro holku pohodlné - ale spíše menší...
    LICINDA
    LICINDA --- ---
    co si myslíte o používání kalíšku v brzkém věku - třeba rok po menarché? 13, 14 let....
    GALTHEA
    GALTHEA --- ---
    MARGARITKA: to jo, viz takovou MeLunu, tam máš potíž si vybrat...
    LANTHAL: tak s tou krví bacha - nejčastější důvod co jsem dostala proč kalich kamarádky nechtějí ani zkusit - protože tak krev je taková "nechutnáááá"...
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    IKA: tak to rozhodně :) mě si kalíšek včera totálně získal
    IKA
    IKA --- ---
    LANTHAL: to je pravda. nastastie mame k dispozicii silny marketingovy nastroj - kazda to moze vysvetlit vsetkym svojim kamaratkam a znamym.
    (a trendovo tomu budeme hovorit "word of mouth". ;)
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    IKA: to ti bohužel v takhle přímém srovnání u většiny populace nezabere ... moc velký rozdíl ... proto je to asi zatím tak trochu "elitářský" produkt, protože 50,- měsíčně si může dovolit každá ženská, ale vydat 500,- za věc, která nevíš, jestli ti bude fungovat, atd. ... to si dovolí málokterá (teda za předpokladu, že vůbec o kalíšku někdy vůbec slyšela:)
    IKA
    IKA --- ---
    LANTHAL: no, tak by som tam pridala informaciu, ze kalisok nahradi desatrocnu zasobu tamponov, to by tie pocty hned lepsie vychadzali.:)
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    LAIRE: jo, a řekla bych, že to je kvůli tý ceně, protože drogérka prostě něco za pětikilo nedá do regálu vedle tamponu za 30 korun ... což je asi i dobře, protože v takovymhle porovnání by to bylo asi neprodejný ... až budou kalíšky za stovku, tak je podle mýho v tom regálu vedle vložek najdem ... ale to se budou muset zdejší výrobci nejdřív trochu umoudřit
    LAIRE
    LAIRE --- ---
    LANTHAL: btw v té anglii mají kalíšky normálně v obchodech vedle vložek a tamponů.. Tady aby se po nich člověk (ženská) pídil po všech čertech nebo platil poštovný, a to ještě musí vědět, že vůbec něco takovýho existuje.
    IKA
    IKA --- ---
    LANTHAL: je sice fakt, ze mi babicka rozpravala, ze mala bavlnene, pratelne vlozky a ze ich susila na dvore, ale tak celkovo mam pocit, ze v jej generaci je citit ostych o tychto zalezitostiach vobec hovorit (takze v sukromi by mozno kalisok pouzivali, ale ako by sa o nom mali dozvediet?)
    MARGARITKA
    MARGARITKA --- ---
    LANTHAL: protoze vyhraly prachy a bussines nad zdravym rozumem :-/
    IKA: popravde si nejsem vedoma ze bych tam klikala ani pred tou zkusenosti, asi je to spis jak rikas o povaze a zameru s jakym kdo hleda...
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    IKA: s tou krví se mi to moc nezdá, s tamponama/vložkama taky ženská manipuluje ... navíc bych řekla, že zrovna ženský v tomhle nejsou moc citlivý, většina z nich má děti, kterým denně pár let utírá hovna někdy až ze zátylku, troška krve v kalíšku je proti tomu sranda ;) ... ale možná pro tu (zatím) bezdětnou část to může být problém ...
    IKA
    IKA --- ---
    LANTHAL: reklama + kulturne zabrany manipulovat s menstruacnou krvou.
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    IKA: no těžko říct, proč se ale tampony chytily dřív než kalíšky ... asi kvůli tomu, že ty tampony se opravdu firmám vyplatí víc, a reklama je poměrně mocná zbraň ... a asi taky kvůli tomu, jaká je doba - použít a vyhodit a koupit nový, to je styl dnešní doby, bohužel, no
    IKA
    IKA --- ---
    LANTHAL: mas pravdu, je to sice stary patent, ale myslim, ze bolo treba, aby sa celkove spolocenske naladenie zmenilo - predpokladam, ze hovorit otvorene o menstruacii pred tymi 80 rokmi asi nebolo uplne bezne.
    IKA
    IKA --- ---
    MARGARITKA: tak ale vies ako to je, ked si s tym pracovala, nie si ani zdaleka typicka cielova skupina. ;)
    navyse treba rozlisovat typy hladani - ked niekto chce vyslovene nakupovat, klika na ppc reklamy viac, ako ked sa len potrebuje zorientovat v problematike, napriklad.

    ale ano, tiez mam pocit, ze na fb by to v tomto pripade slo lepsie (a to mam doteraz skor opacne skusenosti.)
    MARGARITKA
    MARGARITKA --- ---
    IKA: chvili jsem v tomhle oboru pracovala, delali sme reklamu pouze pro google ale osobne jsem tam na reklamu jako uzivatel nikdy neklikla, neprijde mi to moc perspektivni vzhledem k tomu ze googl je proste skvely vyhledavac a najde vzdy to co hledam takze si nejakych bocnich linku ani nevsimnu. Na FB by to snad zabralo vic, kdyby tam byl navic obrazek pekneho barevneho kalisku :)
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    LICINDA: není to vyloženě nový výrobek, jak koukám, jeho patent je starý asi 80 let :))) ... nicméně Mooncup v Anglii funguje od 2002 a u nás Ladycup 2007 ... takže tím to nebude. Podle mého prostě české firmy drží cenovou hladinu ostatních zahraničních výrobců, jen bohužel příjmová hladina u nás není jako v anglii ... ale tak snad se to zlepší, chtělo by to ještě pár konkurenčních výrobců a za pár let bude kalíšek za stovku :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam