• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYMOONCUP, LUNETTE, LADYCUP, DIVACUP a další --- vychytávka pro menstruující ***

    Bližší informace (velikosti, typy, návody jak používat) najdete na nástěnce a v odkazech!

    Některé zodpovězené otázky můžete najít na nástěnce, takže čtěte, surfujte!
    Přečtěte si nástěnku, možná najdete rady jak na to! A taky se ptejte (případně filtrujte), od toho tu tento klub máme :)


    CO JE NOVÉHO VE SVĚTĚ KALÍŠKŮ

    Další český výrobek - kalíšek LUNO http://www.kaliskyluno.cz/

    Český výrobek LADYCUP v různých barvách (aby byla menstruace ještě zábavnější), více viz: http://menstruacni-kalisek.ladycup.eu/

    Český výrobek - kalíšek YUUKI http://www.yuuki.cz

    Francouzský výrobek - FLEURCUP a http://fleurcup.com/default-en.html
    německý kalíšek MeLuna http://www.meluna.cz/index.php?option=com_content&view=article&id=2&Itemid=3

    TABULKA, kam se můžete vepsat... Uvádějte své zkušenosti, jaký máte typ kalíšku, atd., aby to mohlo být ostatním k užitku
    rozbalit záhlaví
    LILY
    LILY --- ---
    MAKU: já jserm posledně taky neměla kalich vyvařenej a nic se mi nestalo.
    MAKU: mně se to kdysi stalo taky a tehdy mi říkala MUDr., že je to normální. Ale byla to v podstatě jednorázová záležitost (tj. myslím, že tak jeden dva měsíce, už si to přesně napamatuju)
    MAKU
    MAKU --- ---
    Jo a hlásim, že jsem si vzala poprvé od porodu vložku, jelikož kalich jsem neměla vyvařenej - a už ho vyvařuju, protože vložka je fakt ZLO!
    MAKU
    MAKU --- ---
    BRUSINKA: HA neberu (už asi 3 roky), mám teď lehkou virózku, ale nic na to neberu (akorát smrkám, pšíkám a je mi slabo, teplota zvýšená jen minimálně). On se mi v poslední době začal zkracovat cyklus z 31 dní na 27-28, nevím, zda to může souviset. Jinak mívám MS slabou a téměř bez bolestí, zato u tohoto skutečně nemám problém ukázat, kde je kterej vaječník :-( Mně občas při ovulaci břicho pobolívá, ale nekrvácela jsem zatím nikdy. ( Jako nic strašnýho, stejně se chystám na preventivní prohlídku na gyndu, tak to nahlásim a proberu s doktorem, ale představa, že by se to mohlo stát součástí každého cyklu - to by bylo pro mě blbé už proto, že se snažím otěhotnět a takhle se na nějaké sexování fakt necítím (i když aspoň bych nemusela zkoumat, kdy mám ovulaci ;-)
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    MAKU: bereš HA? a nebereš/nebralas v poslední době třeba zrovna atb nebo tak něco?
    MAKU
    MAKU --- ---
    Já vím, že je to trochu OT, ale nevypátrala jsem jiný klub, kam se obrátit: nemáte tu někdo zkušenost s krvácením v době ovulace? Něco málo jsem našla na netu, ale stejně mne to trochu vyděsilo, hlavně teda představa, že by se to mělo dít pravidelně :-(
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    no, zatím používám menší yuuki, trochu nezvyk, zjistila jsem každopádně, že ho - podobně jako tampón - nemůžu mít úplně furt, že mi to vadí. Včera jsem si (i kvůli strachu z protečení do čerstvě povlečené postele :D) vzala na noc vložku, dopoledne k zubařce taky, pak zas vyměnila. Mám pocit, že se trochu hůř rozvíjí, hlavně ráno, ale jsem teď převážně doma, tak můžu zkoušet. Venku s ním mám trochu divný pocit, asi jako ty venušiny kuličky, pořád se bojím že vypadne :D napoprvé jsem si ho zavedla moc hluboko a nešel mi vyndat... nechápu teda lidi, co s ním dokážou sexovat :))) a tak... pořád vychytávám.
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    LANTHAL: ja ho ani nikdy neresila
    mam kalisek pres 3 roky, a zatim v pohode
    dva gynekologove to nechali taky bez komentare
    GALTHEA
    GALTHEA --- ---
    kdo by měl zájem, na stránce fleurcup.com mají dneska akci (women´s day), za všechny fleurcupy místo 19,99 jenom 14,99. to jen pro info.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    IGNIS_FATUUS: jako jo, mas pravdu, ale oni zase maji pravdu v tom, ze nevis, co se ti tam zrovna pomnozi... oni to vidi z pozice toho "videt vsude hned pricinu nemoci", nemuzes se jim divit, jsou tak nastaveni .)
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    AETHER: mam uplne stejnou zkusenost
    GALTHEA
    GALTHEA --- ---
    tak já se ptala na ty otlaky kamarádky co má maminku gynekoložku a prý ta tkáň je úplně jiná a při tak krátkém období by se žádné "otlaky" projevit neměli. taky že kalíšek je měkký a přispůsobuje se, ta tkáň taky takže ona myslí že no problem. že je to jako s tamponem (ne to samý, ale podobně), že pokud to není naprosto neohybné těleso, tak žádné otlaky nehrozí, nemluvě o tom že ta tkáň je opravdu hodně přizpůsobivá.
    IGNIS_FATUUS
    IGNIS_FATUUS --- ---
    ANABEL_LEE: No jako je, ale to je prostě o tom, jak na sebe člověk dává pozor, penis je taky cizí těleso že :) myslim, že s odpovídající hygienou by to nemělo být výrazné riziko, nehledě na pozitivní účinky...
    AETHER
    AETHER --- ---
    Tak jsem devcata otestovala Yuuki (ten vetsi), ve srovnani s Mooncupem je vetsi a mekci, skoro mi prijde az zbytecne veliky, ale muze to byt reseni pro nekoho, komu ani velky Mooncup nestaci; dosla jsem k nazoru, ze Mooncup mam radsi, ale asi je to spis otazka zvyku, u toho Yuuki se mi ho obcas nedari primet se plne rozvinout, coz je takove neprijemne a asi to chce jen cvik.
    MAUTUSKA
    MAUTUSKA --- ---
    me zase rekla doktorka v souvislosti se zanetama mocovejch cest, ze nemam pouzivat ani tampony ani kalisek, nic co zadrzuje krev...ale kalisek pouzivam porad a ty zanety jsem mela stejne vzdycky mimo kramy. mozna taky proto, ze jsem na sebe vic opatrna, ale stejne si nemyslim ze by to mohlo mit extra vliv.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    IGNIS_FATUUS: aspon te moji se nelibi vubec pritomnost ciziho telesa, je fakt, ze je zde urcite riziko zavleceni infekce a nasledne endometriozy....
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    PROMETHEA: no jak pro koho :) já si ráda vyslechnu víc názorů, zatím je to jedna jedna ... myslím, že otlak klidně může způsobit i něco, co máš na těle jenom den a to, že by se tam moc pohyboval, no nevím ...
    Ale jestli je to pro tebe tímto vyřešený, tak jen dobře :)
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    LANTHAL: to uz by se skoro dalo rict, ze "problem" otlaku je vyresen, ne? :))
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    BRUSINKA: hm, no vidíš, tak další zajímavý názor ... dík :)
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    ptala jsem se dneska na gyndě na ty otlaky a prý je to blbost, jednak kalíšek netlačí pořád na to samé místo, pohybuje se, a jednak ho má člověk v sobě pár dní, že prý když ho v sobě bude mít někdo pár měsíců, tak by se o tom dalo začít přemýšlet, ale takhle ne
    GALTHEA
    GALTHEA --- ---
    na nějakém fóru - už nevím kde - jsem četla že jedna holka měla problém s tím, že byla pořád od krve jak chtěla kalíšek vyměnit - že pak začala používat taky ty mořské hubky nebo co to je (sea sponge). prostě to vloží do kalíšku. přijde mi to jak dvojité řešení a hodně zbytečné, ale tak si říkám - slyšeli jste už o tom někdo?
    LICINDA
    LICINDA --- ---
    Ahoj, ruším blokuju svůj účet na nyxu. Díky, že jsem se od Vás dozvěděla o téhle skvělé věcičce. Tohle je jedno z mála auditek, které mi něco dalo:) Kdyby byl nějaký zájemce o kontakt, funguju na lici.k@hotmail.com třeba když se bude dělat nějaká kampaň :). Mějte se hezky, licinda:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam