• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYMOONCUP, LUNETTE, LADYCUP, DIVACUP a další --- vychytávka pro menstruující ***
    LILY
    LILY --- ---
    MAKU: já jserm posledně taky neměla kalich vyvařenej a nic se mi nestalo.
    MAKU: mně se to kdysi stalo taky a tehdy mi říkala MUDr., že je to normální. Ale byla to v podstatě jednorázová záležitost (tj. myslím, že tak jeden dva měsíce, už si to přesně napamatuju)
    MAKU
    MAKU --- ---
    QUANTI: prý to může být i krvácení odpovídjící menstruačnímu, ale ne delší než 2-3 dny :-/ To jsem aspoň našla na netu, s doktorem jsem ještě nemluvila.

    GALTHEA: občas při MS bolesti mívám, ale velice slabé. Jak bys tu bolest řešila? (Mám chuť sáhnout po tabletce.)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    MAKU: občas špiním, ale vyloženě krvácení, to asi úplně ok není... a ne teda pokaždé.
    GALTHEA
    GALTHEA --- ---
    MAKU: to je prý normální, já to našla někde na netu, že sice to není časté, ale je to prý ok. ale ta bolest, to bych asi řešila... když to předtím nebylo.
    MAKU
    MAKU --- ---
    Jo a hlásim, že jsem si vzala poprvé od porodu vložku, jelikož kalich jsem neměla vyvařenej - a už ho vyvařuju, protože vložka je fakt ZLO!
    MAKU
    MAKU --- ---
    BRUSINKA: HA neberu (už asi 3 roky), mám teď lehkou virózku, ale nic na to neberu (akorát smrkám, pšíkám a je mi slabo, teplota zvýšená jen minimálně). On se mi v poslední době začal zkracovat cyklus z 31 dní na 27-28, nevím, zda to může souviset. Jinak mívám MS slabou a téměř bez bolestí, zato u tohoto skutečně nemám problém ukázat, kde je kterej vaječník :-( Mně občas při ovulaci břicho pobolívá, ale nekrvácela jsem zatím nikdy. ( Jako nic strašnýho, stejně se chystám na preventivní prohlídku na gyndu, tak to nahlásim a proberu s doktorem, ale představa, že by se to mohlo stát součástí každého cyklu - to by bylo pro mě blbé už proto, že se snažím otěhotnět a takhle se na nějaké sexování fakt necítím (i když aspoň bych nemusela zkoumat, kdy mám ovulaci ;-)
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    MAKU: bereš HA? a nebereš/nebralas v poslední době třeba zrovna atb nebo tak něco?
    MAKU
    MAKU --- ---
    Já vím, že je to trochu OT, ale nevypátrala jsem jiný klub, kam se obrátit: nemáte tu někdo zkušenost s krvácením v době ovulace? Něco málo jsem našla na netu, ale stejně mne to trochu vyděsilo, hlavně teda představa, že by se to mělo dít pravidelně :-(
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    no, zatím používám menší yuuki, trochu nezvyk, zjistila jsem každopádně, že ho - podobně jako tampón - nemůžu mít úplně furt, že mi to vadí. Včera jsem si (i kvůli strachu z protečení do čerstvě povlečené postele :D) vzala na noc vložku, dopoledne k zubařce taky, pak zas vyměnila. Mám pocit, že se trochu hůř rozvíjí, hlavně ráno, ale jsem teď převážně doma, tak můžu zkoušet. Venku s ním mám trochu divný pocit, asi jako ty venušiny kuličky, pořád se bojím že vypadne :D napoprvé jsem si ho zavedla moc hluboko a nešel mi vyndat... nechápu teda lidi, co s ním dokážou sexovat :))) a tak... pořád vychytávám.
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    LANTHAL: ja ho ani nikdy neresila
    mam kalisek pres 3 roky, a zatim v pohode
    dva gynekologove to nechali taky bez komentare
    GALTHEA
    GALTHEA --- ---
    kdo by měl zájem, na stránce fleurcup.com mají dneska akci (women´s day), za všechny fleurcupy místo 19,99 jenom 14,99. to jen pro info.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    IGNIS_FATUUS: jako jo, mas pravdu, ale oni zase maji pravdu v tom, ze nevis, co se ti tam zrovna pomnozi... oni to vidi z pozice toho "videt vsude hned pricinu nemoci", nemuzes se jim divit, jsou tak nastaveni .)
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    AETHER: mam uplne stejnou zkusenost
    GALTHEA
    GALTHEA --- ---
    tak já se ptala na ty otlaky kamarádky co má maminku gynekoložku a prý ta tkáň je úplně jiná a při tak krátkém období by se žádné "otlaky" projevit neměli. taky že kalíšek je měkký a přispůsobuje se, ta tkáň taky takže ona myslí že no problem. že je to jako s tamponem (ne to samý, ale podobně), že pokud to není naprosto neohybné těleso, tak žádné otlaky nehrozí, nemluvě o tom že ta tkáň je opravdu hodně přizpůsobivá.
    IGNIS_FATUUS
    IGNIS_FATUUS --- ---
    ANABEL_LEE: No jako je, ale to je prostě o tom, jak na sebe člověk dává pozor, penis je taky cizí těleso že :) myslim, že s odpovídající hygienou by to nemělo být výrazné riziko, nehledě na pozitivní účinky...
    AETHER
    AETHER --- ---
    Tak jsem devcata otestovala Yuuki (ten vetsi), ve srovnani s Mooncupem je vetsi a mekci, skoro mi prijde az zbytecne veliky, ale muze to byt reseni pro nekoho, komu ani velky Mooncup nestaci; dosla jsem k nazoru, ze Mooncup mam radsi, ale asi je to spis otazka zvyku, u toho Yuuki se mi ho obcas nedari primet se plne rozvinout, coz je takove neprijemne a asi to chce jen cvik.
    MAUTUSKA
    MAUTUSKA --- ---
    me zase rekla doktorka v souvislosti se zanetama mocovejch cest, ze nemam pouzivat ani tampony ani kalisek, nic co zadrzuje krev...ale kalisek pouzivam porad a ty zanety jsem mela stejne vzdycky mimo kramy. mozna taky proto, ze jsem na sebe vic opatrna, ale stejne si nemyslim ze by to mohlo mit extra vliv.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    IGNIS_FATUUS: aspon te moji se nelibi vubec pritomnost ciziho telesa, je fakt, ze je zde urcite riziko zavleceni infekce a nasledne endometriozy....
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    PROMETHEA: no jak pro koho :) já si ráda vyslechnu víc názorů, zatím je to jedna jedna ... myslím, že otlak klidně může způsobit i něco, co máš na těle jenom den a to, že by se tam moc pohyboval, no nevím ...
    Ale jestli je to pro tebe tímto vyřešený, tak jen dobře :)
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    LANTHAL: to uz by se skoro dalo rict, ze "problem" otlaku je vyresen, ne? :))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam