• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYMOONCUP, LUNETTE, LADYCUP, DIVACUP a další --- vychytávka pro menstruující ***
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    MAGGIE: já vím, antikoncepci tomu přizpůsobujeme, nespoléhám na to, že kojím:o) Ale dokud nebudu menstruovat, tak jsem si skoro jistá, že otěhotnět se mi nepodaří, tak jsem to myslela:o)
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    GIDDY: ne primo ladywipe, ale na vylety bez intimbrousku nevyrazim! a to i bez kalisku;-)
    MAKU
    MAKU --- ---
    GIDDY: není to tak vždy, já měla před porodem MS slabou a po porodu zcela stejně slabou...
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    XMARGE: kojení není antikoncepce ;) jen to tak vyznělo, kdyžtak promiň
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    RENFRI: Po vyzkoušení dej vědět, jak ti kalíšky různých velikostí sedly, každá zkušenost matky po produ se bude hodit.o)

    RENFRI: Já jsem za to taky neskonale vděčná. Už rok a čtvrt jsem nemenstruovala a ač si kalíšek nemůžu vynachválit, menzes mi vážně vůbec nechybí:o) kojit hodlám tak dlouho, dokud se dítě samo neodstaví a nebo dokud nebudu chtít počít dalšího potomka:o)
    LAURA: Já váhala s nákupem rok a půl (dozvěděla jsem se o kalíšku v době, kdy tu byl k dostání jen mooncup, nic jiného) a pak se bila do hlavy, že mi to trvalo tak dlouho:o))
    LAURA
    LAURA --- ---
    Jinak doraz Renfri mě přivedl k takovému zamyšlení na kalichem a musím říct, že to je jedna z věcí, které mi dramaticky zvedly kvalitu života. Před kalichem mě menstruace silně obtěžovala, omezovala, byla bolestivá.. hodně krvácím, tak jsem se furt musela hlídat, stalo se mi i několik nepříjemných nehod, byl to oser. Na sport jsem mohla pár dní vždycky zapomenout.. Od té doby co mám kalíšek menstruaci skoro nevnímám, někdy i zapomínám na to, že zrovna probíhá. Dost možná i díky tomu odstranění obav mě přestala bolet. Vim, že to zní trochu hystericky, ale já neskutečně vděčná, že jsem tohle auditko objevila a díky němu kalich koupila.. jen lituju, že to nebylo o pár let dřív.
    LAURA
    LAURA --- ---
    RENFRI: tak přeju abys byla spokojená! :)
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    XMARGE: Zavidim. Plne a intenzivne jsem kolija 6 mesicu bez dokrmu a ms se dostavila hned na konci sestinedeli, od te doby pravidelny cyklus.
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    Tak ja mam na ceste ty dve velikosti Yuuki, tak uvidim :-) Ale tipuju to na mensi, podle vasich recenzi.
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    GIDDY: přesně tak, první poporodni menstruace byla oproti dřívějšku mazec .. jsem zvědavá, jaký to bude tentokrát
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    GIDDY: spoléhám na to, že dokud budu kojit, menzes nepřijde, když nepřišla do teď a dítěti bude brzy půl roku:o))) Uvidíme, po tom, co bylo těsně po porodu jsem připravená snad na vše:oD
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    XMARGE: no tak se na ty kramy po porodu priprav, je to trosku krvak na ten nejvetsi kalisek, krve jak z vola :D
    KACHNIK
    KACHNIK --- ---
    KETHAMINA: Já o pár menších přemýšlela jako o kombinaci s kalíškem (zatím se mi nepovedlo ho zavést aby vůbec neprotékal) nebo při špinění, že by to mohlo být příjemnější než papírová vložka. Zatím nevyzkoušeno...
    NENUPHAR
    NENUPHAR --- ---
    Podle toho co tu čtu tak opět zjišťuju, že mám asi ultrasilnou menstruaci :) Nejsilnější den / dva vylévám kalíšek po dvou hodinách s tím, že je skoro uplně plný (vejde se tam asi 15-20 ml :) V noci jak ležím tak to není tak hrozný, ale i tak po 6 hodinách spánku mám co dělat abych po probuzení došla do koupelny bez potíží. Ale krom toho nepohodlí a rizika "nehody" mi to nijak nevadí, chudokrevná nejsem a špatně mi moc taky nebývá no. Malý kalíšek bych určitě používat nemohla, ten by byl tak na 10 minut, spíš bych potřebovala velikost xxxl :)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    (konkrétně velký Yuuki má skutečně slušnou kapacitu, přetekl mi jedinkrát :))
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    NIGHTFURY: tady podle mě nastává distinkce stejně jako u ne-ekologicky zaměřených žen vložky vs. tampóny - někdo prostě tampóny nesnese, někdo třeba nesnese vůbec pocit, že má něco dlouhodobě (;)) v pochvě. Ekologičnost není jediné kritérium...
    RENFRI: po porodu spíš větší, s prací neporadím, buď jsem měla umyvadlo v kabince, nebo to nejsilnější přes víkend, takže při slabším krvácení vydržel celý den, a pak jsem ho používat přestala... ale upřímně řečeno, podle mě se hodí i na střídání (doma na noc & do práce vložky/tampóny), člověk toho přece jenom neprokrvácí tolik :)
    MORGAIN
    MORGAIN --- ---
    RENFRI: Já mám silnou menstruaci a stejně vylévám ráno než jdu do práce, odpoledne, když přijdu z práce, a večer před spaním a stačí mi to v pohodě.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    RENFRI: to zalezi na intenzite krvotoce, beru prasky a moc mi to netece, takze castej vylevam jen ty prvni dva dny, pote uz spis jen rano a vecer...
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    RENFRI: Před porodem jsem vylévala první dva dny 3x denně (ráno po probuzení, pak někdy během dne v práci a pak přes spaním - takže cca po 8 hodinách), pak jen 2x denně (ráno a odpoledne, když jsem se vrátia z práce). Před kalíškem jsem používala tampony normal, v těch prvních dvou nejsilnějších dnech jsem musela tampon vyměnit po 3-4 hodinách, jinak protékal, v těch slabších dnech jsem pak už nosila jen ty malý tampony tak 8 hodin. Tak si to "přepočti" na sebe, jestli používáš tampony.
    JANIEN
    JANIEN --- ---
    RENFRI: Ja treba opravdu nepotrebuji vylevat casteji nez po tech cca 9 hodinach - tzn rano ve sprse a po praci ve sprse..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam