• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYMOONCUP, LUNETTE, LADYCUP, DIVACUP a další --- vychytávka pro menstruující ***
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    BRUSINKA: a vlastně ještě jeden bod pro Melunu: možnost vybrat si barvu. Radši mám stále sytě zelený kalíšek, než aby mi průhledný postupně žloutnul - svádělo by mě to ke koupi nového.
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    LILY: a já to mám tak, že se mi ladycup nelíbil a zalíbila se mi meluna:)


    LA_BETE: takže je v podstatě jedno, který koupíš, buď sedne, nebo ne. A nebo zkus vymyslet nějaké požadavky a třeba ti poradíme víc. Já mám např. Melunu střední proto, že ladycup mi přišel takový moc "soft", měkký a malý, ale zase na velký se necítím. A meluna je tvrdší, pevnější, jen tak s ní nic nepohne, má taky o trochu větší objem, což v prvních dnech dost ocením. Pak je pro mě výhoda, že jsem si u meluny mohla vybrat "ukončení" - takže žádné ustřižené stopky, které pak někde překáží, nebo se člověk bije do hlavy, že ji ustřihl moc. Pokud opravdu nevíš, tak by mohl být řešením yuuki, který je český a myslím že o víc než polovinu levnější, než většina kalíšků. A taky se myslím prodává v nějaké výhodné kombinaci obou velikostí (nebo to bylo dočasné?).
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    LILY: a já to mám přesně naopak:)
    LILY
    LILY --- ---
    LA_BETE: ze dvou typů, co jsem vyzkoušila (mooncup a ladycup), se mi víc zalíbil ladycup.
    Ono se ale těžko soudí, protože málokdo jich vyzkouší nějak hodně. Není to nejlevnější záležitost a člověk se podle mě tak nějak spokojí s tím co má, pokud je to jakž takž funkční, takže se možná ani nedozví, že jiný kalíšek by mu mohl sedět ještě líp.
    LA_BETE
    LA_BETE --- ---
    ahoj,
    uvažuji o koupi kalíšku, tak jsem se chtěla zeptat s jakou značkou máte nejlepší zkušenosti? nebo je to jedno?
    díky
    LILY
    LILY --- ---
    JAMEELA: to se mi stalo naštěstí jen ve vaně :)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    JAMEELA: :D ajajaj
    JAMEELA
    JAMEELA --- ---
    Přísahám, že už se nikdy při vymývání kalíšku nezamyslím a nepustím přímo do něj silný proud vody. Ještě že máme v práci na záchodech dlaždičky až nad hlavu, jinak nevím, jak bych vysvětlovala ty fleky. Možná bych to uhrála na satanistický rituál :-D
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    JANIEN: Radsi jsem vyrazila do lekarny a koupila cipky, tim nic nezkazim.. A na vzduchu to necham, snad vycichne
    JANIEN
    JANIEN --- ---
    SINSEMILLA: Ano, muze to byt od toho, ja jsem taky na tyhle ruzne parfemovane veci alergicka. Muze to byt jen podrazdene a za par dnu to prejde, nebo to klidne mohlo i vyvolat infekci, co uz bude chtit lecit..
    TUILE
    TUILE --- ---
    nech 14 dni na vzduchu, mel by vycichnout.
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    Mam takovy intimni dotaz. Tuhle jsem nejak dostala zadarmo k nakupu slipove vlozky, ale byly desne parfemovane, nicmene jsem si je ulozila do krabicky, kde mivam i kalisek. Dostala jsem to, kalisek vyvarila, ale stejne byl desne nacichly. No a ja mam ted par dni problem s tim, ze me hrozne svedi vnejsi genital. Muze to byt od toho parfemovani? Kalisek jsem ted uz vyndala, protoze to akorat drazdim pri nadavani a vyndavani.. Je mi to trapny, ale nevim, kde se mam zeptat.
    GIMEL
    GIMEL --- ---
    tak jsem kalíšek podrobila tvrdé zkoušce v terénu - při cestování v Indii. První menstruace docela dobrý, akorát jsem měla šílený bolesti. To ale asi nebude kalíškem, spíš změnou prostředí, vyšší nadmořskou výškou (nemáte někdo zkušenost s menstruací nad 2000 m.n.m. - hraje to vliv? :).
    Zjistila jsem pár věcí: co se týče pachu, kalíšek zasmrádl neuvěřitelně, když jsem ho málo vyměňovala. Normálně při menstruaci měním podle síly tak 3 - 4x denně v prvních dnech, pak méně často, ale min. 2x denně. Tady to bylo fakt těžký, takže jsem ho měla dlouho, voda z vodovodu není pitná, ale riskla jsem ho neoplachovat pitnou z lahve, což taky mohlo mít vliv. Ale nechala jsem ho po skončení dlouho vyvětrat a vyčpěl :).

    Minule jsem ho měla s sebou 4 měsíce v Indonésii a tam to bylo lepší, všude na záchodech mají totiž "anální sprchu", což je hadice připojená ke kohoutku hned vedle mísy, takže narozdíl od našich záchodů se tam dá kalíšek vyměnit a umýt pohodlně úplně kdekoliv.
    Pro dezinfekci mezi MS jsem používala klasický hand sanitizer (jako je Dettol) na bázi alkoholu, vždycky jsem ho pomatlala a nechala uschnout. Před prvním použitím jsem ho důkladně opláchla a bez problému.

    V těch vedrech jsem byla fakt ráda, že nepoužívám vložky, to bych se asi zbláznila, blueh.
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    LILY: To by me taky zajimalo..
    LILY
    LILY --- ---
    DA_NIELA: tak jinak - co je bydlenkovská subkultura? :)
    DA_NIELA
    DA_NIELA --- ---
    SINSEMILLA: Toho se ráda ušetřím, dík za povzbuzení a pokud mé něžné rýpnutí znělo jako rozčilování, pak se omlouvám.
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    DA_NIELA: Je to kratsi nez "pouzivat latkove pleny", takze novotvar setri cas, nocnikovat teda nepouzivam, ale proste se nerozciluj, myslim, ze mnozi pisi daleko hur, nez tady na nyxu a i tady se obcas daji najit cestinarske perly a hrubky, ale zkus nekdy zabrousit na mimibazar, tak uvidis opravdova zverstva
    UHLIK
    UHLIK --- ---
    ANNNA: To sa podda, hlavne ako tu bolo povedane ukludnit sa, ist do drepu a pekne zatlacit...a "porodit" ho :-)) Pomaha aj trosku ho pootocit pri vytahovani... Neboj, to sa podda. V kazdom pripade, aj ked sa to nezda, je horsie povolene panvove dno... mne sa raz stalo (som po dvoch porodoch), ze som si takto cupla v obchode, ze si vyberiem nieco zo spodneho regalu a ako som to chcela podvihnut a zaprela som sa, skoro mi vyskocil... takze odvtedy tiez posilujem :-))))
    DA_NIELA
    DA_NIELA --- ---
    LILY: Jazyk bydlenkovské subkultury. Ale ta kalíšku povětšinou příliš neholduje.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam