SARULI: upřímně, myslím si, že když vybereš náhodně losem, bude to jedno. Fungují všechny na stejném principu, ať je velký jak chce, zavedený ho v podstatě necítíš, a když to nemáš s čím porovnat, nevíš, zda by ti jiná značka/typ vyhovovala lépe. A vzhledem k tomu, že jsme každá trochu jiná, zkušenosti druhých jsou velmi užitečné, ale ne naprosto směrodatné.
Já osobně mám několik kritérií podle kterých se dívám na různé značky. Moji favoriti pak jsou s ohledem na úhel pohledu různí:
ekologičnost (mooncup)
celkový dojem (lunette, fleur)
lokální výrobek (lady cup, Yuuki)
design (fleur)
Tvrdost - to jsem si řekla že je nějaká reklamní blbost a neřešila.
Cena - též neřeším. Je to věc na X let a kdybych měla počítat, kolik jsem si v životě koupila kravin, které jsem pořádně nevyužila, kalhot, do kterých jsem nikdy nezhubla, věci, co jsem půjčila a tak o ně přišla atd. došla bych k mnohem větší částce, než kdybych si koupila kalichy všechny. Takže jestli zaplatit o 150 víc nebo míň mi u prvního kalíšku nepřijde nijak zásadní (Jó, až spálím svůj třetí, čtvrtý, budu třeba mluvit jinak :)
Abych to shrnula :)
Z tabulek se stejně nedá vyčíst všechno, nejdůležitější tedy je...jít do obchodu/e-shopu a prostě se rozhodnout. Tím nechci nijak zpochybnit různá erudovaná srovnání...jen si myslím, že funkčnost je mnohem více daná uživatelkou (jejím tělem a správnou manipulací) než milimetrem materiálu sem či tam.