• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYMOONCUP, LUNETTE, LADYCUP, DIVACUP a další --- vychytávka pro menstruující ***
    LALAKREJCI
    LALAKREJCI --- ---
    ahoj mám dotaz...kalíšek používám...teď mám tedy přerušeno, páč jsem v očekávání...za jak dlouho po porodu ste začaly zase kalíšek používat? Měly ste jej už na očistky, nebo až na další cyklus po šestinedělí? Jestli to tady někde je, tak se omlouvám, ale najít to nikde nemůžu :(
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    NIKKITA: Já jsem vysoká, tlustá, kalíšek jsem si kupovala, když mi bylo 25 a měla jsem menší mooncup - bohatě stačil, velkej bych do sebe nedostala... v 29 jsem rodila a po porodu už potřebuju větší velikost kvůli oslabeným svalům. Podle postavy velikost kalíšku fakt nehodnoť:o) je to o těsnosti a posílených svalech pánevního dna:o)
    LAURA
    LAURA --- ---
    NIKKITA: soft je měkčí úprava, asi na některé uživatelky byl yuuki moc tuhý.

    Podle velikosti tamponů by ses orientačně řídit mohla.
    MORGAIN
    MORGAIN --- ---
    NIKKITA: Já mam myslím LadyCup...
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    LAURA: A soft je co?
    A nedá se to odvodit podle velikosti tamponů, které člověk používá?
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    NIKKITA: Já jsem si kupovala menší yuuki asi v 21 letech, bezdětná a žádný drobeček nejsem. Teď mi bude 25 a připadá mi, že sedí pořád dobře.
    LAURA
    LAURA --- ---
    NIKKITA: jak jsem psala, já mám ty yuuki a jsem s nimi spokojená, cena je ok a je to česká výroba. Žádný jiný jsem ale nezkoušela, tak nevím zda jsem kvalifikovaná k nějaké radě :)
    LAURA
    LAURA --- ---
    MORGAIN: logická úvaha :) já si zas v rámci té yuuki akce koupila malý i velký a používám oba. Btw teď jsem koukala na jejich stránky a udělali nový typ kalichu - SOFT.
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    LAURA: Je mi 22, děti nemám, ale asi možná ten větší no, jsem vyšší a postavu mám spíš plnější, tak by asi mohl sedět ten větší.

    MORGAIN: Asi pravda, díky.

    A jaká velikost je teda ta větší? A který byste mi pro začátek doporučily?
    MORGAIN
    MORGAIN --- ---
    NIKKITA: Já jsem nerodila, ale jsem vysoká, celkově velká a je mi 27, takže jsem usoudila, že vezmu větší, pokud bude tlačit, tak dokoupím menší a větší si schovám, protože po porodu už by mi mohl být. To, že bych "dorostla" do menšího, mi přišlo nelogické, zatímco takhle to smysl dávalo.
    LAURA
    LAURA --- ---
    NIKKITA: věk a skutečnost, zda jsi rodila. Pokud je ti přes 25, je pravděpodobné, že budeš potřebovat spíš větší. Nicméně není to 100% rada, já mám dítě a je mi přes 30 a malý kalíšek mi padne komfortně. Asi bych se pokusila být tebou odhadnout jak máš vytrénované svalstvo, to bych řekla že to dost ovlivňuje (ochablé - větší kalich).

    Taky je dobré vzít v potaz sílu menstruace, pokud krvácíš hodně, malý by se mohl velmi rychle zaplnit a potřeboval by častou výměnu.
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    Dobrá tedy... :) a jak zjistítm, která velikost mi bude sedět? Přeci jen ten kalíšek není nejlevnější, je nějaký způsob jak tu velikost odhadnout?
    ORISKOVANUTELA
    ORISKOVANUTELA --- ---
    Já si beru ve škole petku s vodou, a normal ho nad mísou omeju. Když to nejde, nosím vlhčený kapesníčky... Ale ve škole nebo tak měním většinou jen první 2dny, pak až doma...
    LAURA
    LAURA --- ---
    NIKKITA: nosim s sebou vlhcene ubrousky, pripadne by se to dalo dobre resit i mensi lahvickou s vodou.
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    NIKKITA: když už musím kalíšek měnit jinde než doma (což se stává celkem málo), vytřu toaleťákem a zase zavedu. Jinak měním ve vaně:o)
    TUILE
    TUILE --- ---
    NIKKITA: vytrit toaletakem, pripadne v nejsilnejsich dnech, kdy vis, ze nebudes mit hygi zazemi pouzit i jiny zpusob.
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    NIGHTFURY: Aha, tak to je fajn. Díky za info :)
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    NIKKITA: Pokud nemáš extrémně silnou menstruaci, pravděpodobně ti bude stačit vylití a omytí ráno před odchodem do práce/školy a potom zase po návratu :)
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    Zdravím, uvažovala jsem už několikrát o tom, že bych zkusila používat kalíšek. Jenže by mě zajímalo, jak by v praxi vypadalo takové vylévání a promývání kalíšku (namísto výměny tamponu za nový) v místech, kde na toalete nění přístupné umývadlo - nedokážu si představit, že bych si to takto měnila ve škole, v práci, aniž bych ho promyla před zavedením nebo že bych s ním běhala ze záchoda k umyvadlu kolem deseti holek čekajících na kabinku. Nebo na veřejných záchodkách, v práci, atd. Jak to děláte vy? Nebo si s sebou nosíte petku s vodou? (což taky nelze všude že). Nebo máte štěstí na záchody vybavené umyvadlem? (já ne). Prosím o nějaké tipy, zatím mě tahle jediná věc od jeho užívání zrazuje. Díky moc předem.
    MARCIPAN82
    MARCIPAN82 --- ---
    ...omlouvám se, vím, že to sem moc nepatří, ale je to pro dobro všech :)
    ...petice na podporu CELOSVĚTOVÉHO MÍRU tady: http://www.petice24.com/celosvetova_mirova_smlouva
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam