• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYMOONCUP, LUNETTE, LADYCUP, DIVACUP a další --- vychytávka pro menstruující ***
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    TUILE: Díky, jsem z OL, tak oběhnu pár lékáren.
    TUILE
    TUILE --- ---
    JAJITA: biooo praha kotva
    ale urcite to maj i nejake lekarny
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    Ehm, utrhla se mi stopka od kalíšku, dostala jsem menses a mám jet na víkend na výlet. Asi se nedá nový sehnat jinak, než přes net, že? :-(
    ORISKOVANUTELA
    ORISKOVANUTELA --- ---
    Vyváření ve vodě s octem doporučuju:-) Já kalich nedávno nechala omylem přes noc v milton tabletě, a taky ho to vybělilo, možná až moc:D
    TUILE
    TUILE --- ---
    BRUSINKA: me smrdi, pokud interval mezi vylevanim je delsi nez 10 hodin.
    holt sem si zvykla. vycichne do dalsiho cyklu (mam mooncup a ladycup a smrdej oba)
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    BRUSINKA: já tu změnu barvy při vyváření přisuzuju vodnímu kameni - stačí kapka octa do té vřelé vody a je jak sklo (opět stejně jako savičky dětských lahví a dudlíků, mám celkem aktuální možnost porovnání)
    Nicméně mám jen ten, takže srovnávat značky fakt nemůžu. Můžu jen říct, že nemám žádný důvod měnit.

    CAMELLA: a k tomuto už tuplem nemůžu nic říct :) pokud jsi si jistá, že je to kalíškem, tak pak asi prostě někomu sedí a někomu ne, jako všechno ...
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    musím říct, že se mi tedy s yuukim několikrát stalo, že po ms přišla hrozná mykoza.
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    LANTHAL: no já nevím, jestli je to nezávadný čirý silikon, to nemůžu říct ani popřít, nepoznám to, ale usuzuju, že se liší od materiálu, ze kterýho byly moje předchozí kalíšky (ladycup, 2x meluna) - např proto, že při vyváření se průhledná barva kalíšku mění na mléčnou, což se u žádnýho kalíšku nedělo. Nevím, jestli je ten materiál závadnej nebo ne, asi ne, jen říkám, že je jinej.
    LAURA
    LAURA --- ---
    LANTHAL: u mě totéž.
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    BRUSINKA: já mám Yukii už asi dva roky (?) a nesmrdí ... a to musím přiznat, že jsem trochu desinfekční lajdák
    Nemám srovnání s jinýma kalíškama, mám jen tenhle, ale ten materiál mi přijde bez závad (prostě čirý silikon, něco jako savičky na lahvích pro mimina). Takže za mě zase úplná spokojenost.
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    Tak jsem v MeLuně pořídila ještě Yuuki, tak tady pár postřehů:

    Malý Yuuki je stejně velký, jako střední MeLuna
    Yuuki je výrazně tvrdší, tzn. snadnějc se zavádí (lehce se rozvine), ale hůř se vyndavá, pro začátečnice by to mohl být trochu problém.

    No a pak mám jeden postřeh, o kterym nemůžu 100% říct, že souvisí s tímhle konkrétním kalíškem, ale zdá se mi, že jo - nevím, co je Yuuki za materiál, ale přijde mi, že mě dráždí. Dokonce jsem po jeho používání (první dva dny s Melunou bez problémů) dostala kvasiny:/ A taky začal hned smrdět a narozdíl od Meluny nepomohlo ani několikanásobný vyvaření. Takže z Yuuki jsem trochu rozpačitá.
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    ORISKOVANUTELA: aktuálně dokonce 1+1 (+ desinfekční box) stále za stejnou cenu http://www.yuuki.cz/cz/yuuki/
    ORISKOVANUTELA
    ORISKOVANUTELA --- ---
    Máte někde ty odkazy na akce 1 plus 1? Nebo - je ta akce ještě? Dík
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    PRODAM Me lunu, velikost M, fialova barva, s kulickou, stredni tuhost, nevybaleny, bohuzel uz pri pohledu skrz obal mi bylo jasne ze je nastejno velikostne jako muj moon, takze bych mela dva podobne, mela sem si objednat L, zpet do Nemecka neposilam, dam ho za tri kila, posta..a to je tak pekny:(
    TALURANIT
    TALURANIT --- ---
    Tak mi teda dneska přišel. Samozřejmě jsem ho hned musela otestovat. Zatím super. Vyndávání je docela napříjemné, ale to musím ještě nějak vychytat. Příjemně mě překvapilo, že ho vůbec necítím, i když není tak daleko jako tampon. Ani ta stopka mi nevadí. Fakt super. Normálně se těším na menstruaci :D
    ORISKOVANUTELA
    ORISKOVANUTELA --- ---
    FRENNET: být na tom líp s penězma, neváhám, ale doopravdy teď počítám každou kačku...:-(:-( Přemýšlela jsem že bych toho mýho modrýho pomocníka s urvanym poutkem vyměnila, ale.... Nezvládám finančně:-(
    LILY
    LILY --- ---
    FRENNET: já jsem párkrát zkoušela, když jsem měla čerstvě ostříhané nehty, ale trik "zatlačit a je to" na mě nefunguje. Každopádně i tak to vyndávání trvá maximálně několik desítek vteřin.

    LUCHUB: noo, ano.. :)))
    LUCHUB
    LUCHUB --- ---
    LILY: Myslíš mě? :) To by mi bylo dost podobné.. :) Teď všude chválím jak můžu.. :) A nedokážu si představit jedinou menstruaci s tampony..
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    add akce co zmiňovala TALURANIT:, nechcete jít do to někdo se mnou? zjistila jsem že mi na silný dny nestačí ten malej od mooncup, tak bych ráda i ten větší. že bychom se šábli o poštovný, kdyby ta záujemnkyně byla z Brna, byla by to značka ideál :)
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    TALURANIT: první vytahování byla cca 10 min tortura, nakonec jsem to nejak vytáhla, ale taky jsem mela tuchle "schýzu" pak jsem se patala sousedky (používá ho už asi 3 roky) a říkala, že zatlačí a je. tak jsem napříště zatlačila a je po "schýze" ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam