• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYMOONCUP, LUNETTE, LADYCUP, DIVACUP a další --- vychytávka pro menstruující ***
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    [ ROSE_T @ MOONCUP, LUNETTE, LADYCUP, DIVACUP a další --- vychytávka pro menstruující *** ]
    Proč by, naopak, jen oplachneš vodou a zas zasuneš. Na ruce před po tekutou desinfekci a nazdar.
    ROSE_T
    ROSE_T --- ---
    Jak byste řešily kalíšek na několikadenní festivalu?
    Asi nahradit vložkama, co? :-/ Děsivá představa...
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    LEJIMADA: Vždycky při prvním poporodním cyklu, ale já měla štěstí, že to bylo vždycky nejmíň 9 měsíců po porodu.
    LEJIMADA
    LEJIMADA --- ---
    opět se po letech zeptám na to samé :).. jak dlouho po porodu jste zase najely na kalíšek? tentokrát jsem měla problém se zavinováním dělohy a tak si nějak nejsem jistá...díky
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    RYBKA: a jo vlastne, vidis to! To jsem si neuvedomila. Hm, hmmm asi ten prasek bude problem.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    FRENNET: Já prala těsnění od takové zacvakávací krabičky na 40, mnohokrát, a nic se tomu nestalo. Kalíšek jsem nezkoušela, ale když se vyváří, teplota tomu asi vadit nebude. Spíš možná ten prášek?
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    S tou prackou/myckou vs silikonem, neni v tom problem? U lahve avent je silikonovy ventilek a zaroven tesneni a to se do mycky davat nema. Snad kvuli teplote vody, ze by ho mohla zdeformovat. Nevim presne, je to moje domněnka. No a vy tady píšete o prani silikonu v pračce...hmmm hmmm
    Nestalo se nic? Na kolik stupnu jste prali?
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    CMLKA: doporučuju ten 3%peroxid .. klik na článek dole TEEAK:
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    TEEAK: milton mi vubec ale s tou barvou nic neudela...na to nestaci
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    CAMELLA: jasně .. na tohle "větší" čištění používám Miltony a nebo 3% peroxid .. prostě praní v pračce už mi přijde trochu moc, stejně tak mytí v myčce nádobí .. tableta je přecijen určená pro lidské tělo (byť na rovnátka a jinej materiál)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    TEEAK: To zas neříkám, ale jinak by mel byt maximalne inertní a kdyz ho vydesinfikujes tabletou na rovnátka a oplachnes, tak tam nema co ulpet. Mastnota je něco jiného
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    CAMELLA: aha .. užitečná informace, díky :) .. já mám z té chemie prostě tak nějak obavy .. a po mýdle oplachuju dvakrát - studenou, a pak i teplou vodou, tak doufám, že když to mýdlo (je to gel) vymýšleli, tak počítali s tím, že se takhle bude používat :)
    .. silikon asi nenatahuje nic do sebe, ale třeba olejové věci (typu kokosák, esenciální oleje) se na něm drží jak klíště .. to mi zase neříkej, že ne
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    TEEAK: silikon už z podstaty materiálu nic nenatahuje a paradoxně zbytky mýdla mohou být pro mikrofloru pochvy horší, než naložení do roztoku chloru, kde většinou na povrchu i kdyby člověk kalíšek pořádně neopláchl zůstane jen NaCl - kuchyňská sůl.
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    mně na to pomáhá hlavně vylévat častěji než za 12 hodin (max 10 hodin nechávám - spíš osm) .. a jednou denně během cyklu (většinou večer) používám mýdlo přímo pro kalíšky od Lunette .. jakoukoliv chemii bych se bála použít, aby to ten silikon nenatáhnul a neměla jsem z toho pak nějakej problém .. :/
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    Mohlo by taky pomoct párkrát vyprat v pračce normálně s prádlem. Podařilo se mi takhle odsmradit silikonové těsnění z krabičky na jídlo, které smrdělo od nafty. Asi po 10-15 pracích cyklech to konečně vyčichlo.
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    _ARTEMIS_: všecko - varit a vařit, corega tablety (manžel nosí rovnátka tak mu na ně chodím, je to desinfekce), přes noc v octu, vařit ve vodě s citronem......cca týden a každý den jedná procedura, po každém zásahu to smrdelo i trochu min až to zmizelo
    _ARTEMIS_
    _ARTEMIS_ --- ---
    SOLEI: a co pomohlo? Já mám aktuálně stejný problém :-(

    Jinak chlad asi obecně pomáhá proti smradu. Kamarádka si dává taneční kožené boty do mrazák, aby přestaly smrdět a funguje jí to.
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    FRENNET: v tom případě by to měla být spíš tepla voda - zrychlení pohybu částic u těkavých látek a tím jejich rychlejší únik. Studená to asi méně pustí do prostoru, ale nevím, radši se mě ptejte na biochemii než na fyziku.

    Ale už je to dobré.
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    IKA: ve vseobecnosti na smrad pomaha studena voda. Teda cokoliv co potrebujes zbavit smradu je potreba omyt studenou vodou.
    Fyzikalne to snad bude souviset se snizenim pohybu castic v mrizce a tedy i s nizsim rozptylem smradu a jeho uvolnovanim. Jestli je duvod jiny nevham se poucit.
    IKA
    IKA --- ---
    SOLEI: Vraj pomáha oplachovať ho studenou vodou, nie teplou (ale neviem, ako to asi môže fungovať, tak možno je to rada na úrovni magického zariekania alebo tak nejak.:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam