• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PETGRIDUSwww.facebook.com - komunitní server
    TK_
    TK_ --- ---
    XMARGE: taky by mě to zajímalo, nevíte někdo?
    BRUISE
    BRUISE --- ---
    Nemuzu v nastaveni najit funkci, ktera zabrani zverejneni toho, ze jsem napsala nekomu na zed.
    U me na zdi se to sice objevi, ale mam ji skrytou, takze to neresim.
    Objevi se to ale vsem pratelum v nejnovejsich prispevcich.
    Chapete me? Nebo se to uz resilo? Dik
    HOCH
    HOCH --- ---
    M1C4A1: s tim nemuzu nesouhlasit :)
    M1C4A1
    M1C4A1 --- ---
    HOCH: Neříkám, že to bude Facebook. Ale má k tomu blízko.
    MARDUK
    MARDUK --- ---
    MONKOK: vztahy kde su ludia uprimni a neklamu? Ty si mimo realneho zivota.

    Snazis sa tu prezentovat svoju predstavu umeleho sveta plneho uprimnych ludi a lasky.
    Ja viem ze to znie krasne..ale really?
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    DIM_: Alebo aspon obmedzit si prava..
    DIM_
    DIM_ --- ---
    NYX: Prvni guglodkaz - http://pcworld.cz/novinky/do-20-procent-rozvodu-je-zapleten-facebook-8559
    Nevim, jestli se pocet zvedl. Nejde mi primarne o ty rozvody. Jen o zbytecny problemy s partnerem.

    Jeste se stal ten "vtipnej" pripad, kdyz se par rozvedl a chlap furt sledoval zenskou na FB.. kdyz si po mesici zmenila status na "single", tak mu ruplo, sel za ni a 5x ji bodl:)
    Nerikam, ze to je vina FB, ze by ho kvuli tomu meli zrusit.. ale proste uz je to trochu moc:)
    Kdyz se rozvedli, tak se maj smazat jako pratele, aby mel kazdej svy novy soukromi ne?
    MONKOK
    MONKOK --- ---
    DIM_: udrzovat vztahy kde si lidi lzou a podvadi, neni v nicem prinosny. jestli narazis na neco jinyho jako ze diky fb doslo k nejakej nedorozumenim tak to je obecna vlastnost internetovy, neverbalni komunikace a je to jenom o tom naucit se ji pouzivat. psat jasne, vecne, bez oklik, cynismu a ironie. to zase jen lidi nuti ucit se komunikovat, to je pozitivni.
    HOCH
    HOCH --- ---
    ...sry, ale kdyz je nekdo blbej a pise o tom, co dela spatne, s kym spi a nemel by, tak sorry ale je to jenom jeho blbost.
    NYX
    NYX --- ---
    DIM_: to jako ze po rozsireni fb se pocet rozvodu o tu sestinu zvedl? :-)
    DIM_
    DIM_ --- ---
    MONKOK: Promin, ale znis jak Hulan nebo nejakej sektar. Nejde o podvadeni, ale vysvetlovat se mi to nechce. Vsichni ostatni to urcite chapou.
    MONKOK
    MONKOK --- ---
    DIM_: facebook neboura soukromi ale lzi. diky fb odhalili pravdu ze je nekdo podvadi. uzasnej nastroj. :)
    HOCH
    HOCH --- ---
    M1C4A1: tak jestli jednou ma byt mir a klid a sjednotit vsechny zeme a narody do jedny skupiny a zit stastne na zemi, tak bude potreba byt nejaka databaze vsech lidi. No a ptam se, proc zrovna ne fcbk? :DDD
    DIM_: rozvody, svatby a buh vi ceho jeste :) Jsem rad, ze mam jeste realnej zivot a nemusim travit hodiny digitalniho zivota s uchylem, o kterym si myslim, ze je to ta kozata blondyna s dlouhejma nohama a nemuzu se dockat, ze si me vezme, jak sama tvrdi :D
    DIM_
    DIM_ --- ---
    HOCH: + taky kazdej cca sestej rozvod "zavinil" FB:) Ono i ty FB FAILS by se nestaly bez tohodle soukromi bourajciho molochu.
    M1C4A1
    M1C4A1 --- ---
    Je pravda, že jsem uvažoval nad tím, kam se bude Internet ubírat, a vidím tu proměnu - od statických stránek po sociální sítě, kde obsah tvoří sami uživatelé. Dalším krokem je určitě propojení těchto sítí. Hodně se setkávám s tím, že někdo napíše na twitter nějaký status, který je přeposlán ihned na identi.ca a pak ještě i na Facebook do statusu. Podobně si někdo na youtube někdo přidá do oblíbených video, zobrazí se mu to na twitteru a následně i na Facebooku (navíc dvakrát, jak v rámci API FB, tak kvůli přeposlané zprávě z Twitteru).

    Internet se bude chtít těchto redundantních údajů zbavit a jedním z cest je, že Internet = informace týkající se nějaké entity. Všechno, co budete chtít o dané entitě vědět, bude možné z jejího profilu. Weby budou provázané nějakým jednotným API. Je otázkou, jestli vytvoříte entitu podle svých skutečných údajů, ale vše vás bude tlačit k tomu, aby tomu tak bylo (např. pro přístup k bankovnímu účtu budete stejně muset mít vytvořenou nějakou na základě skutečných dat, spousta uživatelů nebude zbytečně vytvářet další).
    Samozřejmě záleží na vás, co, komu, jakýmu webu o své entitě prozradíte, právo na soukromí je důležité.
    MONKOK
    MONKOK --- ---
    _JOAN_: nekdy lidi potrebujou postrcit. :) je dobre ze to udelal a jako autor na to ma pravo.
    HOCH
    HOCH --- ---
    ...abych se pripojil do tyhle diskuze na tema soukromi, tak de fakto je jedno, jestli nechaj nebo nenechaj informace/foto verejny. Plno lidi, jak tu uz nekdo psal, si vubec neuvedomuje, ze se na to muze koukat treti strana. Tak treba, kolik holek si uvedomuje, kolik uchylu si honi ptaka nad jejich fotkama v plavkach, spodnim pradle, puncochach a buh vi cim jeste.
    ...dalsi veci je, ze se treba nekdo vyfoti vedle svoji novy naslapany plazmovy televize a tim umozni treba zlodejovy jit na jistotu pro par tisic.
    ...myslim si, ze vetsina lidi si ani neuvedomuje, ze se muze stat treba to, co sem napsal vyse. Plno "zneuzivacu" se zivi nevedomosti lidi, protoze existuje treba plno lidi, co umi cist statusy, prohlizet fotky, uploadovat svy fotky, hrat aplikace jen diky tomu, ze jim to nekdo ukazal a oni jedou podle toho postupu. Tihle lidi jsou na internetu to jsou hrozny lamy a zijou v obrovsky nevedomosti. Myslite si, ze takovejhle clovek vi neco o tom, ze si muze nastavit koho,co a kolik toho ma kdo videt? Nejaky nastaveni bezpecnosti je sumak. Oni jsou radi, ze se de bavi, pisou, prohlizi ale nepremejsleji do hloubky, co se stane kdyz neco se stane.
    ...ja osobne treba lituju, ze jsem jisty svoje fotky kdysi na net postnul v dobe svy socialni nevedomosti a ted se jenom modlim, aby nikde nekolovali nebo aspon me nikdo toho cloveka na fotce nespojoval se mnou. Ostatnim muze byt sumak, jak vypadam, co delam, s kym se stykam. Pokud budu citit potrebu to nekomu ukazat, tak ukazu ale na svym kompu nebo svoje fotky. Nastaveny to mam tak, ze nikdo nic nevidi. Pokud to zrusej a udelaj verejny, tak je to jedno, stejne tam nikdo nic nenajde.
    ...zeverem tedy rikam: "Na me si zadnej uchyl neprijde a pokud nekomu zalezi, aby se citil v bezpeci na netu, tak by mel mit jasny prehled, co dava ostatnim k dispozici a jak to ma zabezpeceny" :)
    MONKOK
    MONKOK --- ---
    MONKOK: internet/facebook nahradi uz nefunkcni politicky a ekonomicky systemy, ktery jsou totalne zkostnately a rozpadaj se. jsou zalozeny na uzavrenejch autoritarskejch systemech, a ty v dnesni dobe absolutne nemaj sanci pretrvat. ted je vsechno primy, otevreny. svobodny. uz nepotrebujeme aby nas nekdo zastupoval nebo neco zprostredkovaval atd. to uz doslozilo, internet to vsechno zmenil. :)
    MONKOK
    MONKOK --- ---
    facebook predstavuje dalsi fazi vyvoje netu. nastroj kterej z chaotickyho bordelu muze vytvorit semantickej, funkcni nastroj k rizeni a sprave civilizace. potencial internetu je patrnej od zacatku.
    _JOAN_
    _JOAN_ --- ---
    MONKOK: no já právě problém a ne malej vidim v tom, že facebook byl nějak postavenej na tom, že profily jsou viditelný jen přátelům a pak se nějakej Mark rozhodne je zveřejnit v rámci respektování "sociální normy", bez zeptání ;-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam