• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LALINAObrana občana
    LALINA
    LALINA --- ---
    tak jsem nekde zachytila, že tou Bémovou kampaní po Praze se bude vážně zabývat nějakej kontrolní úřad, komise nebo něco takovýho, ale nestihla jsem to sem dát... nevíte někdo něco bližšího?
    STUART_HAMPLE
    STUART_HAMPLE --- ---
    to už jsem o něm zaslechl před drahně lety...no, jak je vidět, Reflex se tentokrát s koláží docela trefil
    LALINA
    LALINA --- ---
    to je vtipný:-))))
    JAEN
    JAEN --- ---
    HEAVYN: é, slyšela jsem fakt vtipnou informaci, kterou jakožto bezva fámu s radostí pouštím dál - PB prý vůbec nebyl na everestu ani v antarktidě, ale na léčení, neb je těžký kokainista...
    LALINA
    LALINA --- ---
    HEAVYN: výborně, doufám, že se bude dívat i Synchronista...
    HEAVYN
    HEAVYN --- ---
    dneska v reporterech CT 21:30 by melo byt o Bemovi a jeho zelene praze
    http://www.ceskatelevize.cz/program/1142743803-reporteri-ct.html
    JANYNA
    JANYNA --- ---
    LALINA: Myslím si, že živoucí smysl národa je v cítění sounáležitosti a vůli ke spolutvorbě společnosti zakotvené v opravdových morálních hodnotách. Vývoj jde kupředu a je to dobře. A naším úkolem je v tomto vývoji přijímat novosti a změny a přitom zůstávat věrni tomu, co přetrvává.
    LALINA
    LALINA --- ---
    JANYNA: je to o té kocovině z doby, kdy jsme měli národní hrdost povinnou... Není to v lidech jako takové, jenom v tomhle období je k tomu tak nejak nechut a je to skoro tak společensky "out", jako byla za totáče třebas křesťanská víra... Ono se to zase srovná...snad.....Ackoli tolik zkoušek soudržnosti národa nás ani v historii ještě nepotkalo, jako ted...Dnes na jedný straně extrém nacionalismu a na druhý straně naprostý popření národa jako sociokulturního celku...
    Ono se to snad nějak srovná... teda ne "se", ale my... my a lidi jako ty...Hrdost na svuj narod by nám nemel bránit spolupracovat a mísit se trochu s okolím a vytvářet další podoby a možnosti národa... Že ten národ bude mít vkrátku šikmý oči, už je holt dnes poměrně jisté....
    JANYNA
    JANYNA --- ---
    JANYNA: I já pocházím z doby a prostředí, kvůli kterým se potýkám s národnostní odtržeností, nevírou v jakoukoliv systémovou spravedlivost a morální zásady, o které se mohu opřít svou bytostí.
    Ale ten vnitřní pocit marnosti a beznaděje je lživý, i když se mu podléhá tak snadno. A tak prosím přebírejme zodpovědnost za náš svět, stát a okolí, za to, jak vypadá a vypadat bude, každý skutečně a opravdově. Tak, že se v nás vevnitř cosi pocítitelně změní. Tak, že v sobě ucítíme, že se skutečně vztahujeme k tomuto státu a národu, a že nejsme jen náhodné seskupení bytostí, žijích uvnitř jeho území.
    A díky tomu, snad, přijde doba, kdy budeme ve významné dny české historie spontánně zpívat hymnu, byvše hrdi, že jsme součástí právě tohoto společenství...

Takové mé malé přání. :) Ten pocit ztráty sounáležitosti s našimi lidmi mi nedělá dobře. :)
    JANYNA
    JANYNA --- ---
    Ještě odkaz z organizace, ve které pracuje.
    http://www.eps.cz/
    JANYNA
    JANYNA --- ---
    Hle, člověk na svém místě!
    http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/409235100191002-generace-0/

(část "Ekoprávník s respektem")
    JANYNA
    JANYNA --- ---
    Další střípek k divadelnímu představení Prasečí chřipka.

http://www.free.cz/view.php?nazevclanku=ockovani-proti-praseci-chripce&cisloclanku=2009120001
    JANYNA
    JANYNA --- ---
    Přátelé, informujte mne prosím o vývoji v pražských parcích, jsem na vás závislá. Díky.
    JULESKAH
    JULESKAH --- ---
    KATUSA
    KATUSA --- ---
    MNR: Na tom blogu, sem jsem dala jen text mailu, víc k tomu nemám, takhle jsem to poslala dál... prasecichripka.blog.cz
    LALINA
    LALINA --- ---
    tak jsem dnes dostala odpoved pana nepodepsaného od lidí z Projektu Čistá Praha. To, co nám sem Synchtronista dával asi před 14ti dny...tzakže trochu se zpozděním, ale přece...
    odepsala jsem toto:
    --------------------------------------------------------------------

........tuhle nepodepsanou odpoveď máme na netu už asi 14 dní, a také další odpověď toho pána.
    Je to proste pohled dvou stran - někdo si myslí, že lesy a parky by neměly hyzdit všelijaký hnusný nevkusný cedule, který pro blbce píšou, že dětské hřiště je dětské hřiště, piknikové místo je piknikové místo apod. (ovšem nějaké decentní cedule na naučných stezkách jsou ok)
    A někdo si zase myslí, že čistota města není normální samozřejmou průběžnou prací města, ale kdovíjaký PROJEKT, a aby to lidi pochopili, polepí Prahu tunama samolepek, který vypadaj, že je tam nalepili vandalové. Celé to navíc stojí zbytečné peníze, což tomu pánovi asi vadí nejvíc: to, že peníze na úklid města byly zneužity na Bémovu volební kampaň, kteropu si ji udelal vlastne zadarmo .
    To je prostě na jedné straně pohled toho, kdo má utrácet obecní peníze a vykazovat jakousi činnost a toho, kdo na to nedobrovolně přispívá.
    Pán, který se touhle kausou zabývá, odjíždí někam za prací, takže s tímhle zatím bude klid, taky se objevily podle mě mnohem závažnější průšvihy (např. Opencard) a podle toho, co se člověk dozví i jenom bezděky, aniž by to musel nějak do hloubky sledovat je jasné, že na magorstátu je bordel, mafie, hnus a špína.
    Apropo, špína.... Neuvažuje projekt "Čistá Praha" o tom udělat pořádnej úklid a očistu na Magorstátu a městských obvodních úřadech? To by byla opravdu úplně nejzáslužnější činnost, vymést všechny ty arogantní zlodějský mafiány z chlíva:-) To by se myslím celé Praze ulevilo mnohem víc, než když v ní přibudou odpadkový koše, stupidní cedule a samolepky s Bémem.
    LALINA
    LALINA --- ---
    praha 5? Jančík? ;-)))
    JENIIK
    JENIIK --- ---
    Tak nám na Smíchově udělali z náplavky placené parkoviště. Nádhera. To by mě zajímalo, kterej smrad to vylobboval...
    ATTILAH
    ATTILAH --- ---
    LOPIK: Jen ještě dodávám, že platby v hotovosti jsou u nás (resp. unijně je to sjednocené) omezeny zákonem na cca půl milionu už několik let a v souladu s železným zákonem vývoje podobných opatření se dá čekat jen tlak na snižování této částky.
    V rámci "boje s terorismem" i "boje s praním peněz" se obhájí nucený přesun platzeb a transakcí do vždy sledovatelné, jakkoli dlouho skladovatelné bezhotovostní podoby velmi jednoduse.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam