• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LALINAObrana občana
    OBRANA OBČANA - BRAŇTE SE, NIKDO TO ZA VÁS NEUDĚLÁ
    "Lidé, ochotní vzdát se svých práv a svobod pro dočasný pocit bezpečí, nezasluhují ani jedno a o obojí přijdou".
    Klub pro všemožné obranné aktivity lidí - občanů. Stát, obchodníci, soukromníci, firmy, lobby a další „mocní“ vymýšlejí věci, které nám někdy nevyhovují, často dokonce škodí.
    Lidi cítí potřebu se bránit a snaží se mezi sebou organizovat odpor a obranu.
    V tomto klubu by se obranné aktivity všeho druhu měly soustředit na jedno místo, aby zde člověk mohl jednak získat pro svoji aktivitu přívržence a nebo se dozvědět o tom, co kde se děje, eventuelně se do obrany zapojit.
    Na nástěnku házejte linky a info o obranných aktivitách
    (vezměte v potaz, že příspěvky a aktivity nemusí nutně souhlasit se soukromým názorem majitelky klubu)

HOAX FORUM - proti šíření nepravdivých a poplašných zpráv - aneb: NEŽ ZAČNETE PLAŠIT :-]]]
    OCHRANA PŘÍRODY
    [ NOZ - Nový občanský zákoník z. č. 89/2012 Sb. - teorie, praxe a diskuse k témuž ]
    nejbližší pr(á)vní pomoc na nyxu: [ Právní poradna na NYXu - aneb právnická první pomoc ]
    [ Obří ACTA" - Transatlantická obchodní a investiční dohoda (TTIP) ]
    Občanská společnost
    Píšeme zákonodárcům..NAŠI POLITICI
    !!! Linky na nejrůznější aktivity najdete na nástěnce klubu !!!
    PÍŠEME POSLANCŮM NA SERVER "NAPISTEJIM"
    SERVER S PETICEMI
    WIKILEAKS CZ
    DEKLARACE SVOBODNÉHO KYBERPROSTORU

rozbalit záhlaví
    JANYNA
    JANYNA --- ---
    LALINA: Taky to vidím spíše takhle....
    MNR:
    MNR
    MNR --- ---
    babisovci si asi nejak vsugerovali, ze jsem jejich kamos (coz rozhodne nejsem), a zacali mi posilat svoje hromadne emaily. ani to nectu, ale vzhledem k tomu, ze jejich pocet roste, dovolim si tu takovou soukromou anketu.
    poslu dva prispevky "Babisovi verim" a "Babisova motivace je nejasna, neverim". davejte, pouze jeden palec nahoru tomu prispevku, s nimz souhlasite.dik

a jestli je to nevhodne (LALINO), tak mnr klidne nekdo smazte.
    MNR
    MNR --- ---
    Když umřel Brežněv, zrušili Večerníčka. Tehdy mě poprvé nasrali.

Na plátně běží filmový týdeník – pod schůdky letadla se miliskují státní čelníci pobratřených zemí. Po dlouhém polibku na ústa se z potemnělého hlediště ozve: „Ještě na prdel!“
    Promítač ihned zastaví film a spolu s uvaděčkami začne v rozsvíceném sále pátrat po viníkovi. Marně.
    Světla zhasnou, týdeník se rozbíhá znovu od začátku. Ve stejné chvíli, pro změnu odněkud z balkónu: „Ještě na prdel!“
    Představení je opět přerušeno, pátrání je opět bezvýsledné a výtržníci zůstávají neodhaleni. Promítač má zřejmě své zkušenosti – stoje na pódiu pevným hlasem oznámí: „Eště jednou a rušim hlavní biják!“
    Kino potemní. Naskočí znělka týdeníku. (…představí si, jak celý sál sborem zahučí: „Ještě na prdel!“ ve spontánním aktu lidské vzpoury – byť malé a absurdní, a cítí to kouzlo okamžiku, víc hry než politiky, víc performance než revoluce. Taková prča za zrušený film pobratřené provenience stojí…) Státníci, vítačka, objímačka, líbačka; z publika zazní jediný osamocený hlas: „Ještě na prdel!“
    V rozsvíceném sále směřují všechny ukazováčky jedním směrem.

PF2012 / BOŘ & TVOŘ
    LALINA
    LALINA --- ---
    MNR:
    PROFOR:

poklona, pánové, vždycky doufám, že svým skepticismem někoho pohnu k nějakému kvalitnímu činu. I slovo je čin, a já vám moc děkuju. Mám v sobě jak naivního snílka tak nihilistu a všechno mezi tím a občas se mi celkem vědomně střídají u mikrofonu - z toho ovšem občas plynou jistá nedorozumění, ale Profor, správně odhadl, že v podstatě nejsme v rozporu.

Líbí se má váš postoj tak, jak jste ho deklarovali v těhle posledních postech, plně s ním souzním a věřím, že osloví i ostatní kdo tenhle klub čtou.:-)

Zvláště se mi na nich líbí pozitívní přístup myšlení (ne sluníčkový) , střízlivost pohledu a pokora, s níž víte, že postup je možný malými kroky a zanedbat nelze ani tu nejmenší možnost, která se nabízí.
    bravo.
    PROFOR
    PROFOR --- ---
    LALINA: No, ono je to slozitejsi. Imho je nekolik urovni, na kterych muzeme ovlivnovat svet. Jak uz jsem drive zminil, ta nejpodstatnejsi je zmena sama sebe. Dalsi je davat okoli najevo, co si myslime - jakkoliv. Dalsi je nebyt lhostejni k tomu, co se kolem nas deje. Takhle bychom mohli pokracovat dal. To vsechno ale prece nevylucuje to, ze se budeme snazit ovlivnovat svet _I_ (tedy nejen) tim, ze budeme chodit k volbam - proc zavrhovat moznost ovlivnit tuto sferu.
    A tady je to nepochopeni - nemyslim si, ze kdyby lidi volili jine strany, nastane automaticky poradek. Tak naivni opravdu nejsem. Je to ale jeden ze stripku, jak ovlivnit deni u nas. To, z ceho jsem byl rozcarovan je to, ze vysledky voleb spise ukazuji to, jak lide mysli (pise to vlastne i MNR). Na jednu stranu muzeme rikat, ze je to smutne, na druhou stranu je to ale realita - a tam se dostavame zase k zacatku - rikat lidem, co si myslime a tim, jak zijeme ukazovat, jak to muze fungovat.
    Osobne jsem skeptik ohledne politiky samotne - nic nespasi - jak uz jsem rikal drive. Ale rozhodne je imho rozumne (pokud mame zatim tu moznost) snazit se rozbijet ty mocenske struktury, ktere v soucasnosti existuji. Ale jak rikam - urcite to neni samospasitelne, ale nic nas to nestoji. Jen trochu premysleni - a cim dal tim vic vidim, ze si lide uvedomuji - jen drobet pomalu a v malem.
    Na materialni urovni muzes prece ovlivnovat krome voleb i jinak - uvedomovat si stavbu struktur, ktere ovladaji svet ve velkem a snazit se napr. spotrebovavat tak, abys je nepodporovala. Atd atd...
    MNR
    MNR --- ---
    LALINA: tvuj posledni odstavec predstavuje v psychologii rozpor mezi lorenzovym a frommovym pojetim lidske agresivity, kde -puvodne zoolog- lorenz vidi lidskou agresivitu jako vrozenou a neodstranitelnou vlastnost biologicke bytosti a fromm spis jako poruchu humanni osobnosti. odpoved nemame (ale osobne mam radeji fromma)...
    MNR
    MNR --- ---
    mame takove politiky a spolecnost, jake si zaslouzime.
    "mocipani" jsou vysledkem ignorance a zavisti "prosteho lidu", ktery by byl nejradeji na jejich mistech - misto aby se snazil situaci zlepsit. stale chceme "vyssi zivotni uroven" misto "lepsi".

stranicka parlamentni politika je davno passe. otocte se zpatky a zjistite, ze nam vladne modroranzovocernoprdelnicka koalice rudych bolsounu. je to jedina parta, ktera tezi z dialektiky moci. tenhle system se stale drzi diky tomu, ze naprosta vetsina lidi (vcetne tech "vzdelanych") nedokaze nahlednout, ze rozdeleni na pol. strany, pripadne na pravici a levici, je manipulaci, ktera vyuziva dynamiky protikladu, aby udrzela u vlady stale stejnou partu.

je to jen virtualni placani do vetru, ale chce to totalni zmenu paradigmatu. nadcloveka v dobrem smyslu slova, ktery da vzniknout nove kulture na troskach egoticke a neuroticke euroatlantidy, ktera je zivym obrazem upadajici civilizace s durazem na pravo (avsak nikoli spravedlnost) a rigidni byrokraticky rad. zajimave, jak stava spenglerova metafyzika realnou. OCCIDENS OCCIDENS ;)
    LALINA
    LALINA --- ---
    PROFOR: chápu, jen jsem se zaměřila na to, co na mě v textu vyskočilo - na se jsem chtěla reagovat.
    Pochopila jsem z toho, že zazlíváš lidem, že volí stany, co jsou v parlamentu a myslíš si, že kdyby volili jiné, nastal by konečně pořádek.

Jenomže už okřídlené rčení "kdyby volby mohly něco změnit, dávno by je zrušili, paltí. taky platí, že kdo má prychy, vyhrává volby.
    Svým způsobem je to animální zákonitost. Kdo má pěníze, má energii, má moc a takovým patří vládnutí. I v přírodě vládnou to nejsilnější a nejchytřejší, možná i ti nejmazanějěší a nejnelítostnější.

Znám lidi, kteří pořád říkají, že člověk je zvíře. Dokud takových lidí bude většina, kteří se spokojí s konzumaví a bojem o potravu a loviště, dokud nebudou hledat skutečné lidství, které tyhle primitvní zákonitosti mění, do té doby bude to na světě bude pořád stejný.
    PROFOR
    PROFOR --- ---
    LALINA: Abych to vysvetlil - nejsme ve sporu - jen nechapes, co rikam. :D
    PROFOR
    PROFOR --- ---
    LALINA: Nicmene - je to jedna z ukazek nemocnosti virtualni komunikace. Skoda, ze se nezname... :D
    PROFOR
    PROFOR --- ---
    LALINA: nepochopilas, co jsem tim chtel rict...
    LALINA
    LALINA --- ---
    PROFOR: a co proces PO volbách? věř si čemu chceš, to je tvoje věc.
    O kampani si můžeme myslet svoje, jo? a platit svojema penezma a těma nakradenejma, který potom chyběj všude, kde jsou potřeba pro lidi, co? tu naprosto zbytečnou , předraženou a škodlivou kašpařinu bych celou ZRUŠILA...

Ty jsi jen o maličko mín naivní než ti ovčani, myslím:-)))
    PROFOR
    PROFOR --- ---
    SM3: urcite - klikanim se nic nespravi - stejne jako psanim na nyxu a podobne... Krome mozna o neco vyssi informovanosti. Myslel jsem si, ze uz to dverma triska a neni potreba. Ale byl ted v Hydeparku jeden Slovak a co mu tam lidi volali - to je des.
    Problem je skutecne v tom, ze je tu plno lidi, kterym je bud jedno uplne vsechno a nebo nevidi - jak si jinak vysvetlit to, ze nekdo voli strany, ktere jsou ted v parlamentu? Jedine tak, ze je ovcan...

LALINA: Proces predvolebni kampane - o tom si muzeme myslet svoje. Jinak ale proces samotne volby - tomu bych klidne i veril...
    LALINA
    LALINA --- ---
    SM3: to jsi dost naivní, když si pořád ještě myslíš, že volby jsou demokratický a že nám tu vládne patrička kašparů, co si říkají poslanci a vláda....
    SM3
    SM3 --- ---
    MNR: Přesně tak!!!
    Dneska už neni moderní chodit po ulicích, ale psát sračky na Fuckbooku, klikat na to jak nějaký kreténi a myslet si kolik jsem toho udělal,,, Ubohost!!!!

Ale asi to lidem dělá dobře na jejich vymaštěný ega, třeba se v tom ukájí, co já vím, ale jedno je jisté, že převážná většina lidí co kliká na nějaký tyhle ubohosti tak ve skutečnosti, neudělá vůbec nic (aktivně), nepůjde nic podpořit a zůstane sedět doma na prdeli nebo v hospodě s plnou držkou keců o tom jak je všechno na hovno a nestojí za nic, s tim že si třeba myslí, jak oni zachránili situaci, že klikli na nějaký sračky na netu ...

Říkám už dlouho, dobře mu tak národu českýmu, tyhle politiky si zvolil, nejspíš se mu líbí i ty zákony co ty šašci schvalují, tak šup na ně s DPH aspon 50%, litr benzinu za kilo apod. a k tomu pěkně skrouhnout platy každýmu aspon o 25% at se tu máme ještě lépe a na koho, že se pak bude nadávat? Na ty politiky? Proč? Ty tam chtěli ty lidi, který budou mít/mají plný držky keců...
    MNR
    MNR --- ---
    JUGGLER: revoluce fejsbukvic na webu velkeho bratra ?
    to bych se mel zaregistrovat, abych se mohl stat revolucionarem ?
    LALINA
    LALINA --- ---
    LALINA: v tomhle nejedu, nemám v tom přehled a nevím, jestli to není nějaká klika farmaceutickýho průmyslu...
    LALINA
    LALINA --- ---
    jen sem házím, pro přečtení, ještě jsem to nečetla

http://www.peticeprotibolesti.cz/index.html
    HONZISSH
    HONZISSH --- ---
    LALINA: Samozřejmě, že by bylo k nežití o kus víc, než je. Tím, že na některé věci poukážou, se ty věci začnou hýbat, ale jejich pohled je přehnanej. A přehnanej bejt musí, protože čím je "zákrok" šílenější/drastičtější, tím víc lidi si ho všimne. Spousta lidí si jen po přečtení titulku "Arnika - Ministerstvo životního prostředí nechává již dva roky volnost kácení" řeknou COŽE? BLBOST! Vždyť já na svojí zahradě nesmím pokácet dva stromy a oni píšou tohle?!, nebo COŽE! Vždyť už tak tu máme málo parků.., nebo něco podobnýho a kvůli tomu si to přečtou. Přehnanej titulek vždycky přitáhne pozornost. Po přečtení si spousta lidí řekne, že to je trochu drastický (nebo v mnoha případech "šílený"), ale že NĚCO by se dělat mělo. Málo lidí s nima souhlasí na 100%, ale spousta lidí si problému všimne díky nim. To je podle mě užitečnost a proto jsem pro to, aby tady takovýhle organizace byly, ale informace "filtrovat" a návrhy "dopromyslet".. Např greenpeace, který přehnaný šílenosti i dělaj, nejenom o nich píšou, problémy podle mě hlavně medializujou (v mnoha případech si říkám, že ze sebe dobrovolně dělaj blbce, aby na něco ukázali - přece tomu, co říkaj, nemůžou věřit..). A když se nad tím zamyslím, tak vlastně smýšlení vyvažujou - čím víc lidí na přírodu kašle, tím šílenější jsou návrhy na ochranu přírody..
    LALINA
    LALINA --- ---
    HONZISSH: ale oni neco prosadili a je to dobře. bez takových organizací by tady už dávno bylo k nežití.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam