• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MISHUGERealitní kanceláře - zkusenosti, reference
    WEN
    WEN --- ---
    MEG:
    ahoj.. předně záleží na tom, zda budeš chctít byt využít jako sídlo firmy..Většina majitelů se obává následků zkrachování, tudíž raději pronajímají byty soukromím osobám. Pokud hodláte v bytě sídlit, nebo ho ve spojitosti s vaší firmou kdekoli uvádět, obrátila bych se rozhodně na agenta, který zajistí smlouvy o pronájmu. Výhoda agentů je také v tom, že nemusíte obíhat byty, která vám nevyhovují. Agent by měl mít představu, co hledáte a tím ušetřit čas oboum stranám. Nehledě na to, že majitel bývá zprostředkovatelem prověřován. (zda je skutečně majitel...)
    Pokud budete byt kupovat, je dobré zjistit na adrese http://www.info.mfcr.cz/ares/ares zda v bytě není už nějaká firma zapsána a zda na bytě neváznou dluhy. I tohle může zařídit vámi pověřený agent.
    Výhoda agenta je taková, že člověk šetří hlavně čas a je zastupován lidmi, kteří dané problematice rozumí.
    Jestli budete hledat pronájem sama, řiďte se vždy tím, jak na Vás majitel působí (budete s ním muset v případě jakýhkoli problémů komunikovat!).
    Zeptejte se, zda pronajímá byt poprvé a pokud ne, jaké má zkušenosti s předchozími nájemci. Pokud si nebudete jistá férovostí smlouvy a pronájmu, raději se poraďte s kvalifikovanou osobou. Slušný majitel do druhého dne počká.
    MARTIN_531
    MARTIN_531 --- ---
    CITEKATUS: pověst realitních makléřů je nenávratně v prdeli ... už dávno .)
    CITEKATUS
    CITEKATUS --- ---
    FUJI_ITA: nevím co jsou zač a nemužu za ně mluvit,ale nás si majitel kanceláře dokáže poměrně slušně srovnat...jde mu i o jeho kšefty a když bude mít makléře zevla moc si tím nepomůže...takže třeba tohoto jouu nezodpovědného aspoň třeba odradí od práce makléře...vzheem k tomu jak je důležité mít fakt přehled a kolik věcí se člověk musí naučit mi s jeho přístupem připadá,že je to zas jeden co nám pěkně pošramotí pověst a na to jsou už dneska vysazení všichni makléři t dělají kdekoliv..))))takže ho regulerně práskni..))
    FUJI_ITA
    FUJI_ITA --- ---
    CITEKATUS: napsal sem mu email a kdyz mi brzo neodpovi s necim hodne slusnym asi jim to napisu. Bojim se ale ze to nebude mit vetsi vyznam, hlavne nejsem prudit ale z mych eskapad kolem schaneni bytu uz sem naprosto zoufalej a pak se jeste objevi takovejhle kreten.
    CITEKATUS
    CITEKATUS --- ---
    CITEKATUS: normáně to nahlas...jak mu sáhnou na provizi už to nikdy neudělá
    CITEKATUS
    CITEKATUS --- ---
    FUJI_ITA: taky bych to hlássila výše,já dokonce nosím na první schůzku i reklamační muster,aby ten člověk hned věděl proč a za jakých podmínek a jak se obrátit na vedení.Co a do kdy od toho čekat.
    Osobně bych vlastně považovala i za problém,že takovou možnost nenabídl hned na začátku.
    FUJI_ITA
    FUJI_ITA --- ---
    Tenhle clovek me tak extreme nasral ze se o to musim podelit. Tri tydny mu volam kvuli bytu, tri tydny me taha za nos jako ze tam byl zajemce kerej nejni rozhodnutej a at zavolam po vikendu atp. nakonec se mi s nim povedlo domluvit schuzku kdy se ho jeste vyslovne ptam: "Muzu s tim pocitat? prijedou se podivat rodice z jiznich cech tak aby nejezdili zbytecne." samozrejme mi rek ze s tim muzu pocitat poslal jsem mu jeste email na ktery odpovedel a potvrdil mi prohlidku. svete div se v nedeli s rodicema jak debil stepuju dve hodiny na domluveny adrese a pan nebere telefon . btw. ten byt by za to asi ani nestal. Jezis kdyby to zvednul a rek sorry je to pryc pochopim kdyby napsal zpravu ok ale tohle

Jméno: Jaroslav Hrnčíř

GSM: 774 490 116

E-mail: jaroslav.hrncir@bytyihned.cz
    MEG
    MEG --- ---
    WEN: už jsem tu dříve psala, že budu hledat pro firmu služební byt v Pze. sice ještě není jisté, zda to bude pronájem či koupě, ale spíš v počáítku tipuju na ten pronájem.
    jak bych měla postupovat, abych se vyhnula zbytečným komplikacím a šejdířům? je lepší volat na inzeráty nebo zadat agentovi?
    co mi hrozí . mám na mysli jaké triky na mě mohou pronajímatelé (ať už soukr. osoby nebo realitky) vytáhnout?
    budu vděčná za každou praktickou radu. dík! :-)
    CITEKATUS
    CITEKATUS --- ---
    LULLABY:
    MICCIK:
    bohužel musím konstatovat,že se to fakt děje...já inzerovala byt a ikdyž mám exclusivku a paní nechce spolupracovat s nikým jiným a fakt je hrozně milá a já se nažím jak drak...no a nějaký vychcánek mi ukradl fotky, a nbízel to fakt docela dlouho, až když jsem mu začala vyhrožovat žalobou tak toho nechal.
    GREVE
    GREVE --- ---
    NINOTCHKA: Kde konkrétně na tom serveru inzeruje realitka?
    LULLABY
    LULLABY --- ---
    NINOTCHKA: jasne, ale server bezrealitky.cz vazne umoznuje najit si byt bez realitky, to ze majitele skontaktuje realitka i treba na zaklade tohoto inzeratu a nabidne mu smlouvu neni chyba toho serveru, ale majitele a pak mozna vlezlosti realitek
    NINOTCHKA
    NINOTCHKA --- ---
    LULLABY:
    GREVE:
    umožňuje najít i bez realitky,ale také její prostřednictvím...a že si přivlastněj? tak na tom neni přece nic hezkýho...štvě mě klamavá reklama, jednání, kdy přijdete na schůzku s majitelem a je tam i makléř a společně zvyšují cenu..."bylo to tam špatně napsaný"...To není hysterie, to je vztek!
    NINOTCHKA
    NINOTCHKA --- ---
    MISHUGE:
    oči mám stále otevřené a nic...ale dík...
    GREVE
    GREVE --- ---
    MICCIK: Jestlis to nepochopil, tak to její "info" je nepravdivé a hysterické. Server www.bezrealitky.cz opravdu umožňuje najít byt bez realitky.
    MICCIK
    MICCIK --- ---
    NINOTCHKA: ty brdo tak to čumím díky za info
    LULLABY
    LULLABY --- ---
    NINOTCHKA: ja myslim, ze oni (realitky) sjizdej ruzny inzeraty a pak si je proste privlastnej s tim, ze treba majitel ani nevi, ze jeho byt nabizi i realitka... stalo se nam nekolikrat, ze majitel pak rek, ze ani nevedel, ze ten jeho byt nabizej... kolikrat makleri nemaji ani zadny informace o tom co majitel vyzaduje a museji to zjistovat
    CITEKATUS
    CITEKATUS --- ---
    Teda dobrý makléř
    CITEKATUS
    CITEKATUS --- ---
    NINOTCHKA: Když budu upřímná spusta lidí se první snaží ehnat si někoho do bytu sama.Když jim tam ale naběhne už šestá pofiderní osoba a oni tam jsou téměř od rána do večera a hovno z toho, po měsíci se obracejí na realitku.Nemají na to čas ani nervy a každý se je snaží obrat nebo jim prostě jen lustruje byt.
    Taky si asi vůbec neuvědomujete kolik je v praze vykradač bytů a kolik jich takhle chodí okouknout byty.Makléř i toho člověka první trošku okoukne než o vezme k majiteli.Zatímco majitel vidí všechen ten ksindl a pak už prostě nevěří,že najde sám někoho normálního.Není to podvod jen to hodl nesmazal.A nebo jak říká GREVE jednou majitel podruhé realitka
    GREVE
    GREVE --- ---
    NINOTCHKA: Eh?? Nechápu, co je na tom špatného? Prostě to jednou nabízí majitel a podruhé realitka.
    MISHUGE
    MISHUGE --- ---
    NINOTCHKA: našli jsme byt tím stylem,ze jsem prochazeli srze město a když na baráku byla cedule s pronájmem,volali jsem na uvedeny cislo... prvni pokus nevysel a druhy jo, byla to realitka jak uvádí TEKYES.
    Neměli to vyvěsený na netu,takže vysel byt na Vinohradech 3+1 za jedenáct ( v horším stavu,ale da se;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam