• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MISHUGERealitní kanceláře - zkusenosti, reference
    GREVE
    GREVE --- ---
    Ano, jenom jeden telefon, který je nefunkční. To je profesionalita :-)
    WEN
    WEN --- ---
    dyť jim stránky normálně fungujou.. to tam maj jenoum jedno číslo??
    GREVE
    GREVE --- ---
    No tak to je drsný, ale ten byt od nich stejně nekoupím, když nezvedají telefon :-)
    WEN
    WEN --- ---
    GLUON: jojo.. taky si na něco matně vzpomínám..
    T_Y_L
    T_Y_L --- ---
    GLUON
    GLUON --- ---
    GREVE: neni to ta RK jak na ni nekde na netu lide osnovali hromadnou zalobu? Nekde jsem kdysi neco takoveho zahledl. Ale mozna kecam.
    GREVE
    GREVE --- ---
    Nevíte někdo, co je zač kancelář Prolux? Není na ně žádný kontakt kromě jednoho telefonu, na který se nelze dovolat. Působí to na mě značně podivným dojmem.
    GREVE
    GREVE --- ---
    ARTIE: Ano, máme, co potřebuješ vědět?
    ARTIE
    ARTIE --- ---
    Nemate nekdo zkusenosti s realitkou "Happy House Rentals"?
    DAMIAN
    DAMIAN --- ---
    ULI: nevim, jestli je takovyhle jednání normální, ale je to typický... zkuste kontaktovat přímo majitele...
    WEN
    WEN --- ---
    ULI: upřímně, když visí někde v realitce inzerát přes rok, pochybuju, že realitka každý týden kontroluje aktuálnost nabídky.. :( prostě se s tim nezabejvaji.. nicméně k prodeji pole by realitka měla mít souhlas k prodeji od všech vlastníků a to písemný!!
    A když na katastru zjistíte vlastníka, neni nic jednodužšího než zkusit jeho jméno a adresu zadat do zlatých stránek.. a osobně ho kontaktovat..
    ULI
    ULI --- ---
    GREVE: na to jsme mysleli, jen nas napadlo, ze co kdyz prave ten makler zaovolal tomu majiteli a rekl neco jako:je tu o to zajem, pokusime se smlouvat....
    nevim ale, jestli tohle musi realitak konzultovat s majitelem...asi by mel ne?
    GREVE
    GREVE --- ---
    ULI: Aha, tak to je špatný, jakmile makléř neumí česky, tak nemá smysl s ním diskutovat. Ale můžeš se pokusit nějak kontaktovat ty majitele (stačí jednoho z nich) a dohodnout se přímo s nima.
    ULI
    ULI --- ---
    jedna se o realitni kancelar GESTORIA z Kutne Hory.
    Ted nam jeste ta slecna napsala, ze jsme ji nerekli, jak rychle to chceme koupit a tak nepovazovala za nutne nas o nicem informovat. Mimochodem do toho kratickyho mailu napsala asi 5 hrubek.
    ULI
    ULI --- ---
    GREVE: no v te realitce nam dali vypis z karastru.....jsou tam 4 majitele z Prahy...Jak by to mohlo pomoct?
    GREVE
    GREVE --- ---
    ULI: A zjišťovalas, komu to pole patří?
    ULI
    ULI --- ---
    Ahoj, potrebovala bych poradit, co delame spatne. Za pozemkem s "nasi" stodolou je pole. Pole take prodavaji. Pritel byl v te realitce a rekl, ze bysme meli zajem o ten pozemek se stodolou + to pole za ti (pozemek konci stodolou, takz eje to nutny koupit oboji). Oni mu rekli, ze pole stoji 14Kc za metr a dali mu plany. To bylo v utery odpoledne. Chci jeste zduraznit, ze oba inzeraty na te realitce visi pres rok a nikdo to nekoupil. Tak jsme se zaradovali, sehnali statika na stodolu a nahle, vcera vecer (o den pozdeji) prisel mail z te realitky, ze to pole uz neni na prodej, ze to jini zajemci rezervovali. Dost nesmysl, kdyz den predtim to nikdo nechtel. Kdyz byl pritel v te realitce ( den predem), tak mu taky rekli, ze se treba vyhledove bude dat stavet i na tom poli....takze je nam jasny, odkud vitr vane a co se po nas chce, ale nechceme na to pristoupit. Cili mame smulu. CHjo ;(
    Akorat teda bysme neradi dopadli podobne priste, az zas neco najdem. Mate s tim nekdo, prosim, zkusenost. Je takovyhle jednani u realitek normalni? Dik, Uli
    WEN
    WEN --- ---
    CIA: to je fakt.. :(
    naši teď nedávno prodávali byt, kupovali dům a makléř (nepracuje pro žádnou RK ale sám na sebe) byl porfektní, ochotnej, nabytej informacema, spolupracoval s poradenskou spol. ohledně hypošky, ale nakonec napsal do smlouvy uplně jiný pozemky.. takže to si asi nevybereš:(
    BLUDICKA
    BLUDICKA --- ---
    GREVE: při prohlídce ovšem ještě peníze nejsou ve hře, zájemce si to může rozmyslet. A peníze se beztak většinou dávají do notářské nebo advokátní úschovy, což slibuje větší míru bezpečí....
    Jde spíš o to, aby makléř napřed neříkal "mám pro vás zájemce, chce ten barák koupit" a následně aby z toho nevylezlo..."ale on by potřeboval, abyste něco slevili, zato ale zaplatí hotově"...a následně..."vlastně by to v hotovosti být nemohlo, on ty peníze nemá, nedali byste mu to na splátky?"...atd., atd. To je pak pro nás docela ztráta času.

    A dnes jsme zažili zajímavé jednání makléře: ozval se minulý týden - viděl inzerát, naše nemovitost se mu líbí, měl by nejspíš zájemce; asi třikrát nám telefonoval a předběžně jsme si ujasňovali podmínky, poslal nám dva maily - takže jsme se dohodli na osobním jednání, dnes jsme si chtěli upřesnit termín. Takže jsme mu zatelefonovali (poprvé za celou dobu) a k našemu překvapení prohlásil, že s námi zcela určitě nejednal; a že navíc nemá zájem nějaké domy kupovat, že je jen prodává...:-))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam