• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MISHUGERealitní kanceláře - zkusenosti, reference
    WEN
    WEN --- ---
    BRUKEV: no to je na živnost.. ve většině případů.. proto nejspíš ta rivalita mezi makléři..
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Tak to se ale musí docela ohánět, většinou na živnost...
    WEN
    WEN --- ---
    CIA: to ale nejde vsechno do kapsy makléře.. a taky záleží na výši částky a lokalitě..
    CIA
    CIA --- ---
    Provize u prodeje bytů se pohybují tak 3-5%
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Kolik tak mají realitky provizi? U nás je Sting a Zvonek. Sting mám zafixovaný jako ok, ale Zvonka mi hodně lidí popisovalo jako tahače peněz. tak mě zajímá, jak je to s těma provizema, případně výdělky makléřů. co jsem se ptal, tak na živnost, minimálka a motivace skrzeva procenta ze zisku.
    GREVE
    GREVE --- ---
    Nevíte někdo, jaký systém používá Prolux? Aneb kde se berou ty lákavé slevy u nemovitostí, které nikdy předtím nenabízeli?
    GOODIE
    GOODIE --- ---
    Tedy jinak receno "OBEJIT" realitku je zcela normalni jev pokud s kupujicim neumi jednat, nenabizi sluzby ktere inzeruje (napriklad dost realitek tvrdi ze nabizi i pravni sluzby, zkuste teda na zacatku rict, ze vam nevyhovuje jejich rezervacni smlouvu a ze byste radi modifikaci... az dojde na lamani budou se vymlouvat, ze by museli zaplatit pravnika.... a ze to neudelaji driv dokup vas nemaj v hrsti..)

    Takze ja radim obejit realitku vzdy kdyz:
    - je neverohodna
    - krade inzeraty primym majitelum bez svoleni
    - nedodrzuje temriny, sliby a pod
    - ma prilis vysoke zprostredkovatelske provize
    - nestara se o zakaznika az do konce, a tlaci se zakaznika prevadet rezervacni poplatky na jejich "s.r.o" ucet a nedoponuje je u advokatni kancelar ci banky, kde vyplate je az na konci retezce..

    atd atd...

    PS: sepsat kvalitni smlouvu pro obe strany vas prijde tak na 10k u advokata a tak 5k navic s uschovnou a je to velmi safe... takze k cemu realitku s provizi 100k?...

    snad jen k tomu aby vam "nasla byt"
    GOODIE
    GOODIE --- ---
    JPS: Sluzbu mozna, ale ty nemusis s realitkou uzavrit zadnou smlouvu, to je jejich naklad na "podnikani"... To co se pocita je s kym potepises rezervacni, prevodni ci kupni smlouvu a co je v ni. jinak je to vse pouze o dohadech a pravne horko tezko neco vysoudis.. tedy jinak receno, maj smulu...
    WEN
    WEN --- ---
    GREVE: dej negativní referenci
    WEN
    WEN --- ---
    GREVE: no to jo.. prachy berou.. ale za ně nebizej minimum..
    GREVE
    GREVE --- ---
    WEN: Když jsem nedávno pro někoho sháněl byt, tak se makléř ani nedostavil na prohlídku (byt ukázal majitel), do inzerátu napsal všechny údaje špatně a nebyl ochoten sepsat nájemní smlouvu. Když jsem se ho po telefonu zeptal, jakou dá v takovém případě slevu z provize, tak se mi naprosto vysmál. Tomu se říká jednání :-)
    WEN
    WEN --- ---
    ANTALSTASEK: za "mých" časů jsme dělili provizi rk mezi prodavajiciho a kupujiciho (majitele/nájemníka) oboum se defakto poskytla služba..


    JPS: kdyby realitky nemely tak vysoký provize, hlaně z pronájmu.. bylo by veškerý jednání taky o něčem jinym..
    JPS
    JPS --- ---
    KATERINA_I: druhá věc je ta, že to není zrovna košer, protože ti realitka službu poskytla. ale to si musí každej srovnat sám se sebou.
    KATERINA_I
    KATERINA_I --- ---
    WEN: Presne to jsem potrebovala vedet, dekec
    WEN
    WEN --- ---
    KATERINA_I: pokud nema prodavajici s rk sepsanou exkluzivní smlouvu, tak klidně zvoň.. ty dva k sobe nevaže žadnej pravni vztah.. a pokud jde o pronajem, tak se ani nemusi vyrizovat tolik papiu, ktery by v pripade prodeje za tebe RK vyridila
    KATERINA_I
    KATERINA_I --- ---
    mozna uz to tady padlo ale: zkoušel jste někdy někdo nějak obejít realitku? Tj. po prohlídce bytu kontaktovat přímo majitele bytu-zazvonit na zvonek :) a zařídít si s ním nájem napřímo? Nechce se mi smirit se skutecnosti, ze realitce za tu "sluzbicku" zacvakam 12litru :( Ale byt je príma :)
    JPS
    JPS --- ---
    ANTALSTASEK: přesně tak, zrovna prodáváme byt a máme inzerát na bezrealitky.cz + nabízíme přes 2 RK. no a nedávno jsem úplně náhodou objevil, že nějaká úplně cizí RK si stáhla texty a fotky a nabízela to jako "jejich" nemovitost. no už to nenabízí.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    PYXEL: http://www.bravis.cz/ My sme nasli najom cez tuto.
    MINIBUBBLE
    MINIBUBBLE --- ---
    PYXEL: http://www.malina-reality.cz/ - nevím, ale tahle stojí alespoň za zasmání :)
    BORDIGA
    BORDIGA --- ---
    Sháníme s přítelkyní v širším centru Prahy pronájem 1+kk nebo 2+kk, maximálně 13.000 měsíčně včetně poplatků, pokud možno vybavený (lednička, pračka). Případný nabídky do pošty, dík!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam