Tak jsem se rozhodla popsat celou mou situaci
-Vyhlidli jsme si byt,jeli s RK na prohlidku
-byt se nam libil
-RK nam rekla, ze si bere ještě 70 tis jako provizi (coz je v norme 3-5%)
-hned ten den (aby nam ho někdo nevyfouk) jsme podepsali rezervacni smlouvu
-na smlouve byla cena bytu navysena však o 80 tis a cena bytu jako takova tam uvedena nebyla (bohuzel nam to nedoslo,podepsali jsme)
-dodatecne jsme se dovedeli, ze tech 10tis je manipulacni poplatek
-nastvali nas,protože nam to mohli rict na zacatku- a chteli jsme zmenit rez.smlouvu aby tam bylo vse rozepsano,ale nakonec jsme měli maly termin na zaplaceni rezervacniho poplatku (150 tisíc) a tak jsme se rozhodli nedelat problemy u tak nepodstatne smlouvy
ALE
Oni moc dobře vedeli proc ta cena v rez.smlouve není
-včera mi poslali nejakou verzi smlouvy o smlouve budouci (SOSB)
-ve smlouve je cena bytu o 50tisic mensi a v pruvodnem emailu je psano, ze jako provizi si teda berou 130 tisíc a zbylych 20 (z rez.poplatku) nam poslou.
-tak jsem jim okamzite volala,ze o 130tis vůbec nebyla rec,ze slo nejdriv o 70, pak 80 tis (coz teda není nikde pisemne, jelikoz i rez.smlouzva je na sumu vcetne vseho celkem)
-pro nas to samozrejme není změna – 50 tisíc nam slevili na cene bytu, ale dali si ji do provize (která ted cini 7,5% coz je nehorazne)
-tak mi samozrejme doslo, ze okradaji majitele
-volala jsem tomu pravnikovi co tu smlouvu vytvoril
-na mou otazku, proc je to 130, řekl, at se mrknu do SOSB ze tam je to snizeno a ze vlastne nebudem platit nic navíc
-na mou pripominku, ze okrada majitele a ze si tak bere 7,5% provize coz není bezna praxe mi řekl,ze nevi jaka je bezna praxe a ze si o tom promluvi s maklerem co uzaviral rez.smlouvu
-když jsme volali na jakousi jejich hotline tak nam bylo sdeleno, ze provize je 3-5% a o manipulacnim poplatku nevedeli
-uz se nam samozrejme nikdo neozval
-ja jsem nasla na netu telefon na pani majitelku bytu,ta mi sdelila,ze RK ji rekli,ze tlacime na snizeni ceny,coz je lez…
Ani si neumite predstavit jak jsme vsichni nas*ani….
Chceme RK donutit aby do SOSB napsala cenu bytu puvodni (aby ty peníze dostal majitel) a napsala tam i svou provizi (tu puvodni, tedy 80tis, ne 130!!!!)
Fakt toho mame dost….chjo