• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MISHUGERealitní kanceláře - zkusenosti, reference
    ::všechny zkusenosti a reference sem..::
    k ním přidejte odkaz na konkrétní RK nebo jméno realitního makléře..
    určitě nebude na škodu rozepsat,co konkretně vadilo bo naopak co konkrétně potěšilo



    aneb profiltrujem dobré RK a na ty špatné se vy----!!!


    *************POZOR***POZOR***POZOR******************
    Ti,co pracuji jako makléři-jen ti spolehlivý atd(bo mají profesi spojenou s prodejem nebo pronájmem nemovitostí, pozemku atd atd) a mohou a chtějí případným bytu chtivým zájemcům poradit bo nabídnout "ferslužbu;" nechť ať do záhlaví se napíšou..ve stylu..ID, co dělám, co mohu nabídnou,jak můžu poradit atd..
    nebylo by naškodu si trochu pomoc;)
    *************POZOR***POZOR***POZOR******************


    ID Konopaslik - realitní makléř, autor realitního blogu www.martinlipa.cz. Osobně působím v Praze a rozumném dojezdu (cca 60 km), lidi mám po celé republice. Pomohu prodat libovolný typ nemovitosti, pronájmy jen okrajově. Kupujícím zajistím nejvýhodnější hypotéku. Reference buď na nyxu, nebo na stránkách. Jsem ochoten poradit i online, ale nechci se účastnit veřejných nikamnevedoucích debat na téma RK ano či ne, nevtahujte mne do nich.

    Diskuze podobného tématu:
    Byty, bydlení - prodej, pronájem, inzeráty - (de)regulace - hypotéky - družstva ... vše o bydlení
    rozbalit záhlaví
    GEEK
    GEEK --- ---
    VAACLAV: jj, jak pise pohodavul. pokud makler neplni svoje zavazky, tak at prodejce odstoupi od smlouvy.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    VITI: jestli se jedna o odhad pro banku, kterej dela banka tak my meli dve moznosti, bud od stolu = zasle se foto + plany bytu = nizsi odhadni cena a nebo si pride odhadce sam = vyssi odhadni cena..

    VAACLAV: nejsem odbornik, ale zalezi na tom co je uvedeny ve smlouve co se tyce doby kdy si muzes koupit byt bez pomoci realitky, ja bejt prodavajicim tak bych spis zkusil odstoupit od smlouvy kdyz je prokazatelny ze makler neplni svy povinnosti..
    VAACLAV
    VAACLAV --- ---
    Zdravím, prosím o radu zkušenější,

    chci koupit družstevní byt. K prodávajícímu jsem se dostal prostřednictvím realitního makléře. Já jakožto kupující nemám s makléřem žádnou smlouvu, pan prodávající ano.

    Pan makléř je bohužel lajdák, když řekne že zavolá nebo pošle nějaké dokumenty, ne vždy to učiní, jeho "právní servis" je na otřesné úrovni...podtrženo sečteno, rád bych se s panem prodávajícím dohodl napřímo. Je to možné, resp plynou z toho nějaká rizika pro prodávajícího/kupujícího? jaká je obvyklá lhůta, po které můžeme s panem prodávajícím uzavřít smlouvu tak, aby to bylo právně nepostížitelné?

    Pan prodávající navrhl kontaktovat makléře s tím, že chce slevu z provize, neb makléř neplní závazky ze smlouvy (právní servis)..je toto obvyklé/průchodné?

    Díky uctivě za radu!!!
    VITI
    VITI --- ---
    Muzete mi nekdo poskytnout info jak probiha odhad ceny nemovistosti ? co vse je k tomu potreba a jak se +- pohybuji ceny ? Dik.
    FACELESS
    FACELESS --- ---
    nemel byste nekdo kontakt na nejakeho dobreho pravnika (praha), ktery by se vyznal v pravu tykajiciho se nemovitosti?

    kupuju byt a rad bych pred tim, nez neco podepisu, to mel zkontrolovane od nekoho, kdo tomu dobre rozumi.

    predem diky
    GEEK
    GEEK --- ---
    TXO: 400k je hrozne moc.
    hypo bych si osetril v rezervacni smlouve, aby si neprisel o rezervacni poplatek v pripade neposkytnuti potrebny castky.
    GREVE
    GREVE --- ---
    TXO: tak to je blbost, víc než 5% kupní ceny nikdy nedávej.
    TXO
    TXO --- ---
    GREVE: Jo pardon, rezervacni poplatek som myslel. No je jasne, ze pred kupovanim nemovitosti si najprv v banke ramcovo zistim, ci dostanem hypo. Problem moze ale nastat pri oceneni nemovitosti ako zastavy, ktora to cele moze potopit.

    Tych 400 po mne chcela jedna dama, co predavala pozemok za 2M.
    GREVE
    GREVE --- ---
    TXO: Jestli myslíš rezervační poplatek, tak ten se dává většinou ve výši provize, můžeš si vyjednat i méně. 400k je nějak hodně, ne? Co bude se zálohou, když nedostaneš hypo, si taky musíš vyjednat. Ale často o ní přijdeš, to je bohužel pravda. Když si kupuješ byt, tak bys už měl vědět, jestli na něj tu hypotéku dostaneš, riskovat se v tomhle oboru nevyplácí.
    TXO
    TXO --- ---
    Mal by som dotaz.
    Ako to je so zalohami? Je normalne chciet zalohu povedzme 400k s tym, ze ked mi nakoniec banka nahodou neda hypo, tak o to pridem?

    diki
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    GREVE: jsem tu psala, ze se sama bojim, ta ma je z DR
    ale ted volala, ze jim pry potvrdili, ze byt je doplacen a muze se predavat...
    tze doufejme, ze zitra predaji
    doufejme, ze v utery namontuji kuchyn, dovezou pracku, namotuji svetla
    a v sobotu
    prosiiiiim uz chci bydlet :)

    a o najemni smlouve mi rekla, at si ji napisu sama :D
    GREVE
    GREVE --- ---
    Dům realit není ok všeobecně.
    SEOMAN
    SEOMAN --- ---
    Tak to je docela drsny uz no...
    DIXIE
    DIXIE --- ---
    negativni reference:
    "Dum Realit" konkretne jeho Liberecka francheesa - majitel Kasal a agentka Podrouskova..
    Pokouseli se zprostredkovat prodej cerne stavby, a kdyz se na to prislo, odmitaji vratit zalohu.. (vypada to, ze ji z nich budem tahat soudne)
    GREVE
    GREVE --- ---
    KASUMI: Máš pravdu, uvědomil jsem si, že pokud se sjednává smlouva na více let, tak bývá i upravena výše nájmu na celé období. Zvláštní.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    a napr. muj soucasny najem byl sjednan na dva roky s pravem uzavrit to za stejnych podminek na dalsi dva roky, kdyz nebude majitel byt potrebovat...
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    GREVE: bavily jsme se o tom, ze kdyz budu setrit a sama si vse regulovat, budou poplatky nizsi - tudiz jsem, myslim opravnene, predpokladala, ze to tam je.. sama mi rikala, ze nevi, kolik ty zalohy maji nastavit, ze tam jeste nikdo nebydlel a ze kdyz si to napisu na sebe, bude to nizsi.. nebavily jsme se vylozene jestli plyn/elektrina...
    chtela jsem se zeptat na tu elektrinu vyslovne na prohlidce (jenom pro sichr), ale ta se jaksi dva tydny nekonala...


    GREVE: naopak, nevidela jsem smlouvu, kde by najem byl sjednan na vic let a najemne jen na jeden rok nebo tam aspon nebyl resen zpusob, jak se to bude zvedat, kdyz uz...
    GREVE
    GREVE --- ---
    KASUMI: Nic proti tobě, ale podle mé zkušenosti jsou právníci zcela neschopní, protože jim pořád něco vadí a nejsou schopní podepsat ani vlastní jméno :-) Nájem na víc než rok ti asi těžko bude někdo garantovat. U 90% nájmu je smlouva samotná pouze na rok.
    GREVE
    GREVE --- ---
    KASUMI: A to ses nezeptala? :-)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    hmm
    takze elektrina je mimo
    to fakt miluju, kdyz mi to nekdo rekne v tomhle okamziku...
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    tze oprava :)

    DAMIAN: abych ji nekrivdila, neco udelala - budiz ji realitky lehke, dojednala mi nizsi najem, nez co inzerovala na webu asi o 1500
    ale rekla bych, ze krapet pani m. prestrelila (najem urcovala maklerka, prebira novy byt za majitelku a celkove to zarizuje, stanovila i vysi najmu) a byla rada, ze bude mit solventniho najemnika (kdyz uvedu, ze jsem advokat, dost lidi se zacne chovat trochu prijemneji, pze asi pochopi, ze nebudu vyzirka, co to tam jde znicit.. :))
    a taky proto, ze mi ten byt nabizela ve chvili, kdy ja uz mela dojednany byt za nizsi najem (i nez je ted) a nizsi poplatky.. (v byte vychazeli lepe, tady to nejde moc urcit, je to novostavba)... v podstate jsem uz 2 tydny mohla bydlet jinde (kousek od tama)
    kazdopadne prohlidku slibovala dva tydny a nezvladla.. vcera mi rekla, ze proste to nejde zaridit, at si to zkusim sama.. co jsem neudelala? zaridila to (u developera) na dnes rano....

    ted mi kazdopadne poslala najemni smlouvu a musim rict, ze je nevyhoda byt advokat, vidim tam tolik veci, co by jiny lidi bez vahani podepsali, ze budu vzdycky za stezovale
    napr. ze se vyse najmu stanovuje na dobu jednoho roku.. a co pak jako?...


    SEOMAN: 12+dph
    najem je 12,5+2,5
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    omlouvam se s tim najmem, to jsem si blbe precetla.. je to jen po dobu vypovedni doby, tak je to ok
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam