• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MISHUGERealitní kanceláře - zkusenosti, reference
    TRESEN
    TRESEN --- ---
    GREVE: stejně tak je mi jasné, že jakékoli "100% zítra" častokrát končí za pár chvil a žádné zítra už se nekoná - každopádně tohle nebyla otázka blokování nabídky, ale toho, že jsem chtěla vidět náj.smlouvu, než zaplatím a kdyby ji měla u sebe, vzhledem k tomu, že věděla o větším počtu zájemců, mohla jsem to vzápětí uhradit - ale já jako klient taky nevyplácnu rezervaci ve výši jednoho nájmu "jentak"...bez přečtení jakéhokoli papíru, že moje investice nebude pouze zaplacením realitce za něco, co pak nebudu akceptovat...
    TRESEN
    TRESEN --- ---
    GREVE: to jakkoli nevyvracím a přístup akceptuju - ale nechtěla jsem prostě platit rezervaci bez přečtení nájemní smlouvy - kdyby ji u sebe měla, má zaplaceno taktéž druhý den...ale jak říkám - ani mi nedala vědět v čas, na který jsme byly domluveny, že je byt již rezervován a já celé dopoledne visím na mailu a čekám na smlouvu, abych přečetla a co nejrychleji - právě kvůli dalším zájemcům...- zaplatila... a jak řikám - řekla mi, že je byt pryč a v případě zaplacené rezervace nabídku ihned stahují a na internetu stále visí... možná je chyba v komunikaci, každopádně tento přístup nepovažuji za korektní...
    GREVE
    GREVE --- ---
    TRESEN: Nejlepší zkušenosti mám sám se sebou :-)
    Ke tvému zážitku - chápu, že se ti postup této realitky nezdál seriózní. Asi trochu selhala komunikace. Na druhou stranu, jako makléř, který tohle dělá denně, trochu chápu i tu makléřku. Ve většině případů totiž není možné byt zájemci jakkoliv "podržet", pokud nesloží rezervační poplatek. Vypadá to jako chamtivost realitek, ale doopravdy jde jenom o to, aby zájemce projevil skutečně vážný zájem o ten byt. Divila by ses, ale 90% lidí, kteří řeknou, že si byt pronajmou, se posléze vytratí a buď není možné se jim dovolat, nebo ti drze řeknou, že si přece našli něco lepšího, tak co po nich chceš. Z toho často vznikají velké problémy. Na začátku se mi taky stávalo, že někdo slíbil, že o byt má 100% zájem, ať počkáme pár dní a pak podepíšeme nájemní smlouvy. Vždycky (skutečně vždycky) to dopadlo špatně, ti lidé pak ani nezavolali, že nemají zájem.
    Proto, když někdo byt chce, tak logickým následným krokem je složení rezervačního poplatky, po čemž mají obě strany jistotu a klid na sestavení nájemní smlouvy. Pokud byt opravdu chceš, tak se není čeho bát. V případě, že by například majitel požadoval ve smlouvě nesmyslné požadavky, tak naše RK zájemci rezervační poplatek vrací. To znamená, že u rezervace nám primárně nejde o peníze, ale o jistotu. Jestli máš nějaký jiný nápad, jak té jistoty dosáhnout, tak bych si ho rád poslechnul.
    TRESEN
    TRESEN --- ---
    ráda bych se zeptala, s jakou pražskou realitkou máte dobré zkušenosti...? a naopak bych ráda informovala o neserióznosti realitky PragReality - kde jsem měla zájem o byt, na který jsem se šla podívat a agentce říkám, že o něj mám 100% zájem, ale že chci nejprve vidět nájemní smlouvu, než zaplatím rezervaci a zároveň provizi realitce v hodnotě jednoho měsíčního nájmu plus DPH. Smlouvu u sebe neměla, ani jinak formálně připravená nebyla (v jiné relitce mi dal agent složku s údaji o bytu včetně fotek a kontaktu na něj...), tak mi řekla, že mi nájemní smlouvu pošle druhý den dopoledne, na což jsem jí řekla, že poté zaplatím. Smlouvu mi už neposlala a odpoledne mi volala, že zájemci po mě rezervaci uhradili hned ten druhý den ráno... A jako další neseriózí jednání považuji to, že mi bylo řečeno, že ihned po zaplacení rezervace realitce je nabídka bytu stažena z internetové nabídky a dnes, po dvou dnech, kdy už by tam neměla být, je stále k vidění... Volala jsme na číslo agenta, který to měl údajně vyřizovat a bylo mi řečeno, že to má na starost zase jiný agent, tak si na mne vzala údaje s tím, že jsem řekla, že mám zájem o prohlídku, i když jsem byt jako první už viděla, a žádnou informaci o tom, že by byl byt již blokovaný, mi neposkytla... Buď v tom mají nepořádek a nebo lákají na byty, co už nejsou, aby popř. potenciálnímu klientovi doporučili jiný byt ze své nabídky - samozřejmě mne vyzpovídala, o jaký byt bych měla zájem (rozměry, zařízení atd.), ačkoli jsem volala na konkrétní nabídku...
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    VITI: na to bych se zeptal pravnika, ale urco to pude :)
    VITI
    VITI --- ---
    POHODAVOLE: ok, dik

    jeste dotaz k vymene 2 bytu - jak na to ? koupit/prodat ? nebo to lze udelat nejak zjednoduseneji ?
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    VITI: me jen napada: rezervacni smlouva (kdyz je to pres realitku) - smlouva o smlouve budouci kupni - precerpani vaty do zastavy - kupni smlouva - zapsani nabyvatele do katastru - precerpani vaty prodavajicim a zaplaceni dane z prevodu :)
    VITI
    VITI --- ---
    je nekde popsany postup jak spraven (legalne ;-) a bezpecne prodat/koupit nemovitost ?
    TASHA
    TASHA --- ---
    Nemáte prosím někdo nějaké reference na Realitní dům?(ne Dům realit)
    Díky...
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    POHODAVOLE: Jo, tohle máme zajištěné přesně tak, jak píšeš.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    GREVE: tak diky za vysvetleni, to sem netusil..
    GREVE
    GREVE --- ---
    POHODAVOLE: Kupodivu za zaplacení této daně ručí kupující svým nově nabytým bytem. Je to nesmyslné, ale je to tak.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    GREVE: muzu se jen zeptat jaky muze mit problemy kupujici kdyz dan z nemovitosti ma platit prodavajici?
    GREVE
    GREVE --- ---
    INUSHKA: Rozhodně je nutné se ujistit, že prodávající poté zaplatí daň z prodeje nemovitosti. Nebylo by špatné, kdyby si částku ve výši daně ponechal ten, u koho bude úschova peněz a rovnou to pak zaplatil. Jinak mohou být problémy. Kromě toho mě nenapadá, jak by to mohlo vadit.
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    Může nám jako kupujícím nemovitosti hrozit nějaké "nebezpečí" z toho, kdyby prodávající měli dluhy vůči státu (sociální a zdravotní pojištění, FÚ...)? Najednou chtějí z kupní smlouvy vyškrtnout prohlášení, že žádné takové dluhy nemají, ačkoli při podpisu smlouvy o smlouvě budoucí s tím neměli problém. Tak mi vrtá hlavou proč a jestli z toho potom pro nás nemůžou plynout nějaké důsledky, kdyby náhodou dluhy opravdu měli.

    Na samotné nemovitosti vázne jen smluvní zástavní právo z jejich hypotéky, které se vymaže po jejím refinancování, to máme ověřeno z LV. A větu o tom, že na nemovitosti není exekuce a že proti nim (jako prodávajícím) není vedeno exekuční řízení, jsou ochotni ve smlouvě nechat.

    Prostě se bojím, aby třeba za měsíc někdo nepřišel a neřekl, že ta kupní smlouva je neplatná nebo po nás nechtěl něco doplácet.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Znáte někdo firmu HRC?
    Respektive HVC reality? Prodávám byt, ozvala se mi nějaká obchodacka, prý tipuje byty a předává je potom realitce, která se ozývá klientům. Já ji dovolil, přeposlat to dál.

    Ozvala se paní z HRC, chce se dojít mrknout. Má jít o firmu, která na netu inzeruje v nemovitostech na více portálech, je schopná i odkoupit nemovitost ihned za cca 80% tržní ceny. Za služby prodeje po netu si účtují 3-5% nemovitosti. Nevíte, co jsou zač?

    Má se dojít mrknout, ale nechci s ní nic moc podepisovat...
    SEZI
    SEZI --- ---
    SEZI: přidám referenci

    Převod družstevního bytu přes UNIREAL Praha, právníka zajistila realitka, připravili všechny smlouvy vč. převodu plynu a elektřiny, zajistili odečty měřáků při předání bytu, s družstvem si vše vykomunikovali. Nevyskytl se žádný problém, byl jsem spokojený.
    RETESKA
    RETESKA --- ---
    zkušenosti s realitkou DOMOV REAL v Praze?
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    mate nekdo zkusenosti s fast reality, makler ladislav chytka ?
    SEZI
    SEZI --- ---
    UNIREAL Praha spol s r.o. (Hálkova 2, těch unirealu je víc), makléř pan Souček
    nějaké reference náhodou?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam