• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MISHUGERealitní kanceláře - zkusenosti, reference
    ::všechny zkusenosti a reference sem..::
    k ním přidejte odkaz na konkrétní RK nebo jméno realitního makléře..
    určitě nebude na škodu rozepsat,co konkretně vadilo bo naopak co konkrétně potěšilo



    aneb profiltrujem dobré RK a na ty špatné se vy----!!!


    *************POZOR***POZOR***POZOR******************
    Ti,co pracuji jako makléři-jen ti spolehlivý atd(bo mají profesi spojenou s prodejem nebo pronájmem nemovitostí, pozemku atd atd) a mohou a chtějí případným bytu chtivým zájemcům poradit bo nabídnout "ferslužbu;" nechť ať do záhlaví se napíšou..ve stylu..ID, co dělám, co mohu nabídnou,jak můžu poradit atd..
    nebylo by naškodu si trochu pomoc;)
    *************POZOR***POZOR***POZOR******************


    ID Konopaslik - realitní makléř, autor realitního blogu www.martinlipa.cz. Osobně působím v Praze a rozumném dojezdu (cca 60 km), lidi mám po celé republice. Pomohu prodat libovolný typ nemovitosti, pronájmy jen okrajově. Kupujícím zajistím nejvýhodnější hypotéku. Reference buď na nyxu, nebo na stránkách. Jsem ochoten poradit i online, ale nechci se účastnit veřejných nikamnevedoucích debat na téma RK ano či ne, nevtahujte mne do nich.

    Diskuze podobného tématu:
    Byty, bydlení - prodej, pronájem, inzeráty - (de)regulace - hypotéky - družstva ... vše o bydlení
    rozbalit záhlaví
    KONOPASLIK
    KONOPASLIK --- ---
    BRUKEV: Prve jsi to líčil jinak. Zjisti, kolik činí ty provozní náklady a uvidíš, třeba tím opravdu myslí 150,- Kč na béňo a půlhodinovej plat.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    KONOPASLIK: Ano, to chápu. A kupodivu postupuju podobně. Ale je dle mě rozdíl v tom, zda platit stejnou částku někomu za týdny nabízení, topování inzerátů, běhání po katastru, projíždění benálu s klientama na prohlídky...a někomu za jednu návštěvu v bytě a pak poslání emailem smluv, které mu dodá firemní právník mající tyto smlouvy předpřipravené v compu.
    KONOPASLIK
    KONOPASLIK --- ---
    BRUKEV: K tomu dotazu "kolik"... Jsem v situaci, kdy prodávám byt. Zainteresováni jsou čtyři makléři, zároveň ho prodávám i sám. Všichni čtyři mi vodí lidi na prohlídky, každý z nich tráví nemálo času tím, že aktualizuje inzeráty (a má s tím náklady) a o prodej se stará. Všichni čtyři jsou v obraze a vědí, že je to soutěž o pěti hráčích (oni + já), kdy vyhrát (prodat) to může jen jeden z nás. S nikým z nich nemám nic podepsaný, vše je jen na čestný slovo. Ale jsem připravenej, v případě, že byt prodám sám, jejich čas ocenit. Samozřejmě jim nehodlám dávát částku relevantní vzhledem k provizi, kterou by z toho měli, kdyby to prodali oni, ale myslím, že cca 2-3000 jsou docela adekvátní částka k tomu, kolik hodin tím strávili a nakonec by z toho (mít přístup jako ty) nic neměli.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    KONOPASLIK: Ano, předchozí kupec tohle přesně udělal. Nasliboval, ale pak vycouval. Proto jsem rád, že před odkupem jsem narazil na někoho, kdo mi zaplatí podstatně víc, než výkup.

    Ale fakt tu plácáme prázdnou slámu. Já nevím, kolik po mě chce, on to nenapsal. Pokud to zjistím, dám to sem do placu a můžem pokračovat v debatě :)
    KONOPASLIK
    KONOPASLIK --- ---
    Souhlasím s GREVE. Podle mne je tvé jednání nečestné. Samozřejmě soudím pouze z Tebou daných informací, asi by záleželo na tom, jak vážná jednání probíhala. Jestli jste se viděli dvakrát a vyměnili se tři SMSky, že teda jako asi možná jo, tak budiž. Ale pokud jste už konzultovali konkrétní znění smlouvy, na kterém jste se SHODLI, včetně ceny a tebou diktovaných úprav, tak jsi toho makléře podrazil. Samozřejmě, že právně nepostižitelně, to jsi z obliga, congrats.

    Bylo by veselé, kdyby ti tvůj kupující od smlouvy před jejím podpisem odstoupil. Třeba by ses ještě obrátil na toho makléře, jestli by si to nakonec přeci jen nevzal. :)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    GREVE: to mě baví, tohle nadávání do čecháčků. Ty máš odlišný názor, nemám s tím problém. Ale když můj je ubohý čecháčský, tvůj je jaký? Která země je vzorem uvědomělých? :)

    Asi konec debaty. Nějak si to pořeším.

    BTW, kolik by si podle Tebe měl onnen makléř za danou činnost naúčtovat? Jen mě zajímá, kolik by jsi mu byl ochoten zaplatit.
    GREVE
    GREVE --- ---
    BRUKEV: No jo, já to říkal. Čecháčci. Tady nemá smysl cokoliv vysvětlovat.
    Dej mu pětikorunu a seřvi ho, že ti za ní nepoděkoval na kolenou.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    GREVE: No nevím, jaké je vlastně proplacení nákladů? To, že do předpřipravené smlouvy od právníka, kterou má v počítači jen doplnil své jméno a moje jméno? Ale to je nepodstatné, já nevím, kolik po mně chce. Pokud částku do 500 kč, můžem se o tom pobavit. Pokud náklady na právníka v řádu tisíců, tak je to jiná věc.
    Máš pravdu v tom, že mu to nakonec nehodlám proplatit.

    Co do morálky - mít ve smlouvě rozhodce je dnes už považováno za podezřelé. Ano, změnil to, ale taky hned změnil i zbytek. Místo celé částky, kterou měl proplatit, navrhl že mi zatím proplatí jen polovinu a zbytek po zapsání na katastr. A zatím ta první polovina bude úročena jako půjčka s úrokem cca 3000 za měsíc.
    GREVE
    GREVE --- ---
    BRUKEV: Podle mého názoru by si makléř skutečně zasloužil proplacení nákladů. Ty sis od něj objednal určité výkonu, které on provedl a za to by měl dostat zaplaceno.
    Píšu to, ačkoliv je mi předem jasné, jak to dopadne. Převládne čecháčkovská mentalita ve stylu "on sice udělal přesně co jsem chtěl, ale nic jsem mu nepodepsal, takže se může jít bodnout, jsem já to ale chytrák!". Promiň, ale je to vidět už z toho tvého morálního vážení vin, které vůbec nedává smysl (chápu to správně, že jejich provinění spočívá v tom, že chtěli tvůj byt - jako jediní - koupit za relativně vysokou cenu a ještě k tomu si dovolili měnit smlouvu podle tvých požadavků? To jsou ale zloději).
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Jak je to s proplácením služeb realitce, když nedošlo k podepsání smlouvy?

    Ve velké nouzi jsem zkusmo nabídl nemovitost k odkupu. Přijel realitní makléř, prohlédl si byt, nastínil cenu. Já na to, že by to šlo. Dohodl se podpis na čtvrtek. Ve čtvrtek jsem se nicméně nemohl dostavit, omluvil jsem se. Makléř určil další termín na pondělí. Obrovskou shodou náhod se mi ve čtvrtek odpoledne ozval známý, že by nemovitost za běžnou tržní cenu (o statisíce víc, než nabízí realitka při odkupu) koupil. Samozřejmě jsem souhlasil, makléři jsem v pátek ráno napsal sms (komunikovali jsme většinou smskama), že děkuji za nabídku, ale dám přednost pro mě výhodnější smlouvě.
    Dnes mi makléř psal, že mé jednání nepovažuje za solventní a rád by chtěl uhradit náklady spojené s vypracováním smluv, atd.

    Ano vím, že mé jednání nemusí vypadat košer. Ale nepodepsal jsem s danou realitkou žádný papír. Z morálního hlediska jsme si minimálně kvit v tom, že oni za odkup nabídli sice relaitvně vysokou, ale přesto malou cenu a teprve na mé naléhání odstranili ze smluv prasárny stylu rozhodčí doložka, atd.

    Co myslíte, jak postupovat?
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    CIA: musím se přidat k názoru. Peníze do advokátní úschovy. Je to zcela transparentní proces a pokud se něco nevydaří není nutné peníze složitě vymáhat.
    KONOPASLIK
    KONOPASLIK --- ---
    Zas tak výjimečný to není, že se rezervačka skládá na účet RK. Samozřejmě je potřeba si dát bacha, aby to nebyla nějaká malá podvodná RK, která to sbalí, ale zrovna v případě Finnemu bych se toho až tak nebál. Pohybuju se v bankonvnictví a mám reference od kolegů z různých bank, že s nima Finnem spolupracuje a nejde o žádnou podvodnou "agentůru". Rezervační záloha na účtu RK jednoduše znamená pojistku, že ta záloha bude i v případě neproběhnutí obchodu (a tedy propadnutí) ponechána na účtu RK coby provize - mrkni do smlouvy, že tam něco takovýho bude napsaný.

    Advokátní úschova je advokátní úschova, o tom žádná, ale zbytečně paranoidní bych asi nebyl.
    MANXX
    MANXX --- ---
    CIA: To jsem myslela, že se skládá až potom ta celková částka.... ale fakt nevím :-/
    CIA
    CIA --- ---
    MANXX: Já bych tu rezervační zálohu raději skládal do advokátní úschovy.
    MANXX
    MANXX --- ---
    KONOPASLIK: Jednala jsem teda s jiným, ale choval se podobně akčně. Jenomže to oni všichni :-DD Teda co mám zatím zkušenost :-)
    MANXX
    MANXX --- ---
    KONOPASLIK: Díky!
    KONOPASLIK
    KONOPASLIK --- ---
    MANXX: Mám konkrétní zkušenost s makléřem od Finnemu - Davidem Rácem, z pozice prodávajícího. Nepomůžu ti s tvým konkrétním dotazem, protože jsem v roli prodávajícího a k obchodu zatím nedošlo. Takže zatím jen subjektivní dojem - aktivní makléř, při prohlídkách byt reprezentuje profesionálně, všechny informace, které jsem mu jako majitel dal, prezentuje dál a překvapilo mne, že si je všechny pamatuje. Z několika makléřů, skrz které byt prodávám, zatím uskutečnil nejvíc prohlídek a až na drobnost, že si nenechá říct, že "světlí byt" se nepíše s "í", má u mne zatím pět hvězdiček. Pokud dojde k obchodu právě přes něj (a tím pádem Finnem), tak sem můžu hodit report.
    MANXX
    MANXX --- ---
    Prosím o radu od těch, co tím prošli. Když kupuju byt přes realitku, musím nejdřív složit rezervační zálohu. Jak to probíhá, to podepíšu s realiťákem nějakou smlouvu a pak půjdu do banky převést částku na účet realitky?
    MANXX
    MANXX --- ---
    Má někdo zkušenost s realitkou FINNEM?
    JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    Ahoj, neznáte realitku, která se specializuje na nebytové prostory, ze kterých by se dal zrekonstruovat loft či ateliér?
    MARC
    MARC --- ---
    Ahoj, muzete mi prosim nekdo doporucit realitku, ktera by mi udelala vyjadreni o cene nemovitosti pro dedicke rizeni? Jedna se o byt v Praze a garaz na pardubicku. Diky
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam