• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MISHUGERealitní kanceláře - zkusenosti, reference
    ::všechny zkusenosti a reference sem..::
    k ním přidejte odkaz na konkrétní RK nebo jméno realitního makléře..
    určitě nebude na škodu rozepsat,co konkretně vadilo bo naopak co konkrétně potěšilo



    aneb profiltrujem dobré RK a na ty špatné se vy----!!!


    *************POZOR***POZOR***POZOR******************
    Ti,co pracuji jako makléři-jen ti spolehlivý atd(bo mají profesi spojenou s prodejem nebo pronájmem nemovitostí, pozemku atd atd) a mohou a chtějí případným bytu chtivým zájemcům poradit bo nabídnout "ferslužbu;" nechť ať do záhlaví se napíšou..ve stylu..ID, co dělám, co mohu nabídnou,jak můžu poradit atd..
    nebylo by naškodu si trochu pomoc;)
    *************POZOR***POZOR***POZOR******************


    ID Konopaslik - realitní makléř, autor realitního blogu www.martinlipa.cz. Osobně působím v Praze a rozumném dojezdu (cca 60 km), lidi mám po celé republice. Pomohu prodat libovolný typ nemovitosti, pronájmy jen okrajově. Kupujícím zajistím nejvýhodnější hypotéku. Reference buď na nyxu, nebo na stránkách. Jsem ochoten poradit i online, ale nechci se účastnit veřejných nikamnevedoucích debat na téma RK ano či ne, nevtahujte mne do nich.

    Diskuze podobného tématu:
    Byty, bydlení - prodej, pronájem, inzeráty - (de)regulace - hypotéky - družstva ... vše o bydlení
    rozbalit záhlaví
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    GOODIE: tak samo, ze to neni spravny, jen jsem se snazil naznacit, ze je treba se na takove jednani pripravit a pokavad je nemovitost pro me na tolik vyhodna, tak je treba i zabojovat proti neschopne realitce / zamestnancum, i kdyz vim, ze jsou to podvodnici a nemam na vyber, kdyz ma prodavajici uzavrenou exkluzivitu :o)

    Jinak ona kvalita ve smes nemuze byt na vysoke urovni, kdyz to neni nijak omezeny a muze to delat kazdej jouda, co si rekne, ze chce realitku..
    GOODIE
    GOODIE --- ---
    E2E4: Predpripravenou smlouvu akceptujou pouze blazen :-) Smlouva je vzdy psana tak, aby pro nabizejici stranu byla nejak vyhodna...


    POHODAVOLE: naprosto bezny je sposuta veci, otazka zni jestli je to "spravne" a nebo jestli to nelze udelat jinak a "lepe" individualne. A spravne je to tak lze to.. je to pouze na lidech co odsouhlasi - proto je jejich podpis nutny... ;-) Takze kazda dobra RK nebude mit problem zmenit podminky... Argument, ze by to stalo penize na vic dava jasne odpoved na otazku o kvalite te RK ;-)
    JONEZ1
    JONEZ1 --- ---
    POHODAVOLE:: v tomto musim souhlasit - obecne jsou smlouvy u rk postaveny temer bezvyhradne v "neprospech" kupujiciho (soudim dle vlastni zkusenost se dvema rk a jednim pravnikem). Pricemz pokud je clovek trochu mene chapavy, nebo ty podepisovane papiry necte, pripadne nema zadneho nezaujateho posuzujiciho, pak snadno uzavre pro nej nevyhodnou smlouvu (ostatne jako vsude jinde, ze?).

    Pri podpisu prvni rezervacni smlouvy mne vubec nenapadlo, ze bych si moh' prosadit nejake zmeny, coz me pak stalo pomerne dost penez, ale spadlo to do skatulky "opportunity cost", takze jsem nad tim posleze radeji mavnul rukou, abych se tim nemusel nadosmrti trapit...
    Ve druhem pripade, prestoze byla situace jeste napjatejsi, jsem si uz durazne stal za svym a vetsinu nejednoznacnosti a nevyhodneni z kaskady navazanych smluv eliminovat, nebo minimalne dostat do stavu, aby nesl nasledky vinik.

    K tomu prvnimu preslapu uvedu priklad, co bych dneska udelal jinak:
    V rezervacni smlouve obvykle stoji, ze pokud kupujici do data X.Y. neuzavre smlouvu kupni, nebo SOSBK, pak se z rezervacni zalohy (RZ) stava provize pokryvajici naklady spojene s agendou okolo prodeje nemovitosti, etc.
    Vzhledem k vysi castky, kterou RZ cini, bych si dneska uz trval na svem, ze RZ zaplatim pulku predem, a druhou pulku doplatim jako provizi za zprostredkovani obchodu, az pote, co k nemu dojde, nebo minimalne ucinim opatreni, aby RZ byla v nejakem pomeru vratna.

    Kazdopadne k E2E4 - pokladam za naprostou samozrejmost, ze pokud neni klientovi (kupujicimu) neco ze zneni smlouvy jasne, sepisujici strana to musi umet vysvetlit (kazda vetsi RK ma in house pravnika, nebo nekoho, kdo se o to stara).
    Pokud tedy nejsou schopni podat dostatecne jasne vysvetleni k bodum libovolne smlouvy, pak se na ne vybodnout (samozrejme s posouzenim "unikle prilezitosti" ke koupi a dalsich okolnosti).

    Sorry za litanie.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    E2E4: verim tomu, ze je to naprosto bezny, jestli mate o nemovitost zajem, tak bych je na to upozornil a popr. se s nekym dohodl, kdo to predela. Ja mel taky RS jen se sankcemi a s podminkami vuci me, kamaradka to pak cely predelala a nemeli s tim jediny problem (samo tam nesmej bejt kraviny). To same bylo i se SOSBK. Snazej se to dle me delat co nejjednoduseji a nejlevneji a doufaj, ze jim to lidi sezerou. Dle me je to bohuzel akorat podobne spinavej obchod jako autobazarnictvi, ale samo vyjimky se urco najdou..
    E2E4
    E2E4 --- ---
    JONEZ1: Nekdo od nich nabidl tatovi tuhle smlouvu s rezervaci ktera mi prijde ponekud jednostranne nevyhodna, tak zjistuju, jak velci sejdiri to jsou a zda se na ne radeji nevykaslat.
    JIRAN81
    JIRAN81 --- ---
    JONEZ1: urcite by melo byt, ale makleri mm radi zamlzujou. dneska uz mmka nekladou duraz na kvalitu jako spis na pokuty z rezervacek. teda pokud nechces, aby ti propadla rezervacka ,tak musis koupit jinou jejich nemovitost. vychazim ze zkusenosti makleru v kladne a benesove.
    JONEZ1
    JONEZ1 --- ---
    E2E4:: mimochodem, neni snazsi se zeptat primo nejakeho jejich maklere?
    Zrovna M&M mi prijdou, ze kladou celkem duraz na kvalitu (alespon z toho, co jsem mel moznost poznat), takze by urcite byl schopen nekdo od nich ti to cele osvetlit.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    mate nekdo zkusenost s M&M reality a jejich "rezervační zálohou" ?
    nějak mi z toho nepřijde jasné, jestli je rezervační záloha vratná, když k podepsání smlouvy s pronajímatelem nedojde.. ?

    KASUMI: tihle tam mají tam podle ObchZ - jaké výhody dává občanský zákoník?

    smlouva-o-rezervacni-zaloze.txt (6192 B)
    MIKLO
    MIKLO --- ---
    BLAINMONO
    BLAINMONO --- ---
    Cus chtěl bych se zeptat jestli máte někdo zkušenosti s VltavaReality http://www.vltavareality.cz/ a pokud jo tak jake ? :) předem dík za odpovědi :)
    MMISKAM
    MMISKAM --- ---
    MIKLO: Nemovitost s exekucí nebo nařízenou dražbou se dá do dne dražby vždy vyplatit, tj. i prodat nebo koupit. Ale je to o komunikaci s exekutorem nebo dražebníkem
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    tak tady jeden rozsudek k tomu, ze zprostredkovatelska smlouva s RK, sjednana mezi FO a RK, se nemuze ridit obchodem, ani kdyby to tam RK napsala
    Neplatnost právního úkonu - epravo.cz
    http://www.epravo.cz/top/soudni-rozhodnuti/neplatnost-pravniho-ukonu-88860.html

    Jak shora uvedeno, podle ustanovení § 651 obch. zák. vzniku práva zprostředkovatele na provizi nebrání skutečnost, že teprve po zániku smlouvy o zprostředkování je s třetí osobou uzavřena smlouva, popřípadě splněna smlouva, na kterou se vztahovala jeho zprostředkovatelská činnost. Občanský zákoník takové ustanovení neobsahuje a uzavření takové dohody v režimu občanského zákoníku je nutné posoudit jako smluvní ujednání, jímž se strany odchýlily od občanského zákoníku v neprospěch spotřebitele, tj. ujednání v rozporu s § 55 obč. zák. Na základě toho je nutné dospět k závěru, že volba obchodního zákoníku pro regulaci zprostředkovatelské smlouvy uzavřené s fyzickou osobou v postavení spotřebitele směřuje ke zhoršení právního postavení účastníka smlouvy, který není podnikatelem. Volba obchodního zákoníku je proto podle § 262 odst. 1 obch. zák. neplatná a zprostředkovatelská smlouva se tedy řídí občanským zákoníkem. Právní posouzení této otázky odvolacím soudem je tudíž nesprávné [§ 241a odst. 2 písm. b) o. s. ř.].

    JIRAN81
    JIRAN81 --- ---
    GOODIE: nemusi byt provedena drazba. Exekuci staci a musi se pred prevodem vyplatit, to je jasne.

    MIKLO: od majitele si vyzadej potvrzeni, ze nema nebo proti nemu neni vedena dalsi exekuce
    MIKLO
    MIKLO --- ---
    GOODIE: Tak v katastru je u omezení vlastnického práva uvedeno:
    Exekuční příkaz k prodeji nemovitosti
    Nařízení exekuce
    Zástavní právo exekutorské
    Zástavní právo smluvní

    V jiných zápisech je údaj Nepravomocný exekuční příkaz o zřízení zástav. práva doručen
    GOODIE
    GOODIE --- ---
    MIKLO: Tak i tak by to mela byt verejna drazba - tedy nabizena "vstupni" cena odpovida nejakemu pomeru myslim minimum ze 1/3 z odhadni ceny. Na drazbe pak cena muze vystoupat na cenu "obvyklou/trzni"... a tam bude pravdepdoobne pritomno vice realitek a soukromych osob..
    GOODIE
    GOODIE --- ---
    MIKLO: a jaka ze je opravdu skutenost? Na nemovitosti je plomba.. takze kdyz se podivas na katastr nemovitosti vidis tam presne co?

    Drazba muze byt dobrovolna a nedobrovolna - tedy to je situace kdy dluznik neco dluzi a veritel se obratil na soud. Soud nejspis pohledavku uznal a proto prisel na radu exekutor. Detaily te exekuce neznam proto nemohu odpovedet nicmene mel bys to najit na internetu protoze veskere exekuce (drazby) musi byt verejne.
    Umim si predstavit, ze je to dobrovolna drazba (uzivatel uz nema jinou moznost jak ziskat penize, tak souhlasil, at se to proda a pravdepdoobne nebude delat zadne obstrukce ... cena je, ale vyssi narozdil od nedobrovolne)

    Az zjistis detaily da se o tom bavit vic
    MIKLO
    MIKLO --- ---
    MIKLO: Sorry za ten ostřejší tón. Já už skoro spím, tak jsem myslel, že mě oslovuješ Blbe, ale tys přitom asi psal blbě :)
    MIKLO
    MIKLO --- ---
    GOODIE: Tyvole tak mě pouč :) Je to pro mě nová zkušenost. Tahle nabídka je normálně přes realitku, ti to jako řeší jak? To mě právě zajímá. Dražbou asi těžko, když z toho chtěj mít kšeft a nabízejí to konkrétní osobě.
    GOODIE
    GOODIE --- ---
    MIKLO: Blbe :) sice je tu registr dluzniku, ale veritele se mohou prihlasit i pozdeji... obavam se, ze nemovitost s plombou exekuce je neprodejna majitelem...
    MIKLO
    MIKLO --- ---
    MIKLO: No jde o to, že do dražby to ještě nešlo. Ale na katastru je plomba. Spíš mi jde o to, že majitelka dluží více věřitelům, tak jak podchytit tohle. Jak zjistit komu a kolik vlastně dluží.
    GOODIE
    GOODIE --- ---
    MIKLO: Pokud je nemovitost v exekuci musi byt provedena klasicka aukce/drazba.. v tom zadny problem neni.. problem muze byt, jen s vystehovanim ;-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam