• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MISHUGERealitní kanceláře - zkusenosti, reference
    DZEJNY
    DZEJNY --- ---
    Chystám se koupit byt přes realitní kancelář PPinvest http://www.ppinvest.cz/.
    nemáte někdo zkušenosti reference? Díky předem ocením jakoukoliv informaci.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    K1NKZ: musis rict IC, ten link je docasny a nefunguje
    FOSILIE
    FOSILIE --- ---
    LEONID_EK: když jsem pronajímala pokoj, makléř po mě chtěl jeden nájem (6.500,-) energie a jiné poplatky (jako FO atd) byly zvlášt. nakonec jsem pře bezrealitky.cz pronajala sama a stálo mě to 89 Kč :-))
    KONOPASLIK
    KONOPASLIK --- ---
    LEONID_EK: Máš možnost to s tou RK řešit. Většinou to bývá tak jak říkáš, ale třeba u levných nájmů, kde by provize byla 5-6k si taky říkám víc, prostě proto, že by se mi nevyplatilo se tím za těch pár korun zabývat. U pronájmu za 20k by mne ani nenapadlo se bavit o energiích. Je to fakt indivindi a nejlepší to bude řešit s tou realitkou, se kterou jednáš.
    LEONID_EK
    LEONID_EK --- ---
    KONOPASLIK: pri prohlidce se zminili o najmu + dph, pocital jsem tedy bez energii, kdyz sem se domlouval na podpisu rezervacni smlouvy uz z toho byl najem+energie bez dph, tak jsem trosku zmateny;) rozjel sem tuhle diskuzi jeste v jinem klubu a tam se vetsian shoduje v tom, ze by mela byt pocitana z holeho najmu a ze se nemam enchat oskubat.
    KONOPASLIK
    KONOPASLIK --- ---
    LEONID_EK: Provize je smluvní a velmi individuální záležitost. Praxe je taková, že RK si stanovuje provizi v té výši, ve které uzná za vhodné a klient to buď respektuje, nebo ne. Tam je (nebo není) prostor na smlouvání, nebo na nerealizaci obchodu.
    LEONID_EK
    LEONID_EK --- ---
    zdravim, mam jeden mozna hloupy dotaz, provize pro realitni kancelar se pocita z prvniho najmu vcetne vsech poplatku? (voda+elektrina atp.)
    K1NKZ
    K1NKZ --- ---
    Zdravim, co si myslite o teto spolecnosti? https://or.justice.cz/ias/ui/vypis-vypis?subjektId=isor%3a100167631&typ=full&klic=typgpn
    Prodavam dum za Prahou, makler se byl podivat a ted ma probehnout schuzka. Mam trochu obavy z toho ze je tato spolecnost relativne nedavno zalozena, mate nejake zkusenosti ci nazory na spolecnosti podobneho typu? Dekuji.
    HANUMA
    HANUMA --- ---
    Nenasel by se tu makler ochotny nam pomoc s hledanim nemovitosti v okrese Pha-zapad, vychod? Posta
    K1NKZ
    K1NKZ --- ---
    PURPURKA: Děkuji za info. Po předložení smlouvy z Ráje nemovitostí nezávislé právničce mi bylo sděleno, že smlouvu nemohl zhotovovat právník. Dle výpisu z obchodního rejstříku to jsou nějací mladí pánové, kteří se ani neobtěžují smlouvy nechat vyhotovovat lidmi tomu způsobilými. Jejich smlouva je absolutně nezpůsobilá k podpisu. Z vlastní zkušenosti doporučuji se této RK též vyhnout !
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    KASUMI: to je take hodne prisne!
    B3DA
    B3DA --- ---
    Já na něj s přítelkou narazil s při prohlídce jednoho bytu na Ládví, opravdu působí celkem seriózně. Ale když ho člověk prolustruje googlem, ....
    na netu na něj existuje celkem dost referencí, myslim, že i někde dřív v tomto vlákně. (samozřejmě ani jedna pozitivní)

    těch lidí bude zcela jistě víc než 3..
    PURPURKA
    PURPURKA --- ---
    RK Honzik: nedoporučuji, jednání neprofesionální, byť vystupují jako odborníci
    1) nabízejí nemovitost, tvrdí, že je bez dluhu - na nemovitosti dluh v reálu o kterém makléř nevěděl, protože si nezjistil potřebné informace
    2)neumí odpovědět na základní otázky kolik činí fond oprav - odpověď byla pán předpis záloh nemá (z mého pohledu stačí kontaktovat SVJ a informovat se)
    3) po domluvě že zašle dokumenty a dělá mrtvého brouka nekomentuji
    4) 100 tisíc provize, ale návrh na vklad do katastru, a úschovu si musíte zaplatit sami to je vrchol

    takže této RK se obloukem vyhněte!!!!!!!!!

    Hledám nemovitost / Realitní kancelář Honzík
    http://www.honzik.cz/hledam-nemovitost
    K1NKZ
    K1NKZ --- ---
    Jaké máte zkušenosti s RK Ráj nemovitostí?
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    GOODIE: tak samo, ze to neni spravny, jen jsem se snazil naznacit, ze je treba se na takove jednani pripravit a pokavad je nemovitost pro me na tolik vyhodna, tak je treba i zabojovat proti neschopne realitce / zamestnancum, i kdyz vim, ze jsou to podvodnici a nemam na vyber, kdyz ma prodavajici uzavrenou exkluzivitu :o)

    Jinak ona kvalita ve smes nemuze byt na vysoke urovni, kdyz to neni nijak omezeny a muze to delat kazdej jouda, co si rekne, ze chce realitku..
    GOODIE
    GOODIE --- ---
    E2E4: Predpripravenou smlouvu akceptujou pouze blazen :-) Smlouva je vzdy psana tak, aby pro nabizejici stranu byla nejak vyhodna...


    POHODAVOLE: naprosto bezny je sposuta veci, otazka zni jestli je to "spravne" a nebo jestli to nelze udelat jinak a "lepe" individualne. A spravne je to tak lze to.. je to pouze na lidech co odsouhlasi - proto je jejich podpis nutny... ;-) Takze kazda dobra RK nebude mit problem zmenit podminky... Argument, ze by to stalo penize na vic dava jasne odpoved na otazku o kvalite te RK ;-)
    JONEZ1
    JONEZ1 --- ---
    POHODAVOLE:: v tomto musim souhlasit - obecne jsou smlouvy u rk postaveny temer bezvyhradne v "neprospech" kupujiciho (soudim dle vlastni zkusenost se dvema rk a jednim pravnikem). Pricemz pokud je clovek trochu mene chapavy, nebo ty podepisovane papiry necte, pripadne nema zadneho nezaujateho posuzujiciho, pak snadno uzavre pro nej nevyhodnou smlouvu (ostatne jako vsude jinde, ze?).

    Pri podpisu prvni rezervacni smlouvy mne vubec nenapadlo, ze bych si moh' prosadit nejake zmeny, coz me pak stalo pomerne dost penez, ale spadlo to do skatulky "opportunity cost", takze jsem nad tim posleze radeji mavnul rukou, abych se tim nemusel nadosmrti trapit...
    Ve druhem pripade, prestoze byla situace jeste napjatejsi, jsem si uz durazne stal za svym a vetsinu nejednoznacnosti a nevyhodneni z kaskady navazanych smluv eliminovat, nebo minimalne dostat do stavu, aby nesl nasledky vinik.

    K tomu prvnimu preslapu uvedu priklad, co bych dneska udelal jinak:
    V rezervacni smlouve obvykle stoji, ze pokud kupujici do data X.Y. neuzavre smlouvu kupni, nebo SOSBK, pak se z rezervacni zalohy (RZ) stava provize pokryvajici naklady spojene s agendou okolo prodeje nemovitosti, etc.
    Vzhledem k vysi castky, kterou RZ cini, bych si dneska uz trval na svem, ze RZ zaplatim pulku predem, a druhou pulku doplatim jako provizi za zprostredkovani obchodu, az pote, co k nemu dojde, nebo minimalne ucinim opatreni, aby RZ byla v nejakem pomeru vratna.

    Kazdopadne k E2E4 - pokladam za naprostou samozrejmost, ze pokud neni klientovi (kupujicimu) neco ze zneni smlouvy jasne, sepisujici strana to musi umet vysvetlit (kazda vetsi RK ma in house pravnika, nebo nekoho, kdo se o to stara).
    Pokud tedy nejsou schopni podat dostatecne jasne vysvetleni k bodum libovolne smlouvy, pak se na ne vybodnout (samozrejme s posouzenim "unikle prilezitosti" ke koupi a dalsich okolnosti).

    Sorry za litanie.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    E2E4: verim tomu, ze je to naprosto bezny, jestli mate o nemovitost zajem, tak bych je na to upozornil a popr. se s nekym dohodl, kdo to predela. Ja mel taky RS jen se sankcemi a s podminkami vuci me, kamaradka to pak cely predelala a nemeli s tim jediny problem (samo tam nesmej bejt kraviny). To same bylo i se SOSBK. Snazej se to dle me delat co nejjednoduseji a nejlevneji a doufaj, ze jim to lidi sezerou. Dle me je to bohuzel akorat podobne spinavej obchod jako autobazarnictvi, ale samo vyjimky se urco najdou..
    E2E4
    E2E4 --- ---
    JONEZ1: Nekdo od nich nabidl tatovi tuhle smlouvu s rezervaci ktera mi prijde ponekud jednostranne nevyhodna, tak zjistuju, jak velci sejdiri to jsou a zda se na ne radeji nevykaslat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam