• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MISHUGERealitní kanceláře - zkusenosti, reference
    FILTHY_SAD_EMO
    FILTHY_SAD_EMO --- ---
    POHODAVOLE: jo, to je mi jasné, že nejde říct přesnou část, která jde vždy slevit. Spíš jsem se ptal, jestli to je/není ze strany nabízejícího normální naprosto nechtít smlouvat a ani smlouvání neočekávat...
    Podobně jako poplatek RK. Proč to platím já a ne ten, kdo nabízí? Jemu dělá RK službu...
    To je normální i jinde ve světě, nebo jen u nás?
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    FILTHY_SAD_EMO: toto se dle me neda pausalizovat, zalezi na koho narazis, takze samo zkousej smlouvat, ale hold nekdo te vyfakne :)
    FILTHY_SAD_EMO
    FILTHY_SAD_EMO --- ---
    V blízkých měsících mě čeká stěhování za prací. Tak se poohlížím po podnájmech. O kolik procent jsou obvykle ty ceny na internetu nadsazené, čili kolik tam je prostor pro smlouvání? Plzeň, minibyt tak cca. do 10.000,- vč./měsíc.
    zatím jsem sháněl byt jen jednou, a tam se majitel tvářil, když jsem řekl "tak se pojďme pobavit o ceně", jako bych byl dement, že v inzerátu ta cena byla napsaná... (počítám, že to není běžný přístup prodávajícího?)
    Dík.
    SLASTE
    SLASTE --- ---
    ahoj, neznáte, prosím, nějaké zahraniční realitní servery (německé, britské, slovenské), kde se dá inzerovat zdarma?
    DZEJNY
    DZEJNY --- ---
    Chystám se koupit byt přes realitní kancelář PPinvest http://www.ppinvest.cz/.
    nemáte někdo zkušenosti reference? Díky předem ocením jakoukoliv informaci.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    K1NKZ: musis rict IC, ten link je docasny a nefunguje
    FOSILIE
    FOSILIE --- ---
    LEONID_EK: když jsem pronajímala pokoj, makléř po mě chtěl jeden nájem (6.500,-) energie a jiné poplatky (jako FO atd) byly zvlášt. nakonec jsem pře bezrealitky.cz pronajala sama a stálo mě to 89 Kč :-))
    KONOPASLIK
    KONOPASLIK --- ---
    LEONID_EK: Máš možnost to s tou RK řešit. Většinou to bývá tak jak říkáš, ale třeba u levných nájmů, kde by provize byla 5-6k si taky říkám víc, prostě proto, že by se mi nevyplatilo se tím za těch pár korun zabývat. U pronájmu za 20k by mne ani nenapadlo se bavit o energiích. Je to fakt indivindi a nejlepší to bude řešit s tou realitkou, se kterou jednáš.
    LEONID_EK
    LEONID_EK --- ---
    KONOPASLIK: pri prohlidce se zminili o najmu + dph, pocital jsem tedy bez energii, kdyz sem se domlouval na podpisu rezervacni smlouvy uz z toho byl najem+energie bez dph, tak jsem trosku zmateny;) rozjel sem tuhle diskuzi jeste v jinem klubu a tam se vetsian shoduje v tom, ze by mela byt pocitana z holeho najmu a ze se nemam enchat oskubat.
    KONOPASLIK
    KONOPASLIK --- ---
    LEONID_EK: Provize je smluvní a velmi individuální záležitost. Praxe je taková, že RK si stanovuje provizi v té výši, ve které uzná za vhodné a klient to buď respektuje, nebo ne. Tam je (nebo není) prostor na smlouvání, nebo na nerealizaci obchodu.
    LEONID_EK
    LEONID_EK --- ---
    zdravim, mam jeden mozna hloupy dotaz, provize pro realitni kancelar se pocita z prvniho najmu vcetne vsech poplatku? (voda+elektrina atp.)
    K1NKZ
    K1NKZ --- ---
    Zdravim, co si myslite o teto spolecnosti? https://or.justice.cz/ias/ui/vypis-vypis?subjektId=isor%3a100167631&typ=full&klic=typgpn
    Prodavam dum za Prahou, makler se byl podivat a ted ma probehnout schuzka. Mam trochu obavy z toho ze je tato spolecnost relativne nedavno zalozena, mate nejake zkusenosti ci nazory na spolecnosti podobneho typu? Dekuji.
    HANUMA
    HANUMA --- ---
    Nenasel by se tu makler ochotny nam pomoc s hledanim nemovitosti v okrese Pha-zapad, vychod? Posta
    K1NKZ
    K1NKZ --- ---
    PURPURKA: Děkuji za info. Po předložení smlouvy z Ráje nemovitostí nezávislé právničce mi bylo sděleno, že smlouvu nemohl zhotovovat právník. Dle výpisu z obchodního rejstříku to jsou nějací mladí pánové, kteří se ani neobtěžují smlouvy nechat vyhotovovat lidmi tomu způsobilými. Jejich smlouva je absolutně nezpůsobilá k podpisu. Z vlastní zkušenosti doporučuji se této RK též vyhnout !
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    KASUMI: to je take hodne prisne!
    B3DA
    B3DA --- ---
    Já na něj s přítelkou narazil s při prohlídce jednoho bytu na Ládví, opravdu působí celkem seriózně. Ale když ho člověk prolustruje googlem, ....
    na netu na něj existuje celkem dost referencí, myslim, že i někde dřív v tomto vlákně. (samozřejmě ani jedna pozitivní)

    těch lidí bude zcela jistě víc než 3..
    PURPURKA
    PURPURKA --- ---
    RK Honzik: nedoporučuji, jednání neprofesionální, byť vystupují jako odborníci
    1) nabízejí nemovitost, tvrdí, že je bez dluhu - na nemovitosti dluh v reálu o kterém makléř nevěděl, protože si nezjistil potřebné informace
    2)neumí odpovědět na základní otázky kolik činí fond oprav - odpověď byla pán předpis záloh nemá (z mého pohledu stačí kontaktovat SVJ a informovat se)
    3) po domluvě že zašle dokumenty a dělá mrtvého brouka nekomentuji
    4) 100 tisíc provize, ale návrh na vklad do katastru, a úschovu si musíte zaplatit sami to je vrchol

    takže této RK se obloukem vyhněte!!!!!!!!!

    Hledám nemovitost / Realitní kancelář Honzík
    http://www.honzik.cz/hledam-nemovitost
    K1NKZ
    K1NKZ --- ---
    Jaké máte zkušenosti s RK Ráj nemovitostí?
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    GOODIE: tak samo, ze to neni spravny, jen jsem se snazil naznacit, ze je treba se na takove jednani pripravit a pokavad je nemovitost pro me na tolik vyhodna, tak je treba i zabojovat proti neschopne realitce / zamestnancum, i kdyz vim, ze jsou to podvodnici a nemam na vyber, kdyz ma prodavajici uzavrenou exkluzivitu :o)

    Jinak ona kvalita ve smes nemuze byt na vysoke urovni, kdyz to neni nijak omezeny a muze to delat kazdej jouda, co si rekne, ze chce realitku..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam