• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MISHUGERealitní kanceláře - zkusenosti, reference
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    ANDY_WARHOL: neprodaval jsem, tak nevim kolik vola realitek, kdyz mas uvedeno, at nevolaj, ale neni nic jednodussiho nez se zeptat, jak chtej pro tebe zajistit kvalitni servis, kdyz nejsou schopny pochopit, ze ti nemaj volat, kdyz je tam napsano, at nevolaj, ale uznavam, ze to nasere..
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    me na tom sere ten jejich spaming, kterej ti bere moznost volby... kdyby to nebylo, tak by ani tvuj problem nebyl, protoze by sly od valu nekvalitni. a ta tvoje moznost volby je pri spamu uz vicemene hypoteticka. coz se ti snazim porad vysvetlit.
    s autama je to totiz podobny, ty kvalitni ti vyfouknou autobazary, v zahranici taky, nez ty si tam dojedes koupit auto, tak tam spis prijede track a nalozi jich par a doveze sem...
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    POHODAVOLE: samo to nesmeruju na vsechny realitky, jeden autobazar je taky urcite slusnej :)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    ANDY_WARHOL: to je pravda, ale o tom to prece je, ze si kazdej musi vybrat, jestli se mu to casove vyplati nebo ne. Me akorat sere, ze se z toho stal business na urovni autobazaru, kde je cloveku jedno, co proda, ale zalezi jen na tom, kolik proda..
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    POHODAVOLE: ja nerikam ze ve vsech pripadech to je takto. spis jen rekapituluju nesvary ktery se dejou. tezky to neni ale obvolavat x rk kde si s tebou budou hrat akorat ping pong je proste casove narocny.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    ANDY_WARHOL: jinak mi neprijde, ze by bylo neco tezkyho na tom tam zavolat a rict, ze si neprejes, aby to inzerovali ne? :)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    ANDY_WARHOL: treba deda takhle prodava jiz delsi dobu nemovitost, myslel si, ze je chyba na strane realitky - malo reklamy, tak to zadal i jiny realitce, protoze nemel podepsanou exkluzivitu. My kdyz resili pronajem bytu, tak jsme si taky rikali, ze pockame tejden, jestli se nekdo ozve realitce a kdyz ne, tak si to zadame i sami, aby mel potencialni najemce moznost pronajmu bez provize realitce, ale nebylo treba, takze bych rekl, ze duvodu muze bejt dost, proc vidis nekolikrat jeden inzerat. Ovsem jestli to nekdo dela za zady majiteli, tak by si toho stejne mel za nejakou dobu vsimnout, kdyz si mapuje konkurencni nabidky v okoli, ale samo to nemeni nic na tom, ze je to hnus. Me by spis prislo fer, kdyby realitky nesly i trochu odpovednosti za to, co prodavaj. Vsude se chvastaj, jak zajistujou pravni sluzby atd, ale kdyz pak clovek zjisti, ze koupil neco, co je cerna stavba, tak od toho daj ruce pryc..
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    POHODAVOLE: zada? myslis stylem "dobry den, jsme z realitni kancelare xy, muzeme vam pomoci pronajmout vasi nemovitost" no uz ste dneska tricaty, pro me za me se treba poserte. ja vam nic podepisovat nebudu. v teto chvili(mozna spis driv) dotycny radeji stahne inzerat a pta se znamych. mezitim mu zacnou vodit realitaci kunsofty.
    definuj slovo zada. podlehnuti obrovskemu natlaku u me neni zadat. a vzhledem k tomu ze vidis casto i stejne fotky je evidentni ze majitel nespolupracuje.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    ANDY_WARHOL: ono to spis bude tim, ze to nekdo zada vice realitkam..
    KVJETINKA
    KVJETINKA --- ---
    ANDY_WARHOL: jo, to jasne ze otravujou, to jsem pocjopila z hlasek typu "RK nevolat" .. a povzdechu zoufalych majitelu, kterym pres vsechny snahy stale volaji RK a chodi na prohlidky v prevleku za normalni klienty.. ale nenapadlo me ze nabizeji i to co treba vubec nemaji nasmlouvane.. svoloc, fakt..

    Ale kdyz tak premejslim nad tim s jakejma typama lidi jsem se v ty RK setkala, tak se asi nedivim nicemu..
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    KVJETINKA: vzhledem k tomu ze jednu nemovitost nabizi vic realitek, tak asi smeji nabizet co chteji a kdyz nekoho sezenou tak se majiteli vnuti. ale co vim tak i kdyz v inzeratu napises ze nechces rk otravujou te ve velkym. a tomu tlaku vetsina lidi podlehne. o svobodne volbe se tu mluvit da asi podobne jako v pripade prodejnich zajezdu pro duchodce. minimalne je silne omezena
    KVJETINKA
    KVJETINKA --- ---
    ANDY_WARHOL: a oni smeji nabizet nemovitosti kde s nima majitel nema smlouvu? :-O
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    KVJETINKA: me by se libilo, kdyby realitky ze zakona nesnely odpovidat na inzeraty a mohly by nemovitosti nabizet az teprve potom, co by za nimi majitel prisel sam a projevil by svou vuli. odpadlo by pak to, ze obsadi vsechno a sedi na tom jak zaba na praneni a nedaj sanci lidem obchodovat bez nich. ono kdyz nekdo neprodava/nepronajima casteji, tak se necha snadno zmanipulovat a ve vysledku je otraveny taky, protoze mu naslibuji hory doly a skutek utek
    KVJETINKA
    KVJETINKA --- ---
    MARQETHA: no hlavně bych řekla, že když si v tý nabídce vybereš něco co by ti vyhovovalo, čehož je jak zrnek máku, tak ti nezbejvá než vytrpět realitku přes kterou se to prodává, a nebo jít s brekem o dům dál..
    kdyby si člověk mohl vybrat kterou realitku ke koupi svý vybraný nemovitosti využije nebylo by to vůbec od věci .. ale tak trochu utopie :)
    MARQETHA
    MARQETHA --- ---
    ...proto díky za tyhle reference ;) kéž by jich bylo víc a víc a prodávající klienti si pak vybírali makléře podle nich - tak, jak by ostatně měl trh fungovat. bohužel ovšem chápu, že zorientovat se mezi těmi tunami realitek a jejich makléřů v ČR, mnohdy neuvěřitelně fluktujících, je makačka :/
    KVJETINKA
    KVJETINKA --- ---
    LADY_LEIA: tak to je dost na pitchu... ale toho majitele zkuste jestli na něj máte kontakt, alespon zjistit co rikaj oni jemu. blby je, ze jestli maji vyhradni smlouvu, tak to bude problem pro nej, protoze on bude mit nastavenou nejakou pokutu pokud nepujde prodej pres ne..
    btw, fakt divnej pristup, oni chtej zaplatit rezervaci a podepsat od vas rezervacni smlouvu ale vy ji mate sestavit?

    Ja jsem na tom stejne, primarne mi nevadi zaplatit rezervacni poplatek, kdyz pro me neco udelaj za to (treba to co je dohodnuty v ty smlouve), ale ne ze se do me pak budou navazet a navic mi lhat.

    A kdybych to mela zhodnotit, tak nejlepsi praci odvadej lidi, ktery platis za odvedenou praci (avokatka, notarka) ... ten zbytek co jede z provize jsou jen pricmrndavaci, ktery nevidej dal nez za tu provizi.. a nejak moc neresej vasi spokojenost..
    LADY_LEIA
    LADY_LEIA --- ---
    KVJETINKA: tihle maji exkluzivni smlouvu s majitelem. Ta nase rezervacni smlouva je podle staryho obcanskyho zakoniku a dela hrozny ofuky s tim, aby ji jeho pravnici predelali, chce to po nas. Uvazujeme, ze kontaktujeme majitele naprimo, zda by byla mozna domluva, protoze za to, co predvadi, si zadnou provizi nezaslouzi, zvlaste ne tu, o kterou si rika.
    Antiflejm dodatek: s provizi realitce nemam problem, ale musim mit dojem, ze za ni dostanu adekvatni sluzby. Tady ten dojem opravdu nemam. O byt vsak stojim.
    KVJETINKA
    KVJETINKA --- ---
    LADY_LEIA: neinzeruje prodávající i jinde? já jsem pak fotky z inzerátu prohnala google vyhledávánim a ke svýmu přkvapení jsem zjistila, že prodávaj ještě u jiný realitky...

    btw, advokátka když viděla tu rezervační smouvu málem spadla ze židle.. ale řekla mi, že si myslí že je neplatná, a že kdyby se to dalo k soudu tak z nich tu zálohu vyrazí zpátky na 99%.. tak kdybych měla čas a náladu možná to zkusim :)
    LADY_LEIA
    LADY_LEIA --- ---
    KVJETINKA: oni na to snad maji u tehle frencizy nejake skoleni :) jedname ted o koupi bytu s jinou jejich pobockou a vidim nektere spolecne body. Taky jsme meli zaplacene nejake odborniky, se kterymi se jejich zastupce (podle me zbytecne) hadal. I kdyz v nasem pripade ten makler sabotuje uz podepsani rezervacni smlouvy. Momentalne je mic na jeho strane hriste a podle toho, jaka bude reakce, bud spolupraci ukoncime nebo ne. Ten byt se nam sice moc libi, ale to jeho chovani me uplne znechucuje a od spoluprace odrazuje. Podrobneji se to kdyztak resilo v auditku o bytech, kdyby mel nekdo zajem :)
    KVJETINKA
    KVJETINKA --- ---
    PONCIK: no podle toho co jsem zjistila jsou to frenčízy.. takže třeba některá pracuje.. ale tahle to neni :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam