SUSANNA: Já narozdíl od Martina Fojtíka nepovažuju za zbytečné se k tomu vyjadřovat, byť ne kvůli tobě, ale kvůli ostatním, kteří tuto diskuzi čtou. Ty totiž nejsi ani naší potenciální klientkou, jak vyplývá už z tvého prvního postu "Snažila jsem se bez úspěchu najít majitele, pak jsem zavolala do RK". Pokud někdo najde v inzerci nemovitost nabízenou RK a nejdřív se snaží kontaktovat majitele, tak je to přesně ta zlodějina, o které se ve vedlejší diskusi dva týdny zpátky mluvilo. Byť s tím nesouhlasím, tak si umím představit, že RK obejde někdo, kdo je nespokojen s její prací. Ale snažit se RK obcházet ještě předtím, než ji vůbec kontaktuji, to mi hlava nebere.
K tomu konkrétnímu případu - nevím, jaké majitele nebo předsedy SVJ jsi obcházela, tak dalece s tím případem seznámen nejsem a ani tím nechci ztrácet čas. Je to tak jak jsem psal a blokační dohodu ti fakt skenovat nebudeme.
Obecně ale k těmto praktikám - vím, že občas někdo nějakou volavku (jak píše
ANDY_WARHOL) použije. Praktiky různých RK jsou různé a nebudu tvrdit, že to nikdo nedělá. Můžu s jistotou tvrdit, že to neděláme my, protože si vážíme dobrého jména, které nám jako nově vzniklé RK naše mateřská společnost poskytla. A fakt nemáme zájem se o něj připravit zrovna takovouhle blbostí.
Druhá věc je, že používání volavek je smysluplné (nepíšu omluvitelné) v okamžiku, kdy má makléř srovnatelnou, ale hůře prodejnou nemovitost v podobné lokalitě. Pak naláká kupce na falešný inzerát a ukecá ho na jiný byt. My žádný srovnatelný byt na Lužinách nemáme, ba dokonce ani na celé Praze 5. Jaký by pro nás potom mělo smysl takovou volavku zveřejňovat?
Ať si udělá každý vlastní obrázek.