• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MISHUGERealitní kanceláře - zkusenosti, reference
    ::všechny zkusenosti a reference sem..::
    k ním přidejte odkaz na konkrétní RK nebo jméno realitního makléře..
    určitě nebude na škodu rozepsat,co konkretně vadilo bo naopak co konkrétně potěšilo



    aneb profiltrujem dobré RK a na ty špatné se vy----!!!


    *************POZOR***POZOR***POZOR******************
    Ti,co pracuji jako makléři-jen ti spolehlivý atd(bo mají profesi spojenou s prodejem nebo pronájmem nemovitostí, pozemku atd atd) a mohou a chtějí případným bytu chtivým zájemcům poradit bo nabídnout "ferslužbu;" nechť ať do záhlaví se napíšou..ve stylu..ID, co dělám, co mohu nabídnou,jak můžu poradit atd..
    nebylo by naškodu si trochu pomoc;)
    *************POZOR***POZOR***POZOR******************


    ID Konopaslik - realitní makléř, autor realitního blogu www.martinlipa.cz. Osobně působím v Praze a rozumném dojezdu (cca 60 km), lidi mám po celé republice. Pomohu prodat libovolný typ nemovitosti, pronájmy jen okrajově. Kupujícím zajistím nejvýhodnější hypotéku. Reference buď na nyxu, nebo na stránkách. Jsem ochoten poradit i online, ale nechci se účastnit veřejných nikamnevedoucích debat na téma RK ano či ne, nevtahujte mne do nich.

    Diskuze podobného tématu:
    Byty, bydlení - prodej, pronájem, inzeráty - (de)regulace - hypotéky - družstva ... vše o bydlení
    rozbalit záhlaví
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    WARBABY8: pri koupi nemovitosti, kde bych se uvazovala k uveru na 20 - 30 let, se nebudu spolehat na papiry predlozene realitkou, pri vsi ucte ke vsem :-) vytahla bych si je z katastru sama.
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    WARBABY8: a jak to přesně vypadá? viděli jsme zatím jen list vlastnictví... a pak jsme se dívali přes net na katastr
    WARBABY8
    WARBABY8 --- ---
    COQUINE: slušná realitka ti ty nabývací tituly dodá sama...
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    COQUINE: díky za tip, zkusíme pánovi zavolat.
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    COQUINE: jo a samozrejme si proklepnout nabyvaci tituly v katastru nemovitosti, za tech par korun to stoji.
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    PETEKKA: notare ti doporucim klidne judr. peterku z cerny ruze, ten je spolehlivej. advokaty bych doporucila akorat tak svy kolegy, to by nebylo koser :-) rozhodne si ale vyber takoveho, ktery nebude spjat s prislusnou RK. plus je teda vhodne upravit dle toho uhradu kupni ceny (idealne tak, ze uhradou do uschovy je uhrazena kupni cena). plus si posichrovat uhradu dane.
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    prosím jak je to se zařízením notářské nebo advokátní úschovy? Máte nějaký spolehlivý tip na konkrétního člověka?
    realitka nám nabízí svého advokáta, ale po proklepnutí - nemá ten chlápek dobré reference a dokonce byl tehdy v novinách spojován s nějakými podvody:D co máme dělat?
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    TERA79: doporucuju mit vlastniho pravnika
    pred podpisem (v den podpisu) proklepnout dostupne registry, vc. CEEČR.
    TERA79
    TERA79 --- ---
    WARBABY8: Když my se v tom už rok plácáme. Z požadavků jsem slevila, co se lokality týče i cenový strop jsme navýšili. Jinak mám představu celkem jasnou a nemyslím si, že by to bylo něco extra. Před Vánoci jsme si řekli, že to ho bylo dost a že si musíme orazit, přišlo nám to jak plýtvání časem. Teď je na to asi nejvíc času, mládě je rozumným takže, když už musí s námi, je to většinou v pohodě, nemá žádné úkoly a oba máme relativně stálou pracovní dobu, takže pokud něco domluvíme, přijdeme bez odkladů.
    Hledáme byt na doživotí, tak by měl být vymazlený. Respektive chceme si nechat stávající byt pro nás, jestli se dožijeme stáří, a pořídit větší, protože si v současném lehce stojíme na hlavě, jak malá roste. A jelikož to bude pravděpodobně to jediné, co z nás vypadne, až to zabalíme. ;)

    PETUL_KA: Tak to máme stejné. Poptávky jsme zkoušeli, ale tam to nepadlo na úrodnou půdu, sem tam projedu stránky větších realitek. Popřípadě si všímám plachet pověšených z oken v oblíbených končinách.
    WARBABY8
    WARBABY8 --- ---
    TERA79: v pohodě ;-) no jako já už si taky začal řikat, že budu muset ubrat ze svých nároků, ale pak se objevilo tohle, je pravda, že to bylo za trochu vyšší cenu než jsem do toho původně chtěl dát, ale jiný věci to naprosto vynahradili i z finančního hlediska (fond oprav, náklady). Zase je fakt, že pokud si budeš brát hypotéku tak teď je opravdu nejlepší doba jinak pokud na to máš rok tak si myslim že to nebude problém něco najít...

    těch víc realitek může bejt z různejch důvodů. Já si ze začátku taky řikal, že má ten člověk větší jistotu že ta nemovitost bude "vidět" ale pak jsem zjistil, že pokud je realitka dobrá, využívá minimálně jeden z těchle servrů takže pokud máš opravdu zájem o koupi a hlídáš si to tak si troufam říct že ti žádná nabídka neuteče... Třeba na druhou stranu byt co sem kupoval byl taky u dvou realitek, ale majitel s tou jednou přestal spolupracovat, ale ta ho nabízela v klidu dál

    takže prostě vytrvej a uvidíš že najdeš... teda pokud máš aspon trochu reálný požadavky ;-) a pokud tě netlačí čas určitě se nehrň do kompromisů protože předpokládam že nehledáš byt na rok ale na delší dobu...
    PETUL_KA
    PETUL_KA --- ---
    TERA79: Mám filtr na sreality a když se objeví něco použitelnýho, tak tam zavolám. Přístup makléřů je různý, většinou proběhne prohlídka a tím to skončí. Paní z Century 21 jediná zavolala za týden a ptala se, jeslti máme zájem, působila nejvíc profi. Měli jsme tu čest i s pánem, co se ani nesnažil tvářit jako makléř, ale byt naštěstí nestál za to, abychom s ním vyjednávali. Poptávku máme zadanou u několika makléřů, ale sama vidím, že každý byt v naší lokalitě prodává úplně někdo jiný, takže by byla náhoda, kdyby to, co konkrétně cheme se dostalo k makléři, který má naši poptávku. Provize byla buď zahrnuta v ceně, takže nevím jak velká a u jednoho bytu se platila zvlášť 100k za byt za 2.5M.

    Tímto bych si chtěla zadat poptávku na byt v Karlíně u místních makléřů, podrobnosti kdyžtak pošta.
    TERA79
    TERA79 --- ---
    WARBABY8: Promiň, za našlA. Zkušenost stejná, realitky jsou nacpané i na bezrealitky a jsou dokonce i v annonci. Jeden byt nabízí klidně i 5 realitních kanceláří, většinou bez rozdílu ceny (to nechápu, proč to nabízejí přes více RK) nebo byl rozdíl u jednoho bytu třeba i 250 tis.
    Takže prostě obrnit a pokračovat. Hm, tak jo. Čas nás ještě netlačí, ale příští rok, kdy dcera nastupuje do 1. třídy už by to stěhování kvůli zvykání si na nový domov i kolektiv mohlo být za námi.
    WARBABY8
    WARBABY8 --- ---
    TERA79: byt sem hledal na profláknutejch serverech (sreality, bytyzápad, plzen-reality info bezrealitky) hledal jsem byt jen v plzni a zjistil jsem že víceméně kompletní nabídka je na těchle servrech pak se to dubluje. Prošel jsem si taky řadu bytů, měl jsem výhodu, že jsem na to nespěchal a vybral si opravdu víceméně bez kompromisů to co jsem chtěl. A opravdu na chování realiťáka hodně rychle poznáš co je zač...
    TERA79
    TERA79 --- ---
    WARBABY8: A byt sis našla sama nebo sis někde zadala poptávku? Známí? My jsme v prvním kole obešli bytů snad 15, sem tam je prezentovali zástupci větších realitek a i když jsme jim sdělili naše požadavky, pro eventuální další nabídky, většinou nabídli něco úplně mimo nebo nic. Jediný, kdo nám přišel fakt jako člověk, který ví, o čem mluví, tak to byl pán z Century 21, ale zase byt, co prezentoval byl silně předražený na formu vlastnictví a stav. Prodávajícího nic netlačilo, prostě čekal, až se chytí rybka, co peníze zas až tak neřeší a uchvátí ji lokace, která teda byla dokonalá, nám bohužel výhled a lokace nečiní top podíl na ceně.
    Co se provize týče, tak buď byla zahrnuta v ceně nebo to hráli do ztracena "určitě se domluvíme".
    Upřednostňuji samozřejmě, pokud mám přesnější informace.
    WARBABY8
    WARBABY8 --- ---
    TERA79: ono to člověk pozná na jednání toho makléře... taky teď kupuju byt a už jen stačí jestli po tobě chce po prohlídce podepsat nějaký lejstro nebo ne... plus i rovnou řekl kolik je provize z ceny a podobně... na 1,7M za byt chtěl 30 tisíc... jednání i všechno ostatní suprový... ještě to teda neni ukončený ale zatim řikam že bomba spolupráce...
    TERA79
    TERA79 --- ---
    Ahoj, jak si proklepáváte realitní makléře či společnosti? Justice, živnostenský rejstřík, reference?

    Má smysl vůbec prolézat sreality a pod? Našli jsme byt, který nás zajímá a prodává ho člověk, kterého jsme nikde nenašli a činnost má podle živ. rejstříku přerušenou od 2008. Přesto na www. stránkách prezentuje sedmileté zkušenosti. Když jsme hledali společnost, pod kterou vystupuje, tak jsme ji nenašli, reps. se stejným názvem je v likvidaci. Ale společností je více, žádnou provázanost jsme nenašli. Makléř sám má trvalé bydliště v Horní Dolní, kancelář na Praze 5 a je členem představenstva SVJ na jedné pražské adrese.
    Jelikož je to celkem zásadní krok za docela velké peníze (alespoň pro nás) a jelikož už jsme utrpěli jeden pokus o koupi bytu, rozblikal se mi majáček.
    Předesílám, že zatím jsem se pouze ozvala na e-mail o doplnění informací, než se pokusíme sjednat osobní prohlídku.

    Dali jsme si 4 měsíce pohov a sbírali síly na nové kolo. Ale chce to hroší kůži. :/
    KONOPASLIK
    KONOPASLIK --- ---
    DAMIAN: Neříkám, že nikdo nedělá za míň. Je to o tom, jak si kdo cení svou vlastní práci a samozřejmě i o tom, jaké služby za tu cenu je schopen nabídnout. Garážovky, jejichž náklady tvoří toliko inzerce na srealitách a benzín + když se občas povedlo něco prodat, tak levnej advokát, můžou jít klidně na 2%, o tom žádná. Ale pokud chci odvést dobrou práci, tak za ni chci být adekvátně ohodnocen. Jsou klienti, kteří to akceptují a pak se dohodneme a jsou klienti, kteří to neakceptují, tak se dohodneme, že se nedohodneme. :)
    DAMIAN
    DAMIAN --- ---
    KONOPASLIK: uváděný ceny jsou dobry pro orientaci... ale současna realita je fakt nižší... kupoval jsem 3,3mil, provize 100kk
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    BLACKYT: ja mam byt cez remax, kde proviziu platil predavajuci, takze ani neviem, kolko bola :)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Tak ono hlavne zalezi na tom, co clovek kupuje. My davali onehda provizi 200 k za nemovitost do 2 m, ale bylo to vyhodny, takze jsme to brali jako celkovou sumu, ktera byla uvedena v inzeratu,..
    KONOPASLIK
    KONOPASLIK --- ---
    ANTALSTASEK: Nepracuju za méně.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam