• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MISHUGERealitní kanceláře - zkusenosti, reference
    ::všechny zkusenosti a reference sem..::
    k ním přidejte odkaz na konkrétní RK nebo jméno realitního makléře..
    určitě nebude na škodu rozepsat,co konkretně vadilo bo naopak co konkrétně potěšilo



    aneb profiltrujem dobré RK a na ty špatné se vy----!!!


    *************POZOR***POZOR***POZOR******************
    Ti,co pracuji jako makléři-jen ti spolehlivý atd(bo mají profesi spojenou s prodejem nebo pronájmem nemovitostí, pozemku atd atd) a mohou a chtějí případným bytu chtivým zájemcům poradit bo nabídnout "ferslužbu;" nechť ať do záhlaví se napíšou..ve stylu..ID, co dělám, co mohu nabídnou,jak můžu poradit atd..
    nebylo by naškodu si trochu pomoc;)
    *************POZOR***POZOR***POZOR******************


    ID Konopaslik - realitní makléř, autor realitního blogu www.martinlipa.cz. Osobně působím v Praze a rozumném dojezdu (cca 60 km), lidi mám po celé republice. Pomohu prodat libovolný typ nemovitosti, pronájmy jen okrajově. Kupujícím zajistím nejvýhodnější hypotéku. Reference buď na nyxu, nebo na stránkách. Jsem ochoten poradit i online, ale nechci se účastnit veřejných nikamnevedoucích debat na téma RK ano či ne, nevtahujte mne do nich.

    Diskuze podobného tématu:
    Byty, bydlení - prodej, pronájem, inzeráty - (de)regulace - hypotéky - družstva ... vše o bydlení
    rozbalit záhlaví
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    GREVE: nene, Vltava reality.. jsou malinkaty a pan kovboj bude.
    GREVE
    GREVE --- ---
    SARAJ: A není to MM reality nebo podobná síť? Ti mají v popisu práce lidi nejdřív tlačit do exkluzivní smlouvy a teprve pak něco řešit. V tomhle smyslu je opravdu lepší nějaká menší realitka, jenže to zas na maloměstech bývají hrozní kovbojové. Nejlepší je nějaká střední cesta.
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    GREVE: mne to prave dost prekvapilo, provizi si rekl vic jak slusnou, tlaci mne ve smlouvach a jeste mi tvrdi pecicky jako - vyprdnete se na tohle a tohle...ok, dik za reakce.
    WARBABY8
    WARBABY8 --- ---
    SARAJ: jak řikam já bych se na něj vykašlal rovnou ale je to na tobě...
    GREVE
    GREVE --- ---
    SARAJ: Zrovna jsem prodával byt na maloměstě, místní realitky byly příšerný, tak jsem si sjednal slušnýho makléře z 20 km vzdálenýho města. Sice chtěl ne úplně malou provizi, ale staral se dobře, jezdil tam na prohlídky, se všema dokumentama k podpisu přijel do Prahy, takže se to určitě vyplatilo.

    Myslím, že ani v JČ s tímhle postupem nebude problém, nenapadá mě tam lokalita, do který by se nedalo dobře dostat odjinud.
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    WARBABY8: jasne,
    ja prave Praha a barak je JC... narocnejesi to bude, al enemam rada jednani - Mila zlata, takhle takhle jinak cau..
    WARBABY8
    WARBABY8 --- ---
    SARAJ: tak to neznamená že realitka z jinýho města ti nemůže nabízet tu nemovitost... pokud bydlíš na vesnici a nemáš tam realitku tak to taky neznamená že si to můžeš prodat jen sám. Nevim kde to máš ale určitě bude do 50 km nějaký větší město tak se poptej tam plus máš velký realitky který mají působnost po celý ČR. Máš výhodu že když prodáváš tak si realitku můžeš vybrat...
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    WARBABY8: prave tohle je male mesto a on je tam sam.. takze si diktuje koukam. V pudovnim navrhu bylo 12 mesicu, masakr...
    WARBABY8
    WARBABY8 --- ---
    SARAJ: mam a poslal sem je kamsi... realitek je milion... vyber si jinou...
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    zdravim, mam dotaz - jednam s jednou realitkou - predbezne -o prodeji baraku, jde o male mesto, maji vyhodu domacich.. ale pan se mi snazi nekompromisne natlacit do exkluzivni smlouvy na min 6 mesicu. Plus smlouvy,ktere zatim poslal - zprostredkovatelske, jsou opravdu nic moc.. pravnik se nad tim zhrozil. Mate nekdo zkusenosti s podobnym jednanim?
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    A mohu se zeptat... když tu nemovitost prodává realitka, která jí před tím odkoupila od majitele v exekuci.... dá se potom zpochybňovat nějaké vlastnictví z minulosti atd?
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    GREVE: Podepisuju, mluvíš mi z duše.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    GREVE: ty si chytrak vid?
    reknu ti zcela konkrerni vec co se ti muze stat, protoze realitka byt nabizi na pul nacerno a s majitelem se poradne nedomluvi. prijdes na prohlidku a nejsou klice. to se mi (u pronajmu) stalo. sice prkotina ale nastve to dost.
    GREVE
    GREVE --- ---
    ANDY_WARHOL: Za takovýhle rady by ti měli lidi platit, protože to se zadarmo nedává!
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    GREVE: protoze to taky muze znamenat, ze ten majitel to vubec pres tu realitku nabizet nechtel.
    to ze se s nimi domluvil je jen tvoje domenka, zadny dukaz proto nemas.
    jedine co jsem napsal, aby byla dotycna opatrna, tot vse...
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    GREVE: Pač realitky jsou přece příživníci, původci všeho zla a tak vůbec. Nic, co udělají, nemůže být normální.
    GREVE
    GREVE --- ---
    Já nevím, čemu se všichni vždycky tak diví. Prostě majitel to zadal třem realitkám (jestli aktivně, nebo si ho samy našly, je úplně jedno), domluvil se s nima na ceně, a protože to neni za týden prodaný, tak to zkouší i sám za vyšší cenu (co kdyby se někdo chytnul). Nebo začínaly všichni na stejný ceně a realitky pravidelně - se svolením majitele - cenu upravují.

    To, že jednu nemovitost nabízí víc realitek, je naprosto běžný, ačkoliv ne vždycky úplně šťastný. Opravdu nechápu, proč v tom laici hledají nějaký podvod.
    MMISKAM
    MMISKAM --- ---
    BLACKYT: Je možné, že RK majiteli volali, když si dal soukromý inzerát a jsou s ním domluveni, že mohou byt nabízet. Ne všechny RK inzerují se smlouvami a už vůbec exkluzivně. Možná, že jsou již s majitelem domluveni na slevě, ale majitel už na svůj inzerát "kašle" a slevu neaktualizoval, když ví, že se mu o nabídku někdo stará. A když zavoláš majiteli, může ti dát ještě levněji, protože to bude bez provize. Ale pak se stejně musíš postarat o právní servis apod.
    BLACKYT
    BLACKYT --- ---
    Ok. Ja se v tomhle bohuzel nevyznam vubec. Poprvy shanim byt a porad tapu. A v cem by mohl byt pak problem nebo na co si dat kdyztak pozor?
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    BLACKYT: ja netusim jak je to v konkretnim pripade, ale byl bych opatrny
    BLACKYT
    BLACKYT --- ---
    Dobre no, ale potom tedy, kdyz realitka uvadi cenu o 250tisic min nez majitel i s poplatly? Tak proc bych se mela ozyvat majiteli, kdyz to muzu prvne zkusit u ty realitky za tu nizsi cenu?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam