• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MISHUGERealitní kanceláře - zkusenosti, reference
    ::všechny zkusenosti a reference sem..::
    k ním přidejte odkaz na konkrétní RK nebo jméno realitního makléře..
    určitě nebude na škodu rozepsat,co konkretně vadilo bo naopak co konkrétně potěšilo



    aneb profiltrujem dobré RK a na ty špatné se vy----!!!


    *************POZOR***POZOR***POZOR******************
    Ti,co pracuji jako makléři-jen ti spolehlivý atd(bo mají profesi spojenou s prodejem nebo pronájmem nemovitostí, pozemku atd atd) a mohou a chtějí případným bytu chtivým zájemcům poradit bo nabídnout "ferslužbu;" nechť ať do záhlaví se napíšou..ve stylu..ID, co dělám, co mohu nabídnou,jak můžu poradit atd..
    nebylo by naškodu si trochu pomoc;)
    *************POZOR***POZOR***POZOR******************


    ID Konopaslik - realitní makléř, autor realitního blogu www.martinlipa.cz. Osobně působím v Praze a rozumném dojezdu (cca 60 km), lidi mám po celé republice. Pomohu prodat libovolný typ nemovitosti, pronájmy jen okrajově. Kupujícím zajistím nejvýhodnější hypotéku. Reference buď na nyxu, nebo na stránkách. Jsem ochoten poradit i online, ale nechci se účastnit veřejných nikamnevedoucích debat na téma RK ano či ne, nevtahujte mne do nich.

    Diskuze podobného tématu:
    Byty, bydlení - prodej, pronájem, inzeráty - (de)regulace - hypotéky - družstva ... vše o bydlení
    rozbalit záhlaví
    MMISKAM
    MMISKAM --- ---
    MARQETHA: Přesně:-D
    MARQETHA
    MARQETHA --- ---
    MMISKAM: to mě těší ;) a nick mi asi říká, odkud vítr vane... z Olomouce? :)
    SUSANNA
    SUSANNA --- ---
    Zkus googlit "Omega reality zkušenosti" a názory lidí najdeš.
    SUSANNA
    SUSANNA --- ---
    Pokud by se mi již od začátku nezdálo chování makléře korektní, do exkluzivní smlouvy bych nešla. Zeptej se lidí v okolí, koho by mohli doporučit, nejlepší je pracovat s někým, na koho máš dobré reference. Nebo zkus podat inzerát sama do místního tisku a nech si smlouvy udělat od dobrého právníka. Na inzerát se pravděpodobně ozvou další prodejci z okolí s nabídkou spolupráce, měla bys pak větší výběr.
    DIM_
    DIM_ --- ---
    Ma tu někdo zkušenost s Omega reality? Nebo minimalne predstavu jak jsou velky?
    Filtr nic nenasel.
    MMISKAM
    MMISKAM --- ---
    Vídím, že je nás víc z Remaxu:-)
    Nemovitosti mám jedině s exkluzivní smlouvou a to na jeden, dva, tři, pět měsíců, klienti mi smlouvy nevypovídají, ani neruší, když si vyzkouší, jak pracuji.
    Makléře si člověk taky může vybrat, nemusí mu sedět ten, na kterého se obrátí. Ale jsou prodávající, kteří mají pravidlo, že kdo prodá, tak to bude mít, čím více RK, tím mám větší šanci.... a to je hloupost. Nehledě na to, že ani kolikrát nevědí, kde se jim nemovitost všude inzeruje a kdo ji má v nabídce a hlavně za kolik.
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    KASUMI: chtela jsem to panovi takhle navrhnout,ale pristup exkluzivni smlouva nebo nic.. no asi ne no.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    ja osobne, kdyz uz bych uvzaovala o exkluzivite, dala max. na 3 mesice s moznosti okamziteho ukonceni, pokud ten clovek nevyviji nejakou sjednanou cinnost (ale je nutne si rict na zacatku, co vse bude delat)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    MARQETHA: ja ti nevim, ale podepsat cizimu cloveku exkluzivitu na pul roku? Co kdyz zjistim po par tydnech, ze ten clovek je absolutne neschopnej? Ja ti nevim, ale pokavad prodavajici za neco stoji, tak to nebude nabizet dal a pokavad za neco stoji makler, tak to proda ne? Samo za predpokladu, ze cena nebude prepralena atd a ty reference na strankach jsou taky celkem legracni :)
    MARQETHA
    MARQETHA --- ---
    SARAJ: já rozumim tomu, že kdo se v realitách sám nepohybuje nebo nemá s prodejem/pronájmy nemovitostí hojný zkušenosti, nemůže do toho vidět. já se v nich pohybuju jako makléř RE/MAXu a jsem přesvědčená o tom, že exkluzivita je pro prodávajícího jedině plus - ovšem jen pokud si vybereš pořádnýho makléře, kterej se prodeje chopí, bude mít zkušenosti, obchodní dovednosti, bude aktivní a bude tě pravidelně informovat o průběhu. jak víme, reality jsou živnost volná, bez nároků na vzdělání, školení, certifikace apod. a tudíž si realitku může otevřít každej mamlas. vyvstává tím pádem ta zásadní otázka: jak najít v tý hromadě kanceláří a lidí pořádnýho slušnýho makléře? ideálně na základě pozitivních referencí - buď od známejch/kamarádů/příbuznejch, anebo z internetu (v RE/MAXu se reference klientů zobrazujou u každýho makléře). neni určitě nutný, aby byl přímo z obce, ale alespoň z okolí, díky čemuž bude mít pravděpodobně zásobu kontaktů na klienty aktuálně poptávající nemovitosti v tý lokalitě.
    co se týče doby platnosti smlouvy, doporučuju v případě prodeje RD podepsat na 5 až 6 měsíců. ne víc pro případ, že by tě přece jen makléř nepřesvědčil - třeba s tebou během prodeje málo komunikoval nebo se ti nezdál dostatečně aktivní. ne míň proto, aby makléř dostal šanci podniknout všechny marketingový a prodejní aktivity + zájemci na ně stihli zareagovat.
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    GREVE: nene, Vltava reality.. jsou malinkaty a pan kovboj bude.
    GREVE
    GREVE --- ---
    SARAJ: A není to MM reality nebo podobná síť? Ti mají v popisu práce lidi nejdřív tlačit do exkluzivní smlouvy a teprve pak něco řešit. V tomhle smyslu je opravdu lepší nějaká menší realitka, jenže to zas na maloměstech bývají hrozní kovbojové. Nejlepší je nějaká střední cesta.
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    GREVE: mne to prave dost prekvapilo, provizi si rekl vic jak slusnou, tlaci mne ve smlouvach a jeste mi tvrdi pecicky jako - vyprdnete se na tohle a tohle...ok, dik za reakce.
    WARBABY8
    WARBABY8 --- ---
    SARAJ: jak řikam já bych se na něj vykašlal rovnou ale je to na tobě...
    GREVE
    GREVE --- ---
    SARAJ: Zrovna jsem prodával byt na maloměstě, místní realitky byly příšerný, tak jsem si sjednal slušnýho makléře z 20 km vzdálenýho města. Sice chtěl ne úplně malou provizi, ale staral se dobře, jezdil tam na prohlídky, se všema dokumentama k podpisu přijel do Prahy, takže se to určitě vyplatilo.

    Myslím, že ani v JČ s tímhle postupem nebude problém, nenapadá mě tam lokalita, do který by se nedalo dobře dostat odjinud.
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    WARBABY8: jasne,
    ja prave Praha a barak je JC... narocnejesi to bude, al enemam rada jednani - Mila zlata, takhle takhle jinak cau..
    WARBABY8
    WARBABY8 --- ---
    SARAJ: tak to neznamená že realitka z jinýho města ti nemůže nabízet tu nemovitost... pokud bydlíš na vesnici a nemáš tam realitku tak to taky neznamená že si to můžeš prodat jen sám. Nevim kde to máš ale určitě bude do 50 km nějaký větší město tak se poptej tam plus máš velký realitky který mají působnost po celý ČR. Máš výhodu že když prodáváš tak si realitku můžeš vybrat...
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    WARBABY8: prave tohle je male mesto a on je tam sam.. takze si diktuje koukam. V pudovnim navrhu bylo 12 mesicu, masakr...
    WARBABY8
    WARBABY8 --- ---
    SARAJ: mam a poslal sem je kamsi... realitek je milion... vyber si jinou...
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    zdravim, mam dotaz - jednam s jednou realitkou - predbezne -o prodeji baraku, jde o male mesto, maji vyhodu domacich.. ale pan se mi snazi nekompromisne natlacit do exkluzivni smlouvy na min 6 mesicu. Plus smlouvy,ktere zatim poslal - zprostredkovatelske, jsou opravdu nic moc.. pravnik se nad tim zhrozil. Mate nekdo zkusenosti s podobnym jednanim?
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    A mohu se zeptat... když tu nemovitost prodává realitka, která jí před tím odkoupila od majitele v exekuci.... dá se potom zpochybňovat nějaké vlastnictví z minulosti atd?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam