• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MISHUGERealitní kanceláře - zkusenosti, reference
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    Realitka prodává tady u nás dům, kterej bych možná chtěl koupit. Jelikož znám stávajícího majitele, tak je nasnadě myšlenka z případnýho obchodu realitku vyšachovat a domluvit se napřímo s ním. Je mi jasný, že proti takovýmu konání se realitka snaží nějak předejít a ošetřit to ve smlouvě (o zprostředkování?) - ale jak konkrétně? Jaký případný potíže bych mohl v takovým případě očekávat? Dík všem, su v tomto naprosto nezkušenej, naprostej greenhorn...
    PALYSO
    PALYSO --- ---
    má někdo zkušenosti s realitka-jih (z Českého Krumlova)?
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    Mate nekdo tip na nejakeho spolehliveho odhadce - praha? prosim
    IF_
    IF_ --- ---
    DUNICAN: Lol s tim sezenim v aute to je top tah jak se uvest:))
    DUNICAN
    DUNICAN --- ---
    KONOPASLIK: Vždycky reagovala rychle, na všechno odpovídala, nic nezkoušela (i když to se asi dozvim, až bude ruka v rukávě, což ještě neni). Navíc jsem dost problémovej zájemce, jelikož jsem momentálně v zahraničí, a to vyžadovalo flexibilitu při prohlídkách (byla například v pátek v šest večer na místě, což bych od ní ani nepožadoval) a při dalších věcech (podpis smlouvy přes email např.). A celkově to byla chytrá a milá pani.
    KONOPASLIK
    KONOPASLIK --- ---
    DUNICAN: Napsal bys více o té Martině Panské? Co se ti líbilo, co udělala dobře? Děkuju. :)
    MAJLA
    MAJLA --- ---
    DUNICAN: tento pripad s cenou se nam stal taky, najednou zmena ceny o 10 procent nahoru. RK Evropa.
    DUNICAN
    DUNICAN --- ---
    Taky se podelim se zazitkem. Kancelar Reloca, pan Robert Tesarik. Nejdriv vubec nereagoval na maily. Pak z nej behem telefonniho hovoru vylezlo, ze cena uvedena v inzeratu je spatne (nizsi). Pri prohlidce se zpozdil asi o ctvrt hodiny, coz by nebylo tak hrozny, kdyby to nebylo v tom nejhorsim desti a vetru, a pak se ukazalo, ze tam celou dobu sedel v aute v ulici, koukal na nas, jak moknem a jen cekal na majitele, az prijde s klicema. Behem prohlidky nebyl schopen odpovedet na jedinou otazku (a kdyz, tak se pozdejc ukazalo, ze spatne), proste o tom bytu nic nevedel. Vsechno, co se dalo, nadhodnocoval (vymeru bytu i pokoju napriklad). A vubec mel chovani reznickyho psa.

    Naopak Viva Reality, Martina Panska, jenom same klady. Komunikace skvela, flexibilita, rychle jednani. Bez nejmensi chyby.
    MAJLA
    MAJLA --- ---
    PETUL_KA: plus vysi nakladu na bytu nebyl schopen dolozit aktualnim vypisem SVJ, to dolozene bylo z roku 200X. S tim jsme se setkali u vice makleru.
    MAJLA
    MAJLA --- ---
    PETUL_KA: Jeseniova, 2+1. Nemastny neslany to presne vystihuje. Na mailovou zadost o prohlidku vubec nereagoval.
    PETUL_KA
    PETUL_KA --- ---
    MAJLA: mohla bych ze zvedavosti vedet o jaky byt se jednalo? my byly se Schumou na jedny prohlidce, byl nemastnej neslanej, tvrdil ze majitelka zlevnovat nebude a za ani ne tyden vidime v inzeratu cenu o 250k nizsi a ani se neobtezoval nam to treba zavolat.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    MAJLA: rekl bych ze bezne, ale neslusne :)

    V tomhle oboru me to ale neprekvapuje..
    MAJLA
    MAJLA --- ---
    RK MAXIMA zkusenost s panem Schumou : jdeme na prohlidku bytu, makler nas ujistuje, ze rezervacni smlouva neni podepsana, tudiz kdo podepise prvni, ten bere. Behem asi pul hodiny jdou na prohlidku dalsi tri lidi, pockali jsme tedy na to az odejdou. Jakmile jsme chteli rezervaci podepsat, rekl nam, ze ted mluvil s klientem, ktery byl na prohlidce 3 hodiny pred nami s tim, ze jim to slibil. Pripada Vam toto chovani bezne ?
    KONOPASLIK
    KONOPASLIK --- ---
    Hledám realitní makléře z následujících oblastí. Vyžaduji kvalitu a proklientský přístup, ne někoho "za každou cenu":

    České Budějovice
    Karlovarsko
    Praha

    Pokud byste o někom věděli, či snad i zde na nyxu někdo takový je, prosím o kontakt do pošty. Děkuji.
    KONOPASLIK
    KONOPASLIK --- ---
    HLUCHEJ: Jj, insolvenční správce je taky "čistič", takže to je v pohodě. Tam akorát bacha na daň - povinnost zaplatit 4% daň z nabytí tam bude na tobě, nikoliv na správci, takže s tím nákladem počítej.
    HLUCHEJ
    HLUCHEJ --- ---
    KONOPASLIK: Diky za rady. Ruce bych dal pryc, ale jeste jsem to probiral s maklerkou. Jiz v inzeratu bylo, ze se byt prodava v insolvenci. Prodej bude delat insolvencni spravce - majitel (fyzicka osoba) je v konkursu a nereaguje.

    Predpokladam spravne, ze se tim meni situace ohledne prihlasovani dalsich pohledavek a riziko tedy nehrozi?
    Diky
    KONOPASLIK
    KONOPASLIK --- ---
    Registry nemusí stačit, exekuce můžeš mít i od věřitelů či institucí, které do registrů nic nehlásí. Policajti, finančák, sociálka, nebo třeba i dodavatelé, pokud dlužník podniká. I ten výpis z okresního soudu není všespásný, pokud si ho nebudeš chodit dělat každý den. Peníze do úschovy a vyplácet postupně nemusí fungovat, dlužník dost pravděpodobně nebude mít hotovost na to, aby exekuci zaplatil ze svého, takže ho budeš muset vyplatit ty. A tam je riziko toho, že následné exekuce přerostou cenu nemovitosti a pak už ty peníze z exekutorů nikdy nikdo nedostaneš.

    Jak říká Jiran - je-li exekuce "relevantní" vzhledem k hodnotě nemovitosti, tak od toho ruce pryč, nebo opravdu jen přes dražbu. Pokud je symbolická, tak budiž, tam to riziko asi za to stojí, ale dost bych v takovém případě chtěl, aby cena nemovitosti to riziko vyvážila = byla výrazně nižší, než tržní.
    JIRAN81
    JIRAN81 --- ---
    HLUCHEJ: To co pise Konopaslik je pravda. Ta drazba je extrem. At si majitel vyjede registry a melo by to byt ok. Penize do uschovy a vyplatit po prepisu. Pripadnou dalsi exe vyplatit z penez v uschove. Pokud je hodnota nemovitosti 1mil a exe 900 tak bych do toho nesel.
    KONOPASLIK
    KONOPASLIK --- ---
    HLUCHEJ: Právník nebude mít zkušenost s tím, co bance vadí a co jí nevadí. V tomto případě bych se obrátil na banku, které se to týká a řešil situaci s ní. Pokud ti to banka odsouhlasí, tak ok. Ohledně koupě bytu v exekuci je ale jiné riziko. Jde o to, že majitel nemá právo bytem disponovat, tzn. jakákoliv smlouva, kterou s tebou ohledně bytu uzavře, je neplatná. Toto se zpravidla řeší tak, že se peníze složí přímo na stole u exekutora (pokud tento spolupracuje) a rovnou na témže stole se podepíše kupní smlouva - exekutor může písemně potvrdit, že v době podpisu KS už exekuce nebyla aktuální.

    Exekutoři mají jakýsi informační systém (buď per huba, nebo sofistikovanější, netuším přesně), který způsobí to, že pokud dlužník jednomu exekutorovi uhradí danou částku, tak ostatním se "rozsvítí kontrolka" a řekne jim "něco se děje, Novák zaplatil". Pak už je pro ně celkem snadné vypátrat co konkrétně se děje a přihlásit se o svá práva taky. Takže pozor, aby se nestalo, že v dobré víře zaplatíš za prodávajícího jednu exekuci a během dvou dnů mu tam naskáčou tři další, do té doby spící v nečinnosti. Rozhodně si - když už se rozhodneš, že ti to za to riziko stojí - dojdi na okresní soud, kam povinný spadá trvalým bydlištěm (a místem podnikání, je-li živnostník) a nech si vypsat seznam podání, které na něj existují. Tím budeš mít aspoň předsavu, jestli na něm visí něco dalšího.

    Bohužel exekuce jako taková má přednost před vkladem kupní smlouvy, takže i když bys stihnul KS zavkladovat před zjevením se nějaké další exekuce, tak se tím rizika nezbavíš. A pokud podání existovalo už v době před zapsáním KS (tzn. objevilo se kdykoliv v průběhu lhůty od podání návrhu do zápisu), tak může být nemovitost exekucí postihnutá i dodatečně.

    Jediný 100% způsob, jak koupit bez rizika nemovitost v exekuci, je dražba - ta totiž právní stav nemovitosti restartuje a očistí od všech závazků, současných i budoucích, vztahující se k původnímu vlastníkovi. Týká se to i doborovolné dražby a pokud je nemovitost pro tebe natolik sexy, že ji nutně chceš, tak bych se zkusil domluvit na vyvolání právě takové dražby. Náklady pro dražebníka jsou řádově 20-30 tisíc a máš jistotu.
    HLUCHEJ
    HLUCHEJ --- ---
    Ahoj, mam uz vybrany byt. Je to pres realitku REMAX. Na byte je exekucni prikaz k prodeji - realitka o tom informovala. Udajne by nemel byt problem vzit na to hypoteku vzhledem k tomu, ze dluh je banky, co poskytuje hypoteku.
    Mohu verit realitce nebo se mam hned shanet pravnika, aby to proveril? Diky
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam