Cca před rokem jsem udělal takový experiment, jehož cílem bylo oslovit dobré makléře ke spolupráci do mého týmu. Zavolal jsem na několik inzerátů a šel na prohlídky, abych dané makléře viděl v terénu přímo při práci. Prohlídek proběhlo šest. Ani jednoho z těch šesti jsem nakonec neoslovil, neboť nejenže probíhalo vesměs vše co tady popisujete, ale navíc ani na vyloženou nahrávku na smeč ("nemáme ještě zajištěné financování, umíte to kdyžtak zařídit?") absolutně nedokázali obchodně zareagovat ("ale jó, asi by to nějak šlo." nebo v horším případě "tak to nevím, zkuste se někde poptat na hypotéku".). Jinak dotyční byli opravdu pouze otvírači dveří, o bytech něco věděl jen jeden (a ten byl zase nesnesitelně arogantní), jedna slečna se dokonce na schůzce teprve seznamovala s majitelem, bylo evidentní, že jej vidí poprvé. Děs a hrůza, totální bahno a bohužel se už opravdu nedivím, že ta celková pověst realitního trhu je taková, jaká je. Pokud byste byli ochotni mi dát doporučení na makléře, se kterým máte dobrou zkušenost, budu rád. Zajímají mne lokality Praha, Brno, České Budějovice, Karlovy Vary. Kdyžtak do pošty, prosím. Díky a přeji šťastnou volbu, až budete něco v realitách řešit.