• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MISHUGERealitní kanceláře - zkusenosti, reference
    ::všechny zkusenosti a reference sem..::
    k ním přidejte odkaz na konkrétní RK nebo jméno realitního makléře..
    určitě nebude na škodu rozepsat,co konkretně vadilo bo naopak co konkrétně potěšilo



    aneb profiltrujem dobré RK a na ty špatné se vy----!!!


    *************POZOR***POZOR***POZOR******************
    Ti,co pracuji jako makléři-jen ti spolehlivý atd(bo mají profesi spojenou s prodejem nebo pronájmem nemovitostí, pozemku atd atd) a mohou a chtějí případným bytu chtivým zájemcům poradit bo nabídnout "ferslužbu;" nechť ať do záhlaví se napíšou..ve stylu..ID, co dělám, co mohu nabídnou,jak můžu poradit atd..
    nebylo by naškodu si trochu pomoc;)
    *************POZOR***POZOR***POZOR******************


    ID Konopaslik - realitní makléř, autor realitního blogu www.martinlipa.cz. Osobně působím v Praze a rozumném dojezdu (cca 60 km), lidi mám po celé republice. Pomohu prodat libovolný typ nemovitosti, pronájmy jen okrajově. Kupujícím zajistím nejvýhodnější hypotéku. Reference buď na nyxu, nebo na stránkách. Jsem ochoten poradit i online, ale nechci se účastnit veřejných nikamnevedoucích debat na téma RK ano či ne, nevtahujte mne do nich.

    Diskuze podobného tématu:
    Byty, bydlení - prodej, pronájem, inzeráty - (de)regulace - hypotéky - družstva ... vše o bydlení
    rozbalit záhlaví
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    WARBABY8: bezrealitky.cz je fajn, vzdycky se mi z tyhle stranky ozval typek z realitky.
    WARBABY8
    WARBABY8 --- ---
    JAYME: Takže výběrové řízení je podle tebe dementní? To jsi trošku kašpárek. ;-)

    U nás to bylo takhle. 2x jsme dali exkluzivitu na půl roku, takže rok v háji a jediný výsledek byl, že podle realiťáků je cena vysoká a měli bysme jí snížit. Tak jsem se naštval, cenu jsem ještě zvednul a dal na bezrealitky.cz Poté se mi ozvalo asi 10 realiťáků a každý mohl nabízet nemovitost dle svého uvážení. A po dvou měsících se jeden ozval, že má zájemce, já dostal kolik jsem chtěl a on si to prodal za mojí cenu plus jeho provizi a všichni byli spokojení.

    Nechápu proč se rozčiluješ. Tohle je normální tržní chování, kde silnější vyhrává, ale chápu, že v dnešním světě se tohle moc nenosí a ty co na to nemají, prostě jenom brečí.
    JAYME
    JAYME --- ---
    GOR: ano, je to debilni primer k debilni rade. nemusis mi vykladat ocividny veci o realitkach, vyfiltruj si kdyztak moje prispevky v tomhle klubu. jestli je neco blby, tak vymezovat se proti realitkam a pak jim stejne kejvnout. to si jako myslis, ze kdyz jim nedas exkluzivitu, zes na to nejak vyzral? jen pak o to vic brikuli budou zkouset na kupujiciho a tim ho odradi. a co vlastne znamena to magicky "realitka to bude nabizet"? ze ti da zkomolenej inzerat na sreality. to je vsechno.
    GOR
    GOR --- ---
    JAYME: Primer prodeje nemovitosti s jizdou taxalem je tak pitomej, ze to mlati dverma.

    Ono je to totiz slozity, existuje spousta realitaku, co se nesnazej prodat, ale vnutit prodavajicimu co nejdelsi exklusivitu, na prodej se vysrat, a v momente kdy si prodavajici sezene kupce sam, mu naparit smluvni pokutu, nechat to nabizet ty, co se sami prihlasej, bez exklusivity je asi dobre reseni.

    (Kdyz uz musis mit primer s taxalem, tak je to spis ekvivalent toho, ze jdes s ceduli kam chces jet po ulici a jak zastavujou projizdejici taxikari, vyberes si toho, kdo ma nejhezci auto nebo je nejlevnejsi nebo ma na teplakach puky nebo whatever a s tim pojedes.)
    JAYME
    JAYME --- ---
    ta rada je naprosto dementni a to nejsem narozdil od konopaslika realitak. co ma bejt pointa?? jakoze kdyz se chci vyhnout jizde taxikem, tak jdu kus pesky, nakonec si toho taxika stejne zavolam, ale zavolam jich deset ruznejch, aby byli vsichni nasrany, a jednomu z nich stejne zaplatim plnou cenu, jako kdybych jel od zacatku. win! wut?
    WARBABY8
    WARBABY8 --- ---
    KONOPASLIK: hmm tak nám to vyšlo bez sebemenšího problému a znám několik dalších lidí, kterým prodej bytu vyšel stejně. Samozřejmě chápu proč se ti to nelíbí. ;-)
    KONOPASLIK
    KONOPASLIK --- ---
    WARBABY8: To je snad ta nejnesmyslnější rada, která šla poskytnout. Každou chvilku zachraňuju někoho, kdo na takovýhle rady dal, pověsil to na bezrealitku a pak jen skučel bolestí.

    VLASOCKA: Je to přesně jak píše DIM_. Realitní makléř to prodá, jde jen o to, vybrat si toho správného. Je mizi námi hromada budižkničemů, ale i spolehlivých a šikovných lidí. Pokud nemáš na nikoho konkrétního pozitivní reference, doporučuju využít srovnávacích portálů jako například https://www.srovnani-makleru.cz/
    WARBABY8
    WARBABY8 --- ---
    VLASOCKA: Pokud se v dnešní době chcete zbavit nemovitosti, tak s tím opravdu není žádný problém. Když to dáte za rozumnou cenu tak to máte do dvou měsíců prodané. Doporučím dejte to na bezrealitky.cz a nechte tam svůj kontakt. Ozve se Vám dost realiťáků a každému řekněte ať si to nabídne, ale bez exkluzivity a uvidíte, že máte po problémech. Jen se neomezujte na regionální realitky. My jsme taky prodávali pozemek na Plzeň-jih a vzal ho člověk z Prahy.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    DIM_: přesně, pro někoho může mít stejnou hodnotu i pěkná stavba, kterou nechá zájemce srovnat se zemí..
    DIM_
    DIM_ --- ---
    VLASOCKA: Nechci bejt za toho "dik za zadnou radu", ale at je to sebevetsi ruina, tak to realitka proda jako cokoli jinyho. Nemyslim si, ze to bude orisek.
    Ja mam zkusenost z druhy strany, s nakupem ruiny, a prodavalo se to jako kdyby slo o ... cokoli jinyho:)
    VLASOCKA
    VLASOCKA --- ---
    Ahoj. Sháním někoho, kdo by mi dokázal poradit s prodejem dle mého mínění neprodejné nemovitosti. Podědila jsem poloruinu v mikro obci bez občanské vybavenosti. Z nostalgie a čistě emocionálních důvodů jsem to neodmítla včas. Bylo by fajn ponechat si pozemek a případně na něm v budoucnu vybudovat chatu/malou stavbu, ale nemám v současné době prostředky na demolici budov (chalupa + hospodářská). Ty v současné době straší sousedy, i když fyzicky je neohrožují, stavby stojí samostně v dostatečné vzdálenosti od sousedních. Každopádně se o to nemůžu postarat a tak bych se toho ráda zbavila. Je mi jasné, že to bude oříšek. Nějaké tipy, kdo by mi nejlépe poradil? (nemovitost Plzeň-jih, bydlím v Praze)
    FEFERONIE
    FEFERONIE --- ---
    měli byste tip na šikovného makléře, který mi pomůže najít byt podle mých preferencí? mám poměrně jasno v tom, co chci i v budgetu. zdá se mi ale, že to, co se dostane do inzerce jsou už jen zbytky. praha. díky
    RADU
    RADU --- ---
    HIT Reality Jablonec n. N. - dovolím si varovat před paní Kalábovou, majitelkou této pobočky. Zpočátku se prezentovala jako velice solidní, korektní osoba. Než ovšem začaly problémy. Byla sjednána sleva z kupní ceny při naplnění určitých podmínek, bohužel jen ústně, podmínky byly naplněny a dostali jsme slevu třetinovou oproti původní dohodě. Od okamžiku podpisu kupní smlouvy se z paní K. stala tichá myš, která evidentně nemá motivaci řešit nastalé nesrovnalosti s prodávajícími, dokud nebude člověk hrozit odstupem od kupní smlouvy.

    Kupuju už třetí nemovitost, mám za sebou desítky prohlídek, kamarády makléře....a takovéhle jednání, jaké nyní předvádí paní K. jsem ještě nezažila a nikomu ty stresy a negativní energii tím vyvolanou nepřeju zažívat!
    PONCIK
    PONCIK --- ---
    MADCAT: Hlavně mít v novým místě už trvalý bydliště, tzn. změna údajů v OP, jinak může být nová adresa jako doručovací se zřízenou poštovní schránkou a jejím vybíráním třeba 1x týdně.
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    Trochu to souvisí s tématem, tak si dovolím zeptat se tady: když má člověk předáno a přepisuje si na sebe energie, ale ještě nemá výpis z KN, kde by byl uveden jako vlastník, tak do těch žádostí o změnu zákazníka pro plynaře, elektrikáře apod. uvádí svoje trvalý bydliště zřejmě ještě to předchozí - podle pravdy, nebo už se to bere jakože "dyť tam přece budu bydlet, to je jasný, napíšu tam bydliště rovnou to nový"? Nemůžu se rozhodnout ani pro jednu variantu :-X. Napsat tam starý a za měsíc to znovu u všech řešit a všem posílat písemně, že už mám jiný bydliště, mi přijde jako opruz, na druhou stranu lhát se nemá, že :-). Jak z toho ven?
    PETROS
    PETROS --- ---
    zdravim,
    mate nekdo osobni zkusenos se sluzbou nabizenou zde:
    Správa bytů | Českomoravská realitní, a. s.
    http://www.cmr.cz/sprava-bytu.php

    obecne se nabizi sluzby viz zde:
    Pro pronajímatele
    https://www.dumrealit.cz/sluzby/pro-pronajimatele

    zajimalo by me pripadne take zkusenost s nejakou realitkou, které jste sverili pronajmuti vaseho bytu. díky moc.
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    BLACKDRAGON: Zalezi asi na konkretnim remaxu/makleri. My jsme z ni nenechali temer nic, pridavali jsme spoustu podminek ke splneni a zalohu skladali do advokatni uschovy. Ale jedna se o hodne komplikovanou transakci
    BLACKDRAGON
    BLACKDRAGON --- ---
    jake jsou moznosti upravy rezervacni smlouvy s Remax, zkusenosti?
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    MADCAT: My jsme to ted tak delali. Samozrejme realitka tvrdila, ze to je zbytecne apod., ale vzhledem k vysi castky to pro nas (jako kupujici) byla podminka, ze ktery bysme neustoupili
    KONOPASLIK
    KONOPASLIK --- ---
    MADCAT: Je. Běžné na trhu je rezervační deposit na účtu zprostředkovatele, samozřejmě je dobré aby to byl zprostředkovatel důvěryhodný. Rezervace u advokáta je nesmyslná komplikace, která jen zdržuje proces.
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    Rezervační poplatek: má smysl ho dávat do advokátní úschovy? Čerpám z tohoto článku, tak nevím, jestli to není jenom přihřívání si vlastní polívčičky...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam