Z deníčku realiťáka:
To jsem takhle jednou prodal jeden dům. Mám od něj klíče, takže prohlídky probíhaly, až nakonec jeden zájemce řekl ono slavné "beru". A v té chvíli začíná veselý příběh. Počítejte se mnou osoby. :)
Kupující dům pořizoval hypotékou, byla tudíž třeba návštěva odhadce. Odhadce se však s jediným možným termínem vešel do času mojí dovolené. Takže jsem požádal svého kolegu Davida (1), aby jej tam doprovodil. David si půjčil klíče. Následně ale zjistil, že odhadce tam potřebuje jít v sobotu a na ten čas má domluvenou schůku v jiném městě. Požádal tedy Andreu (2), asistentku. Ta vzala klíče od Davida k sobě, s tím, že se tam vypraví. Nakonec ale kvůli nenadálým událostem nemohla, takže bylo potřeba vymyslet někoho dalšího. Davidův kamarád Filip (3) se nabídnul, že se tohoto úkolu ujme. Vtipné na tom je, že Filip sice pracuje pro konkurenci, ale je to hodnej kluk a pomohl. Setkal se s Andreou, klíče převzal a schůzka s odhadcem proběhla. Vše v pořádku.
Do doby, než se ozvala paní Jana (4), která v domě předtím zajišťovala designovou předprodejní výzdobu, že jeden fragment dekorací potřebuje umístit na jinou nemovitost. V tu chvíli mi došlo, že klíč je pořád ještě u Filipa. Inu, volám Davidovi, aby jej od Filipa převzal a vzal mi ho do kanceláře. Filip má ale klíč v autě a ne doma, takže mu jej nemůže předat. Inu, nevadí, výměna proběhne zítra.
Druhý den žádám Davida o klíč. Dozvídám se, že jej má Filip. A že jej odpoledne kamkoliv doveze. Předávám tedy Janě informaci a kontakt na Filipa, aby se domluvili přímo spolu a nebylo třeba zdržovat akci dvěma prostředníky. Jana o hodinu později volá, že její kolega Richard (5), kterého za Filipem poslala, se od Filipa dozvěděl, že Filip už klíč předal. Komu? Richard neví, David neví, já nevím. Volám Filipovi. "Komu jsi předal klíče?" "Dal jsem je Davidovi domů, do Vršovic."
Aha, takže klíče jsou u Davida v bytě a ten o tom nemá ani páru. To by tak nevadilo, kdyby ale David neodjel na víkend k rodičům do jiného města. Inu, naštěstí má David kamaráda Matěje (6), který má do bytu přístup a shodou okolností má naplánovanou cestu přes Vršovice na Černý most, kde se zrovna nachází Richard. Hurá! Matěj dostává instrukce vzít klíč a vyrazit na ČM.
Zanedlouho volá Richard, že musí z ČM odjet a jestli by mohl klíč vyzvednout další den u mne v kanceláři. Popravdě, vůbec nevím, jak by se mi mělo povést zítra předat Richardovi v mé kanceláři klíč, který má u sebe Matěj na Čerňáku, zejména když uvážím, že hned brzy ráno sedám na vlak a vyrážím na Ostravu, Vávro.
Předávám Richardovi číslo na Matěje a modlím se k Vishnu, aby tento příběh skončil šťastným koncem. Jo a nebojte, majitel je s tím v pohodě a rád, že nemusí nic z toho řešit. :)