• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TSOHm!slivost v cz i jinde
    Excesy české myslivosti - zcela anonymní sběr podnětů
    https://docs.google.com/a/batima.cz/forms/d/1yMP1unH9rs61Tx1RymngUIY9UFcYbnO0N77LrJbitrE/viewform?c=0&w=1
    http://myslivci.blogspot.cz/
    http://zrusmemyslivce.blogspot.cz/

KENJIRO --- --- 15:02:50 14.2.2009
    RUSSIANBLUE: Hm... a když je to obojí? (mimochodem, já jsem na tom stejně - lov je pro mne OK, jinak jsem vegetarián :-) )

KENJIRO --- --- 18:42:55 15.2.2009
    TSOH: Ale já nezabíjím ani pro peníze, ani pro zábavu. Dělám to pro jídlo.

KENJIRO --- --- 13:49:49 16.2.2009
    OK, tak jsme si ujasnili, jak je to se mnou a masem :-) všichni spokojeni? ještě má někdo nějaké připomínky?
    rozbalit záhlaví
    GIO
    GIO --- ---
    ANABEL_LEE: a ja znam i lovecka plemena, co na ne prdej. holt, vychova..
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    s tema kockama je to samozrejme blbost, je spousta psu kteri si jich nevsimaji sami o sobe, ne ze by je neustale nekdo odvolaval, ale chapu,ze buxie ma treba zkusenost s loveckymi plemeny, kde to muze byt jinak
    TSOH
    TSOH --- ---
    LUCKILL: solidní demence ... :) předpokládám, že i ty hrníčky jsou s m!sliveckou tematikou... (ta flinta pověšená patrně i s taškou s naboji je take fajn... zvlaště když jsou doma děti...).
    LUCKILL
    LUCKILL --- ---
    "Vánoční lovecký pokoj:
    Již tradiční výzdoba loveckého pokoje vyjadřovala u nás doma úctu k ulovené zvěři"

!!!

TSOH
    TSOH --- ---
    LUCKILL: tim druhem co se dostane do ekosystemu mas patrne na mysli cloveka => m!slivce ne ?
    PIKSE: jak může mít někdo v hlavě tak nasrano, že je schopen se takto chovat.... tohle je fakt vrchol ubohosti... šíleně mě děsí představa, že se takovýmu zmetkovi narodí normálně smýšlející dítě... (jo vim je to minimalně pravděpodobný...)
    NOITA
    NOITA --- ---
    BUXIE: Chápu a rozumím. Jaké jsou tvoje argumenty pro kontaktní norování? Na co konkrétně to psa připraví? Pomůže mu to v reálné situaci, kdy musí do kotle nebo se setká s jezevcem? Není ta reálná situace stejně úplně jiná a musí pak především pracovat samostatně a použít vlastního úsudku?
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    BUXIE: posilat psy na zraneny zvire je prasarna, mas ho dorazit druhou ranou, pokud jsi ho nezabila tou prvni. strelit kance do nohy, pak na nej poslat psy, a pak se vymlouvat, ze ho nemuzes dorazit, protoze ti prekazej psi?? neco mi unika

hele, vy z tech jezevciku delate strasny chudaky - tak je do ty nory nemate posilat, kdyz nedokazou vylezt. cp to je za logiku tohle

co se tyce kocek, tak je to jen o vychove
    GIO
    GIO --- ---
    jeste dodam, ze mi psi nehoni ani cizi kocky, pokud ty neublizuji mym kockam... na navsteve kocky nehoni, venku kocky nehoni, nehoni ani slepice, kruty, natoz aby je lovili.
    GIO
    GIO --- ---
    ja to beru. ja neberu, ze mi pak napises, ze ti zdrhne do nory kde se zasekne, pokud nechces, aby tam sel, tak mu to proste nedovolis. nebo ne? sama pak pises, ze ti nezdrhnou, takze kde je chyba? rikame vpodstate to same.

muj pes kocku honit nebude. protoze muj pes se nikde beze mne nepohybuje. nechapu souvislost tohoto prispevku o kockach..

ad strileni,pisu, kdyz se netrefis, jdi bliz a zvire ihned dodelej, opet jsem to napsala dost jasne, pitvas cast vety, ktera mela vyrazne nizsi vyznam. netrefit se je samozrejme lidske, ale neni lidske stat a cumet, jak trpiciho kance rvou minipsi za usi. a to jen proto, ze se ten kanec nemuze postavit diky spatne strele..

nestojim kolem, psy odvolamm, odtahnu, cokoliv, neni tam jedne clovek, a ihned zvire usmrtim, necekam, az se psi vyblbnou, jako je videtv z fotek. opet pitvas detaily. myslim, ze jsem to i napoprve rekla dost jasne.

ze je to se psy o lidech se absolutne shodnem.tedy.proc za to smrti trestat psy?
    BUXIE
    BUXIE --- ---
    GIO: vis, ale on to rozdil je. Pes je vycviceny tak, ze kdyz s nim jdu jen na vychazku, soulacku atd. A neco se zvedne primo pred nami, nebo v dalce, pak je pes vycviceny ze zalehne. Popripade si ho "zadaunuji"povelem. Kdyz je na honu a ma zver nahanet, pripadne vyhanet z houstiny, pak jej povely nezadrzuji, ba naopak davam povel k vypichnuti zvere, postupovani atd. V tom je ten hlavni rozdil a v tom je ten pes vycviceny. To ti potvrdi i zde pritomni napr Ptacopysk nebo Noita.

Jen pro srovnani, ktera ty nesnasis:) . Pes vycviceny pro zadrzovani osob ti taky nebude rvat kolemjdouci jen proto, ze vidi nekoho ve vataku. To mi prijde jako ponekud divoke. Sama mas psy tak by jsi mela tyhle rozdily videt. Takze NE, kdyz pujdu po lese a neco vybehne, tak moji psi za tim nepobezi, pokud jim k tomu nedam povel. BTW je to jedna ze zkusebnich disciplin, rika se tomu "Klid pred zveri ".

Ad kocky, asi jsme si nerozumely, pes ti kocku BUDE honit, jen tvuj prikaz ho od toho umyslu odradi. Ale co kdyz tam nebudes, myslis, ze to delat nebude. Mimochodem, znam psa co na domaci kocku (ta ktera bydli s lidmi ve stejnem dome jako pes ) nepujde, ale na sousedovic bude utocit porad.

Ad nory. V tomhle si asi neporozumime. Tvoje zkusenost, moje zkusenost. Ok, no comment

Ad strileni. Trenujte. Pekny navrh a zase jsme u toho. Vadi vam strileni z posedu na prasata na ujedi, ale vadi vam i postrelene prase na honu. Tak ti nevim co je lepsi. Navic tolik strelnic, aby pokryly tvuj navrh "natrenovani" skutecne v CR neni. Dobre, budu presnejsi strelnice jsou, ale ty, ktere by poskytovaly nacvik strelby na divoka prasata je trosicku problem. A navic kazdy si ruci za vlastni strelbu.

Ad dostreleni zvere. Zase tvoje neznalost, coz te omlouva. Vis, kdyz se ti sesype na postrelene prase 2 a vice psu , spolu se to mele a rve, tak bych te mila zlata chtela videt jako ho budes hummane dostrelovat. Vis, nejdriv musis odvolat psy, pokud nejsou tvoji, tak je to problem, protoz te klidne pokousaji kdyz po nich sahnes. Druha vec je, ze kdyz se priblizis k praseti, pokud to neni selatko, tak si koledujes o pruser. Prase te nejenom muze pokousat, ale ty mas v tu chvili v ruce nabitu zbran. Takze ted co ty chytra. Vetsinou se psi odvolaji , nekdo ti pomuze a pak strilis. Ale to muze byt i 5 minut a vi. A mezi nami, ja osobne bych pockala az bude strelba jista, neminim nikomu zastrelit psa ani nikoho z okolnich osob. A nejake dorazeni nozem je velmi riskantni, jak popsano vyse, ale u mensich kusu se to dela. Prave kvuli tem psum.

Ad utekly pes, porad se tocime v kole. Ano, pes ti muze prohnat zver, to chapu, taky poznas psa co se ztratil a pytlaka. Vetsinou reaguji na zavolani. Ztraceny ti prijde, pytlak zdrhne. A bohuzel to dalsi jednani je OPET A ZASE JEN O LIDECH co udelaji. Ale to uz vsichni vime....takze neni potreba dal pitvat

PIKSE: ano vychova a prostredi
    LUCKILL
    LUCKILL --- ---
    JACHYMKO: no comment...
    PIKSE:
    PIKSE:
    silna kava...
    LUCKILL
    LUCKILL --- ---
    PIKSE: asi jsem netrefil spravnej termin, jde o situaci kdy se do ekosystemu dostane druh, ktery zde neni puvodni a vetsinou vytlaci ostatni pribuzne druhy... Norci, mozna raci, pstruzi (jak kde), nejaky ptaci atd...

sice pekny ze si otviras hubu, ale mohlo by z ni taky vypadnout nejay slovo k tematu...
    TSOH
    TSOH --- ---
    PIKSE: kdes to vzal ??? ten na te 3 fotce je KENJIRO !!!
    (je mu dost podobnej za mlada )

strašný ... fakt
    (fotografem asi byl vždy fotr - šťastný, že se jeho synator tak dokonale potaťil....)
    GIO
    GIO --- ---
    jen doplnuji, ze si uvedomuji, ze buxie nikdy zadneho psa nestrelila a neni to tedy o ni, to co jsem psala..jen se mi hodil jeji post jako smer
    GIO
    GIO --- ---
    ANABEL_LEE: jo, to souhlas. ale cumet na to jak se pejsci snazej a prae chudak mele z posledniho protoze mu prerazim hnaty, to je fakt nabiledni
    GIO
    GIO --- ---
    BUXIE: videla.
    liska moc pobavene teda fakt nevypadala, obzvlast zaver, pes do ni zakously (do ocasu) a strkali se oba do sudu s vodou.

no ale s tim odvolanim to je jeho problem, ze ti tam vleze, nebo spis tvuj, to nema s kontaktnim norovanim co delat, myslivci chtej po lidech aby jim psi poslouchali, tak ocekavam to same od nich. tecka

neni to zbytecna ztrata, pes ma byt odvolatelny, vy to tak prece chcete, riskujeme to my normalni lidi, at to riskujou i mylsivci. i pes zvykly na norovani v umele nore muze utect za jezevcem a nechat se zahrabat,furt nevidim duvod, proc to pises jako argumenty na obranu umelych nor.

ad ty kocky. PES NEMA CO HONIT CELY ZIVOT KOCKY. PES MA POSLOUCHAT A KDYZ HO ZAVOLAM, TAK S HONENIM MA PRESTAT, CHAPES ME ZEANO... uz me to tu fakt nebavi postopadesate opakovat, promin,...

jako a uz vubec me nezajimaji argumenty ze strileni na neco rychlyho je tezsi, noa? trenujte, a kdyz uz se teda netrefite a psi ho dobehnou jak pises, tak tu nechci cist jak na to pani koukali, jak se psi snazi, misto aby prase trpici prerazenymi nohami nechali sedet a okusovat se, misto aby ho ihned dodelali. zhuverilost. nemam nic proti tomu pouzivat osy pri honu prece, vadi mi ta zabava kolem, jee koukejte ti jsou sikovni, chytili ho a cumet na prae, ktere se trapi a visi na nem ctyri psi

vs, pes ti nelacni, haha to je k smichu, kdyz ho to ucis, tak samozrejme lacni..je to zabava, to ano.a lacni pri ni.
    tad tvi psi, ano, pro vsechny co to maji dovoleno je to zabava samozrejme, ja zas vim, ze jak je to pro nej zabava, rozbehne se ti tak po vsem, nerikej mi, ze kdyz jdes se psem jenom tak po lese a zrovna "nehonite", tak se ti pro zabavu nerozbehne za xxx (dopln cimkoliv)
    nevim, proc si furt myslis, ze nic nevim, ja vim moc dobre jak se dovede chovat terier, obzvlast treba border, kor na lovu, kor kyz jsou smecka. ale furt to prase jen tak nezabijou, clovek ma nastoupit ihned co to jde a zvire humanne strelit aby se netrapilo, ne cucet, jak si jeho pejsci hrajou. je mi uplne jedno jaky maj ti psi srdce.. at si jsou srdnati jak chteji, mi nevadi ti psi, mi vadi chovani lidi koem a to tu taky opakuju asi po stopadesate.

mimochodem to je presne to skatulkovani, kdyz vite, jak jsou vasi psi srdnati a umi rabijatovet, proc vam rpijde teda tak divny, ze obcas nekomu zdrhne pes s podobnymi pudy, nebo jen za ucelem se probehnout a po tech strilite)nebrat osobne, mylsim cele sdruzeni) kdyz tohle vite, tak byste snad mohli pochopit proc ten pes zdrhne, ze to treba panikovi nemusi byt rpijemny a ze misto zastreleni byste moli pouzit mozek a majiteli nalozit spis pokutu nez mu psa odprasknout.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    TSOH: zas je to relativne bezpecny pro ostatni lidi i psy v lese, ber to tak :)
    TSOH
    TSOH --- ---
    BUXIE: aha dik - sem si myslel ze je to trochu sportovnejsi... vis nejak ten lov spojit s chozenim po lese aspon... a ne si stoupnout za strom na dohled od hromady krmiva a čekat az se prasata dostavej sami na porážku...
    BUXIE
    BUXIE --- ---
    GIO: neboj, ftip byl pochopen, to nebylo negativni..:) koni znam spoustu i takove co nejdou do deste aby nezmokli....

btw, jak by jsi chtela trenovat na kozkach ? Myslis jako je to na chrtich zavodech ? Mno, pes to pozna a nepujde ti nikam. Oni jsou pekne vychcani. Lisku jsi tim nestresovala, tu to bavilo. Jenze pokud jsi to nikdy nevidela tak to nemuzes posoudit. To chapu.

Ad k trubkam, pokud mas psa na volno a vleze ti do trubky kde se neotoci a je to prevazne zarostle, nebo nora je v housti, tak psa nodvolas. Navic pokud nejsi dostatecne rychla tak mas psa 3-5 metru daleko a on ti to nevycouva. Musi do "kotle" kde se otoci nebo musi jinou dirou ven. Jinak mas smulu. A to bohuzel pokud mas snaziveho psa neovlivnis. To je jako by jsi chtela odnaucit psa honit kocky, kdyz to delal cely zivot. Je to tezke.

AD Jezevec ti psa vetsinou nezakousne, ale zahrabe ti ho a on umre. Vis. A kdyz ma noru ve skale je to pruser a zbytecna ztrata.

GIO: tim jsi myselala ty Bordiky ?? Vis pes ti nelacni , ale pro psa to je zabava. Moji hafani bezpecne znaji rozdil mezi prochazkou po lese a honem. Tam se pracuje a tam musi byt pomocnici lovcu. A pokud pes postupuje za zranenou zveri tak je bud naucen prijit zpet a ohlasit ti a nasledne ukazat kde zver je, nebo se ti vrati pozdeji. Ale muze se stat co se stalo i nam, ze psa odvezou do utulku "hodni lide" co si mysleji ze pejsek se zabehl. Od te doby maji hafani reflexni obojky a napis ze jsou na honu.

GIO: uz jsi nekdy strilela na bezici prase ? Vis jak rychle prase bezi ? Bohuzel i tohle se muze stat, ze se mu prestreli beh, proto tam jsou hafani, aby zver zastavili a ta se netrapila. A navic mozna by jsi koukala jaci rabijati jsou takovyhle prcci. Smekam klobouk. Vis jake musi mit srdce ( odhodlani ) postavit se praseti o tolik vetsimu ? BTW kdyz se to hafani nauci na jednom ranenem, tak maji zkusenost (a take citi pach krve ) a nepotrha je zdrava vodici bachyne ( na kterou se mimochodem NIKDY nestrili), jen proto, ze nevi co maji delat.

TSOH: vazeni, pokud se prasata krmi, tak se vam zdrzuji na jednom miste a je snazsi je ulovit, kdyz je krmit nebudete tak budou nicit a zrat vse co se jim namane. A lov je obtizny, musi se vysledovat kam chodi, nesmi se vyrusit aby neutekla, ale krmenim je udrzite na miste. Navic muzete odlovit loncaky a selata a nechat velke kusy . Proto se krmi. Ne aby byla pekne vypasena .
    GIO
    GIO --- ---
    PIKSE: pan ani nevi, ze zver se nepestuje. ale to tu nevi kdekdo.
    TSOH
    TSOH --- ---
    jeden dotaz pro KENJIRO > pripada ti chovani pana Berana v poradku (zde >>>>PIKSE: ) ?

opravdu tam nevidis ani naznak neceho ,,zvlastniho,, ?

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam