• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TSOHm!slivost v cz i jinde
    Excesy české myslivosti - zcela anonymní sběr podnětů
    https://docs.google.com/a/batima.cz/forms/d/1yMP1unH9rs61Tx1RymngUIY9UFcYbnO0N77LrJbitrE/viewform?c=0&w=1
    http://myslivci.blogspot.cz/
    http://zrusmemyslivce.blogspot.cz/

KENJIRO --- --- 15:02:50 14.2.2009
    RUSSIANBLUE: Hm... a když je to obojí? (mimochodem, já jsem na tom stejně - lov je pro mne OK, jinak jsem vegetarián :-) )

KENJIRO --- --- 18:42:55 15.2.2009
    TSOH: Ale já nezabíjím ani pro peníze, ani pro zábavu. Dělám to pro jídlo.

KENJIRO --- --- 13:49:49 16.2.2009
    OK, tak jsme si ujasnili, jak je to se mnou a masem :-) všichni spokojeni? ještě má někdo nějaké připomínky?
    rozbalit záhlaví
    TSOH
    TSOH --- ---

KENJIRO: aby se předchazelo tomuhle --- >> PIKSE: (jestli se nepletu tak jsi tim byl take znechucen ne ?)
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    KENJIRO: myslim tim, ze maj psi hledat zver az kdyz je to skutecne nutne, a ne bejt na ni pousteny. nevim o cem se bavime, na tech fotkach je to jasne videt, a vysvetleni Buxie si muzes precist: zvire nemuze byt zabito druhou ranou, protoze se vsude motaj nedvolatelni(!) mslivecky hafani. takze se zkratka zvire necha roztrhat zaziva
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    CYBERKOTLIK: A v čem je přesně problém? Myslím tím, proč neposlat psa hledat zvěř hned, ale až za pár hodin?
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    KENJIRO: buxie to obhajuje, a tvrdi, ze psi bez voditka behem lovu sjsou nezbytnosti ja tvrdim ze ne. pes dokaze vystopovat zver i po nekolika hodinach, natoz zranenou, takze neni duvod behem strileni nechat vsude litat neovladatelny psiska bez voditek
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    CYBERKOTLIK: A BUXIE za to může jak?
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    KENJIRO: ted tu probehly fotky kance ovesenyho sama jak vancni stromecek a to kance s prostrelenou nohou, takze tn jim urcite nikam mimo dostrel nezdrhal, kdyz meli jeste cas ho fotit
    LUCKILL
    LUCKILL --- ---
    je videt ze na myslivce myslite! ;)
    LOJZIKOVO
    LOJZIKOVO --- ---
    to je jak ten pripad s tim jelenem jak sezral marihuanu nekomu na zahrade na okraji lesa a pak napadal houbare:-D
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    CYBERKOTLIK: Tady někdo něco takového propagoval?
    GIO
    GIO --- ---
    KENJIRO: nojo, rikali, ze ji nenajdou ani ti psi. ale jak opakuju, ja nejsem proti psum pri lovu
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    KENJIRO: tudiz neni duvod, aby psi byli pousteni za zranenou zveri, ktera je na dostrel
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    GIO: No, a to je právě důvod, proč by tam měl být pes.
    GIO
    GIO --- ---
    KENJIRO: jo.zajimavy, ze miune se tu proklamovalo, ze tu zver blbe strelenou druhy ani nenajdou...
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    CYBERKOTLIK: hlavní důvod, proč na honu musí být pes (je to tuším dokonce povinnost), je dohledávání postřelené zvěře.
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    TSOH: Pošlu na něj bandu nepříčetných antimyslivců s kleštěma a letlampou.
    GIO
    GIO --- ---
    sorry za hrubku ve slove pes:))
    GIO
    GIO --- ---
    CYBERKOTLIK: a navic strilej vsechny ostatni psy, kteri maji sice trebastejne pudy jako ti jejich urvani voresi, nebo se fakt jen chtej probehnout po lese jen ta bez zvere, ale kurva nejsou myslivecky, tak co si tu maj co honit...!!
    nejak tak zejo
    GIO
    GIO --- ---
    jinymi slovy, vadi mi, ze me za psa, ktery se chce probehnout, buzerujou lidi, co navic taky maji psi a a maji je tak nevychovane, ze jim honi kdeco, ale zakryje se to tim, ze jejich pes je loveckej. chapes.
    samozrejme chapu vasi obavu, ze se pak po lese bude honit jeden pes za druhym a honit co se pohne, ale kurnikje nejaka ta presumpce nevinny ne? uz to tu rikam minimalne podruhy, nevim, proc by vsichni psi meli apriori byt povazovani za krvelacne bestie co maji v planu vyvrazdit pulku lesnich zviratek... je to jasnejsi nebo se fakt namaham uz tydny uplne zbytecne...?
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    BUXIE: divne mi na tom prijde upne vsehcno, pokud je to pak dane do souvislosti s tim co jsi rikala. vychazi mi z toho asi tenhle model:

myslivci z duvdu, jako je lenost, tradice, chut videt lovici smecku apod tahaj na hon psy, ktery by nemuseli, a pak se vymlouvaj, ze nemuzou zvire, ktery smecka trha zaziva na kusy, dodelat. nektery jako v nize uvedenem pipade schvalne zvirata strilej tak, aby si jejich hafici uzili a oni to molhi fotit a machrovat s tim

abych to prelozil do tve resi: ptal sjem se proc je NUTNE je pouzit. tys odpovedela proc se pouzivaji, ale nic z toho neni pro lov bezpodminecne

GIO
    GIO --- ---
    BUXIE: chapes to blbe. ja chci, aby nestrileli po psech, kockach a pod. ja po nikom jinem naopak strilet nechci, takze jak muzu chtit neco, co oni muzou a ja ne.
    tvuj pes smi stvat kocku v lese... proc jiny nemuze? moji psi nic nezabijou a probehnout se se srnkou ktera jim KAZDY DEN probehne presne pred drzkou je proste tay laka, a jak rikam, zabijet nic nechteji

(mimochodem zas si protirecis, vcera jsi tu psala, ze ti psi co stvou zver nelacni po zabijeni, ze je to bavi, tak jak je to dnes?)

jeste k te kocce. tzy pises, ze tvuj pes se za kockou mimo zahradu rozbehne VZDY. takze i kdyz ho vidis? duvod? proc? nechapu... muj to nedela ani kdyz tam nejsem, to jen naokraj k tem nevychovanym plebejskym a vychovanym mysliveckym loveckym psum.
    BUXIE
    BUXIE --- ---
    ANABEL_LEE: ze kazdy pes MUSI jit po kocce a basta fidli, toto je tvoje osobni domnenka, ja jsem nikdy nic takoveho nerekla, pokud jo, prosim ukaz mi kde. Pokud vim, tak jsem jen rekla, ze kdyz se nedivas tak pes muze delat uplne neco jineho nez je nauceny. Vis. Mozna by stalo za to uvazit co pises. Ale ok, tvuj nazor

GIO: ano, asi si nerozumime. Ostatne uz jsem si zvykla

Vis, v cem je jadro pudla, to neni o psech, ale o tom, ze jak to alespon vidim ja, vam vadi ze myslivci neco muzou a vy me. Navic dle zakona. To vam vadi a to vas stve. Je to tak. Ja myslim ze ano. Protoze pokud si vezmu vsechny plebejce s jejich nevychovanyma coklama, pak ano, jsem radikalne pro zakon a za postihovani techto neukaznenych lidi . Jinak vychovani psi mi nevadi, ale nesmi stvat sver. Coz ani u vychovanyho neocekavam. Stvat rovna se honit ji za cilem ulovit, zabit.Jen aby to bylo jasne.

GIO: jinak prase ovesene psiky me taky nejak moc nezajima. Pochopim fotku u uloveneho zvirete, ale to tady nekteri lide taky nepochopi.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam