• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TSOHm!slivost v cz i jinde
    GIO
    GIO --- ---
    ANABEL_LEE: protoze jsou skodna, co se tak blbe ptas
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    GIO: však já teď měla na mysli jen domácí kočky, které něčí jsou.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    PTACOPYSK: pokud bude mit nekdo tak velke hospodarstvi, ze pokryje cele teritorium kocky, tak asi ne, ale pokud ma nekdo malou zahradu a kocka chodi dale, problem muze nastat. proc ze se ty kocky vlastne musi strilet? protoze chodi na zajice? (chce se mi napsat ze dobre zajicum tak kdyz se nechaji chytit od kocek, maji si davat vetsi pozor)
    GIO
    GIO --- ---
    PTACOPYSK: kazda jine. ruzne velke, s vekem se zvetsujici.
    GIO
    GIO --- ---
    PTACOPYSK: cože?? proboha ty vubec nic nechapes! ja jsem nerekla, ze to tak maji vsichni, ale ze domaci kocky maji sve uzemi, za ktere nejdou.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    kozesiny mi v dnesni dobe ustredniho topeni, termopradla a civilizace prijdou jako zhuverila zbytecnost, neco jineho je inuita balici se do kozesin, ale kozichy v civilizaci jsou bud snobarna, nebo uchylarna. IMHO :)
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    GIO: pak by ale nemel byt problem s odstrelem kocek, ktere neci jsou, kdyz je hranice pro odstrel podle zakona 200 metru?
    GIO
    GIO --- ---
    GIO: jeste je zajimave s tim uzemim, ze pokud jde treba o mestskou zonu, kocky docela presne kopiruji svym uzemim ploty svych "lidi"..
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    PTACOPYSK: chapu. mi jen proste stale nesedi ta logika, ale to je asi muj problem :)
    PANPREDSEDA
    PANPREDSEDA --- ---
    GIO: Takova cepice z lisky i s ohonem taky nemusi byt k zahozeni ;o)
    Ale ted vazne: ja kozeny veci nenosim, snad krome bot (a ted zas chvili nevazne: a spodar), ale ty z lisky nejsou.
    GIO
    GIO --- ---
    PTACOPYSK: to je vyjimka, jen kdyz jsou vesnice velmi blizko u sebe. kocka, ktera je "neci", tohle nepraktikuje
    GIO
    GIO --- ---
    PTACOPYSK: jo jasne, na poveseni nad krb.
    GIO
    GIO --- ---
    PTACOPYSK: dela se to rozlohou. u nas ta nejvetsi je asi dveste metru za poslednim nasim domem.(furt "nasepozemky"..) asi umi cist katastralni apu.) a ostatni jen v ramci naseho uzemi, nekteri par desitek metru, tenhle jeden kocour tech cirka max 250 na 250 m
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    PANPREDSEDA: ale zas je z ní pěkná kožešina, ne? :)
    PANPREDSEDA
    PANPREDSEDA --- ---
    ANABEL_LEE: Z lisky a jezevce se tolik nenajis ;o)
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    GIO: a kolik metrů ta hranice tak asi je?
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    ANABEL_LEE: a právě proto se reguluje pod normované stavy, aby neokusovaly stromky a nedělaly jiné škody. To, že se to někde z nějakého důvodu nedělá nebo nedaří, neznamená, že je myslivost z principu špatná. Jinak chytat myši a žížaly liškám a dávat je na krmeliště by bylo asi dost špatně proveditelný.
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    GIO: měla jsem na mysli kočku, která jde například z vesnice do sousední vesnice
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    PTACOPYSK: ja vim proc prikrmujete, ale proc neprikrmujete treba chudinky lisky, jezevce, ci jinou zver, ktera v zime taky strada? protoze chovate srnky. ja vim. ale podle me je tenhle chov srnek na ukor prirody a zemedelstvi, protoze se prece musi jejich stavy regulovat, aby neokusovaly stromky a nedelaly skodu na polich a tak, ze?
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    GIO: věřit nemusíš nikomu nic, já svým kolegům věřím. Jinak myslivci, kteří se pohybují ve své honitbě opravdu často (a tam spadá i myslivecká stráž), mají o kočkách a psech v honitbě, alespoň u nás, až překvapivě dobrý přehled.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam